Suomen helluntaiseurakuntien lähetysjärjestö Fida on joutumassa UM:n syyniin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • JuhaniV
  • 7

FIDA kertoo olevansa puun ja kuoren välissä suhtautumisessaan homoseksuaaleihin. Teki mitenpäin tahansa, joku aina suuttuu. Ulkoministeriö on alkanut kiinnostua Fidan suhtautumisesta, koska UM rahoittaa osin järjestön kehitysyhteistyötä.

Fida käyttää julkista rahaa työntekijöittensä palkkaamiseen. Silloin pitää toimia Suomen työlainsäädännön mukaan, jossa on selkeä syrjintäkielto. Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola pitää tilannetta hyvin hankalana, eikä hän suostu suoraan vastaamaan kysymykseen kehitysyhteistyöhön palkattavasta henkilöstä, joka elää rekisteröidyssä parisuhteessa.

- Rekisteröity parisuhde on meidän oppimme vastainen tilanne. Kun sellainen tulee rekrytointivaiheessa ilmi, se aiheuttaa keskustelun ja asia ratkaistaan silloin.

Ulkoministeriön kansalaisjärjestöyksikön päällikkö Pirkko-Liisa Kyöstilä toteaa ministeriön kantana, että he edellyttävät ettei syrjintää ole.

Taustana tälle on viime kesän tapahtumat Suomen Lähetysseurassa, jossa rekisteröidyssä parisuhteessa oleva miespari siunattiin lähetystyöhön.

Kotimaa 24:n uutinen FIDAsta

7 kommenttia

  • 1 / 7
  • ERKKI - VAASA
  • 17.9.2013, 21.35
On ikävää havaita että nämä “kiihkouskovaiset” aina ja joka paikassa ovat polkemassa ihmisoikeuksia? He pöpöttävät olevansa Jeesuksen seuraajia mutta eivät noudata Mestarinsa opetuksia. Jeesus kehotti rakastamaan kaikkia ihmisiä mutta sitä nämä “uskikset” eivät todellakaan tee muuta kuin tyhjiä sanoja puhumalla. Teot ovat toista!
Olisi korkea aika tarkastaa kaikki muutkin tuonkaltaiset yhteisöt joille tavalla taikka toisella virtaa erilaisina ”apuina” veronmaksajien rahaa jotta sitä ei käytettäsi lakien vastaiseen toimintaan!
Ei yhtäkään uskonnollista lähetysjärjestöä kehitysyhteistyöhön eikä Suomen valtion edustajiksi, kiitos.

Maailmaamme pitää mahtua monia kulttuureja, uskontojakin ja erilaisia terve-henkisiä emotionaalis-seksuaalisuuksia.

Käännytys-lähetystyö on väärin.