Nyrkkeilijä Orlando Cruzin sateenkaarihousut hermostuttavat

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 2

Puertoricolainen Orlando Cruz yrittää nousta lauantaina ammattinyrkkeilyn maailmanmestariksi. Cruz kohtaa tuolloin Las Vegasissa meksikolaisen Orlando Salidon ottelussa WBO-liiton höyhensarjan avoimesta MM-tittelistä.

Mikäli Cruz voittaa ottelun, tulee hänestä ensimmäinen avoimesti homo ammattinyrkkeilyn maailmanmestari.

Cruz on valinnut otteluasukseen housut, joissa on Puerto Ricon lippu sateenkaariväreissä. Lämmittelyliivi noudattaa samaa tyyliä. Ottelun järjestävä promootioyhtiö Top Rank on julkaissut Facebookissa kuvan asukokonaisuudesta. Kuvaa on kommentoitu varsin aggressiivisin sanankääntein. Cruz on kertonut käyttävänsä valitsemaansa otteluasua siitä huolimatta.


Syksyllä 2012 Orlando Cruz kertoi olevansa homo. Nyt 32-vuotias Cruz on ensimmäinen avoimesti aktiiviuransa aikana homoseksuaalisuudestaan kertonut mies nyrkkeilyurheilun piirissä.

- Olen nyrkkeillyt yli 24 vuotta ja kun jatkan nousujohteista uraani, haluan olla rehellinen itselleni, sanoi Cruz tuolloin medialle antamassaan lausunnossa.

- Haluan yrittää olla paras mahdollinen roolimalli nuorille, jotka saattavat ajatella nyrkkeilyä urheilulajina ja ammattiurana. Olen aina ollut ja aion olla ylpeä puertoricolainen. Olen aina ollut ja aion olla ylpeä homomies.

Elokuussa Cruz kosi miesystäväänsä ja sai myöntävän vastauksen.

Ammattilaisuransa Cruz aloitti joulukuussa 2000 ja voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa 2008.

Cruzin otteluasu (Facebookissa)
Ilta-Sanomat: Homonyrkkeilijän sateenkaarihousut herättivät raivoa
Orlando Cruz on ensimmäinen kaapista tullut tunnettu nyrkkeilijä

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Onnellinen mies
  • 12.10.2013, 17.14
" Olen aina ollut ja aion olla ylpeä homomies " sanoo Orlando Cruz. Juuri näin. Arvosta, rakasta ja kunnioita itseäsi homomiehenä aina ja kaikkialla missä oletkin, sekä käyttäydy senmukaisesti niin itseäsi kuin muitakin kohtaan.