Seta ja Trasek ottavat kantaa piispa Huotarin toimiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 18

Seta ja Potilasyhdistys Trasek ovat ilmaisseet järkytyksensä siitä, että Mikkelin hiippakunta on luonut painostavan ilmapiirin, joka ajaa transseksuaalisen ihmisen irtisanoutumaan. Setan vt. pääsihteeri Johaanna Pakkanen sanoo, että tämä on epäeettistä. Työnantajan tulee tukea työntekijän hyvinvointia eikä toimia sitä vastaan.

Koko kannanotto on luettavissa tässä
http://www.seta.fi/fi/setafi3.htm#Huotari08

Ylen sivuilla on Imatran kirkkoherran pitkä haastattelu. Siinä hän kertoo päätöksensä taustoja.
http://www.yle.fi/java/areena/dispatcher/1649092.asx?bitrate=1

Setan puheenjohtajan mukaan piispan tulisi erota, ei Imatran kirkkoherran. Asiasta voi lukea lisää setan puheenjohtajan blogissa
http://setanpj.wordpress.com/2008/11/11/tyosyrjinta-taas-julkisuudessa/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

18 kommenttia

Yhteysliikkeeltä myös tuen ilmaisu:

Yhteys-liikkeeltä tuenilmaus Imatran kirkkoherralle

12.11.2008

Kirkollisen Yhteys-liikkeen lehdistötiedotteessa osoitetaan tukea sukupuolenkorjaushoitoihin menevälle Imatran kirkkoherra Olli Aallolle. Piispa Voitto Huotarin lausunnot ovat liikkeen mukaan yllättäviä.

Virkavapautta työstään vuoden alusta anonut Imatran kirkkoherra Olli Aalto on kertonut menevänsä sukupuolenkorjaushoitoihin.

"Yhteys-liike haluaa tukea häntä valinnassaan ja toivoo, että hänen osoittamansa harvinaislaatuinen rohkeus ja luottamus kristillistä lähimmäisen rakkautta kohtaan saa meiltä muilta vastakaikua", liikkeen lehdistötiedotteessa sanotaan. Sen mukaan "jokaisella ihmisellä on täysioikeus Luojan luomana yksilönä tulla täydeksi ja kokonaiseksi ihmiseksi".

Liike toteaa olevansa yllättynyt piispa Voitto Huotarin lausunnosta Savon Sanomille. Pohdiskellessaan Aallon työuran jatkoa Huotari oli sanonut: "En tiedä, olisiko sellaisia tehtäviä, joissa hän ei työskentelisi seurakuntalaisten välittömässä keskuudessa." Yhteys-liike kysyy, "minkä vuoksi Imatran kirkkoherra ei sukupuolenkorjauksen jälkeen voisi toimia ihmisten kanssa".

Yhteys-liike

Yhteys-liike on kirkkojen rajat ylittävä solidaarisuus- ja tukiryhmä, joka puolustaa ja edistää ihmisarvoista ja kristillistä tapaa suhtautua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöryhmiin, vastustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistön syrjintää yhteiskunnassa ja kirkoissa sekä edistää vuorovaikutusta.
Tv1 Aamutv:ssä torstaiaamuna klo 7.18 Suvaitsematon kirkko ymmällään