Unkariin ei vielä saatu rekisteröityä parisuhdetta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Unkarissa korkein oikeus on estänyt parisuhdelain voimaantulon ensi vuoden alusta. Korkeimman oikeuden päätöksestä lisää myöhemmin, kun unkarilaiset lehdet kommentoivat päätöstä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Unkarilaisen Nepszabadsag-lehden mukaan päätös ei ollut kuolinisku parisuhdelaille. Unkarissa rekisteröity parisuhde olisi ollut sukupuolesta riippumaton. Myös heteroparit olisivat voineet solmia sen. Se olisi ollut muuten avioliittoon verrattava, mutta siinä ei olisi ollut adoptio-oikeutta.

Perustuslakituomioistuin pitää homojen ja lesbojen oikeutta solmia liitto ihmisoikeusasiana. Heillä pitää olla tämä oikeus. Lakitekstissä on vain lakitekninen ristiriita, joka koskee heteropareja. Heille olisi tulossa kaksinkertainen avioliitto-oikeus (mitä lie tarkoittaa - perustuslakituomioistuin tietää).

Unkarin pääministeri on antanut oikeus- ja liikenneminsiterin tehtäväksisorvata lakia niin, että se saadaan tulevaisuudessa läpi.
Äärioikeistolainen sivusto Kuruc.info otsikoi: Rekisteröity parisuhde -laki mitätöitiin, mutta ei hinttien vuoksi!

Kristillisdemokraattinen puolue on vastustanut viimeiseen asit homojen ja lesbojen parisuhdetta. Kun tieto tuli perustuslakituomioistuimen päätöksestä, kristillisdemokraatit vaativat parlamentin istunnon keskeyttämistä, ja he pitivät puolen tunnin tuumaustauon. He tuomitsevat perustuslakituomioistuimen lauselman, että homoliitot eivät ole perustuslain vastaisia.

Homojärjestöt ovat ilmoittaneet, että illalla osoitetaan mieltä lain mitätöinnin vuoksi perustuslakituomioistuimen edessä.