Heteropriden puheenvuoroissa runsaasti homovastaisuutta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 21
Heteropride on alkamassa. Poliiseja oli runsaasti paikalla

Tänään suomalaisen historian ensimmäisessä heteropridessä korostettiin, ettei olla homoja vastaan, ja kaikki homovastaiset puheet keskeytetään. Mutta mitä pidemmälle tilaisuus eteni, sen enemmän oli homovastaisia puheita. Myös tasa-arvoista avioliittolakia vastustettiin erilaisin syin. Puheenvuoroja ei keskeytetty. Joukossa oli kuitenkin muutama suvaitsevaisuutta puolustava puhe. Mielenosoittajien joukossa oli kansanedustaja Mika Niikko, mutta hän ei imago-syistä halunnut puhua tilaisuudessa.

Ilta-Sanomat kertoo, että paikalle "iski" vastamielenosoitus. Todellisuudessa ei iskenyt, vaan se oli hallinnollisesti oikein järjestetty nuorten vastalausemarssi. Kutsut on levitetty facebookissa. Vastamielenosoittajilla oli banderolleja ja paljon hyviä iskulauseita ja huutoja.


Poliisi oli varustautunut mellakka-aidoin ja paikalla oli mellakan torjuntaan erikoistuneita poliiseja.

Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli mielenkiintoinen läpivalaisu homovastustajien maailmaan. Tilaisuuden "viralliset puheet" ja käytetyt puheenvuorot tulevat iltapäivän aikana tämän uutistekstin jatkoksi.


Tilaisuuden järjestäjä Jani Salomaa oli tänään aamu-tv:ssä ja hän valitteli, että vähemmistöistä ei voi keskustella leimautumisen pelossa. Netissä vähemmistöjä kritisoivia "terrorisoidaan".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://yle.fi/uutiset/hetero_pride_-jarjestaja_toivoo_malttia_keskusteluun_-_netissa_terrori_on_julmimmillaan/6842844

Ranneliikkeen haastattelussa Jani Salomaa ei halunnut ottaa tarkemmin kantaa siihen, ketkä ovat hänen
usein mainitsemiaan "kunniakansalaisia". Vähemmistöjen edustajia nostetaan korokkeelle ja julkisuuteen, ja heterot jäävät taustalle. Mutta se ei selvinnyt, miten "kunniakansalaisia" kohdellaan koulussa tai työelämässä.

Jani Salomaa ennen heteropriden alkamista
Audio
Jani Salomaan haastattelu ennen heteroprideä, mukana loppu sekunneilla myös IKL:n edustaja. Noin 5 min.
Audio
Vastamielenosoittajat pitivät yllä tunnelmaa iskulausein ja huuteluin.
Audio
Tuuletusta oli moneen suuntaan. Tuuletus tekee hyvää
Audio
Tuuletus jatkuuu. Viineisenä tässä osuudessa puhuu kristillisdemokraattien edustaja Pietarista. Hänen mielestään on hienoa, että Suomestakin löytyy kannatusta Venäjän homovastaisille laeille.
Audio
Tämän jakson viimeisessä puheenvuorossa ihmetellään, miksi tämä homoasia on nyt näin nostettu esille.Tasa-arvo olisi kaikille hyväksi.
Audio
Viimeisiä puheenvuoroja, homot taitavat sittenkin olla sairaita ja sateenkaariperheiden lapsia kiusataan koulussa.
Audio
Hetero-prde -tapahtumaa seurasivat Tarja ja Mikko Helsingin Gayteatterista. Nyt heidän loppukommnettinsa

21 kommenttia

  • 1 / 21
  • puppeliassi
  • 21.9.2013, 16.51
ilmeisesti suomessa suurinosa heteroista on enemmistönä ihan tyytyväisiä asemaansa mutta vainoharhaisia oli n.50. ja seksuaalivähemmistöjä tukevia oli enemmän vaikka en ollut edes kuullut että vastamielenosoitusta suunniteltiin.

seksuaalvähemmistöjen tasa arvo pridessi oli paljon enemmän osallistujia kuin heteropridessä koska seksuaalivähemmistöt on vielä toisen luokan kansalaisia ainakin suomen lain sekä eräiden muiden mukaan.

homosaatiota ei ole olemassa: homous on pitkään aikaan ihmiskunnan historiassa hyväksyttävää suomessakin mutta silti tutkimusten mukaan 1900 alkupuoliskosta 2000 alkuun ei homous ole lisääntynyt vaikka monessa maassa tasa arvo ja syrjimättömyys on ottanut isoja askelia ja homoja näkyy mediassakin siis 5% ihmisistä on homoja, biseksuaaleja 5-10% aseksuaaleja 1% ja loput heteroita

ja kuten läpi käytiin voicessa niin samaa sukupuolta oleviesta kertovia juttuja ei ollut edes 5%.

jos olisi homosaatio luku olisi 20-99% ja homoseksuualien määrä olisi vähintään tuplaantunut ja biseksuaalien nelinkertaistunut.

edit ja minusta on surullista että näillä heteroprideen osallistuvilla monella ei ilmeisesti naista ole tarpeeksi saaneet ja miehisyys on koetuksella jonka purkavat sitten homoihin, mutta ajattelisivat järkevässti: jos kaverisi on homo jää sulle paremmat mahdollisuudet saada naista. näin minun kaverini sanoi mulle, hän toivoisi että homous lisääntyisi että hänellä olisi helpompaa :D

Kommenttia muokattu: 21.09.2013 klo 16:54
Sinälläänhän tuo ei ollut suomalaisen historian ensimmäinen hetero-pride, sillä perinteisesti kesäkuun viimeisellä viikolla järjestettävä Pride on ihan pride kaikillekin, emotionaalis-seksuaalisuudesta riippumatta ja siellä on ollut jo monena vuotena mukana myös Ylpeitten Heteroitten poppoo

http://2.bp.blogspot.com/-ok6SRW77Zzk/ThKWvkO00mI/AAAAAAAAAps/8eizB_BL6-U/s1600/ylpeat_heterot.jpg

Eli hetero-Pridejä on vietetty jo monesti aiemminkin.

Samoin esim. Helsinki Samba Karnevaalissa on ollut mukana monia (oletus)heteromiehekkäitä miehiä myös

http://s.omakaupunki.hs.fi/news/images/uploads/_dsc8528_ai.jpg

Itseasiassa tosi söpöstikin.

Kommenttia muokattu: 21.09.2013 klo 19:33