Presidentti kertoi nuorille kantansa tasa-arvoiseen avioliittoon (juttukommentit)

  • 1 / 11
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 2.10.2013 21:56
Tismalleen samat oikeudet hetero- ja homoparisuhteille tarkoittavat myös avioliiton avaamista kummallekin. Sekin on oikeus.

Hyvä että Niinistö on lieventänyt kantaansa. Sehän kävi nopeasti.
Sale on ihqu! Kunhan kääntäisi katseensa edes kerran elämässään Venäjän suuntaan HBLQIT-kysymyksissä ja avaisi suunsa. Mutta se varmaan jää Heidi Hautalan ja muiden hihhuleiden asiaksi. I love kok - NOT!!!!
En usko, että Niinistö on erityisesti kurssiaan muuttanut. Ongelma näyttää edelleen olevan ajatuksessaan, että avioliitto-instituutio ja -käsite olisivat erityisesti tietyllä lailla (uskonnollisesti) ajattelevien nautintaoikeuden piirissä.

Toivon tietysti, että presidentin taannoinen tapaaminen Setan kanssa on johtanut syvempään pohdintaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskettavissa asioissa. Mene tiedä, onko.

Minusta muutosta aiempiin kannanottoihin verrattuna ei noin yleisesti juuri ole.
Tarjaa tulee kyllä ikävä Niinistöä kuunnellessa Ex- pankkiirilla kun on ilmeisesti vain eurot mielessä, joten Venäjää ei saa arvostella
Hei, herra smo!

T'ässä varmasti on todennettuna ideologinen ero konservatiivien ja muutoshaluisten ihmisten välillä, voimmeko tyytyä toteamaan "minusta muutosta aiempiin kannanottoihin verrattua ei noin yleisesti juuri ole."

Tuohon ei mielestäni pitäisi tyytyä, vaan ihan reippaasti alkaa propagoida HBLQIT-ihmisten puolesta aktiivisesti, olkoon foorumi italialaisen pastafirman www-sivut tai vaikkapa tasavallan presidentin valitut kansalaispalautekanavat.

Joka tyytyy "mene tiedä, onko" -linjaan, tyytyy myös esim. Venäjän uusiin HBLQIT-ihmisiä käytännössä hakkaamaan kehottaviin lakeihin tai (tämä ei varmaan ole seksuaaliasiaa) siihen, että suomalainen meribiologi, joka yrittää aivan omalla vartalollaan kiivetä venäläiseen laivaan, saa yhtäkkiä 10 vuoden vankilatuomion ties mistä.
Hei vaan herra JS1975,

En oikein aavista, miksi minun toteamukseni näkemistäni asioista saavat sinut noin hlö-kohtaisesti osoittamaan viestisi minulle. Jotenkin saan sellaisen käsityksen, että itkupotkuraivareiden puute ulosannissani jotenkin ärsyttää?

Minäkin taisin kakarana huutaa kuin syötävä jos en heti saanut sitä namia mitä tahdoin. Lähestymistapa ei ehkä kuitenkaan ollut hedelmällisin tavoitteen saavuttamisen kannalta. En muista oliko näin kohdallani ihan tosissaan, mutta yleisesti ottaen taktiikan miettiminen kannattaa.

Aktivismi usein on vähän sellaista, että kovasti demonisoidaan toisin ajattelevaa tahoa, vaikka hedelmällistä voisi olla myös rohkaista eri tavoin ajattelevien toiminnassa olevia myönteisiä ulottuvuuksia - jos niitä on. Samalla toki muistuttaen niistä asioista, joissa ollaan hataralla pohjalla.

En ole koskaan ymmärtänyt muutoksen itsetarkoituksellista ulottuvuutta. Siinä mielessä olen selvästi konservatiivsesti ajatteleva. Vallitsevia epäkohtia sen sijaan on syytä pyrkiä tiedostamaan ja niitä poistamaan. Siinä mielessä koen, etten ole sen paremmin jumissa menneisyyden kanssa.

Toinen asia on "propagoiminen". Minusta parasta vastalääkettä virheellisille käsityksille on tuoda esiin tosiasioita, perusteluin varustettuna.

Jokainen voi myös omin voimin edistää oikeudenmukaisuutta tapahtuvaksi, vaikkapa lähestymällä henkilökohtaisesti niitä tahoja, joiden kokee toimivan jollain tavoin väärin.

***

Meribiologin toimintaan en ota kantaa sen enempää kuin toteamalla, että tämä tiesi riskit lähtiessään valitsemalleen tielle. Hän myös koki tekonsa oikeutetuksi ja punnitsi asian riskien toteutumista tärkeämmäksi. Ja kyllähän koko aihe pääsi valokeilaan, joka kai oli meribiologin tavoite numero 1.

***

Halosen presidenttikauden aikana mikään ei ollut käytännössä suuresti toisin nykyiseen verrattuna. Samalla tavoin Halosta sitoivat tasavallan presidentti -instituution rajat.
Itse ajattelin aivan kuin smo - eihän tässä ole mitään uutta. Mielestäni Niinistö on jo aiemmin todennut tämän, että "samat oikeudet", mutta avioliitto-sanaa hän ei olisi ehkä valmis sotkemaan homoihin ja lesboihin. Kumartaa siis molempiin suuntiin, ei tosin kovin syvään kumpaankaan.
Voihan parisuhde perustua vaikkapa ns. järkiratkaisuun. Niissäkin tapauksissa pitäisi hetero- ja homoperustaiset suhteet olla samalla viivalla keskenään. Ei rajata asiaa vain rakkauteen, vaikka se merkittävä asia hyvässä elämässä onkin.