Brasilian asevoimat tunnustaa samaa sukupuolta olevien parisuhteet

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Brasilian asevoimat myöntää samat oikeudet palveluksessaan oleville samaa sukupuolta olevien henkilöiden kanssa naimissa oleville kuin heterosuhteessa eläville. Sotilasviranomaiset ovat tehneet luettelon 29 henkilöstä, joille voidaan myöntää samat etuudet ja oikeudet kuin heteroille. Sotilashenkilöiden puolisot tunnustaa virallisesti puolustusministeriö.

Nämä 29 homoa ja lesboa, jotka ovat kertoneen julkisesti seksuaalisesta suuntautumisestaan saadakseen terveydenhoito- ja eläke-etuja puolisoilleen, palvelevat pääasiassa merivoimissa. Joissakin tapauksissa he ovat esittäneet avioliittotodistuksen, mutta enimmäkseen virallisia vakuutuksia samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa solmitusta parisuhteesta. Vain kolme henkilöä palvelee maavoimissa.

Ilmavoimatkin teki selväksi, että se myöntää samat edut samaa sukupuolta olevalle puolisolle, mutta koska sen luettelot eivät erottele homoseksuaaleja ja heteroseksuaaleja, se ei voi antaa mitään lukuja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime toukokuussa Brasilian kansallinen oikeusneuvosto CNJ hyväksyi julkilausuman, joka oikeusteitse laillisti homoseksuaaliset avioliitot. Sen nojalla notaarit ovat velvollisia rekisteröimään samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot.
Nämä lainmuutokset läpäisevät kaikki yhteiskunnan laitokset puolustusvoimat mukaan lukien. Laivasto muutti esimerkiksi sisäisiä ohjeitaan poistaen korvaten nimikkeen ”aviomies” ja aviovaimo” siviiliasemaa osoittavassa todistuksessa nimikkeellä ”puoliso”.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!