Presidentti kertoi nuorille kantansa tasa-arvoiseen avioliittoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 11

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi kannattavansa sitä, että kaikilla pitää olla samat oikeudet, kun tältä kysyttiin henkilökohtaista kantaa samaa sukupuolta olevien avioliittoon. Presidentti sanoi kuitenkin olevansa varauksellinen sen suhteen, kuinka avioliittoon instituutiona pitäisi suhtautua.

- Olen henkilökohtaisesti täyden tasa-arvon kannalla. Niin että, riippumatta ihan siitä, onko parisuhde hetero- tai homoperusteinen, niin oikeuksien pitäisi olla tismalleen samat. Olen tätä mieltä tainnut olla ihan ensimmäisten joukossa, sanoi presidentti.

- Toinen asia on sitten se että, miten tuohon instituution nimeltä avioliitto pitää suhtautua, ja siinä minulla on kyllä vähän varauksia. Mutta tasa-arvo on kyllä toteutettavissa, ja tismalleen samanlaiset oikeudet. Ja on toteutettava, jatkoi presidentti.

Presidentti vastasi nuorten kysymyksiin keskiviikkona Helsingissä Kontulassa ostoskeksusessa sijaitsevassa toimintakeskus Luupissa järjestetyssä kyselytilaisuudessa. Tilaisuutta saattoi seurata myös internetin kautta.

Lukio- ja yläasteikäiset kyselivät presidentin kantoja tasa-arvoisen avioliiton lisäksi esimerkiksi ns. pakkoruotsista, koulutuksesta, opintojen rahoittamisesta ja Guggenheim-museosta. Lisäksi nuoret kyselivät presidentin nuoruuden toiveista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sauli Niinistön kanta avioliiton avaamiseen samaa sukupuolta oleville pareille on ollut aiemminkin esillä. Esimerkiksi ennen kevään 2012 presidentinvaalia hän ilmaisi, että avioliittoa miehen ja naisen välisenä pitäville kyse on arvoasiasta, eikä hän ollut silloin valmis kyseenalaistamaan näiden oikeutta määritellä avioliitto-instituution rajoja.

Suomen tasavallan presidentti: Nuorten kyselytunti Luupissa

11 kommenttia

Tismalleen samat oikeudet hetero- ja homoparisuhteille tarkoittavat myös avioliiton avaamista kummallekin. Sekin on oikeus.

Hyvä että Niinistö on lieventänyt kantaansa. Sehän kävi nopeasti.
En usko, että on. Nuorille voi aina valehdella!