Valioliiga haluaa potkia homofobian pois

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Ossi Halme
  • 1
Joey Bartonin nappulakenkä (kuva: Joey Barton / Twitter)

Brittiläisen jalkapallon kovaan ytimeen kuuluva Valioliiga (Premier League) aikoo saada viikonlopun otteluihin pientä lisäväriä. Kaikki pelaajat nimittäin laittavat nappulakenkiinsä sateenkaaren värejä mukailevat nauhat. Kyseessä on tuen osoittaminen seksuaalivähemmistöihin kuuluville jalkapalloilijoille. Kampanjan tunnuslause on ”Right behind Gay Footballers” (suom. ” Suoraan homojalkapalloilijoiden takana”).

Nauhojen takana on ihmisoikeusjärjestö Stonewall sekä irlantilaislähtöinen vedonlyöntiyhtiö Paddy Power, joka suomalaisesta Veikkauksesta poiketen ei ole yleishyödyllisiä tarkoituksia varten perustettu, vaan yksityinen yritys.

Värikkäistä lausunnoistaan ja aggressiivisesta tyylistään tunnettu jalkapalloilija Joey Barton julkaisi kuvan kengännauhoista Twitterissä ja sanoi, että ”seksuaalisuuden [seksuaalisen suuntautumisen] ei pitäisi enää olla ongelma urheilussa 2000-luvulla”.

Myös Englannin jalkapalloliitto FA (Football Association) on ottanut käyttöön ohjelman homofobian kitkemiseksi saarivaltakunnan ykköslajista. Seuroille on tarjolla mm. erilaisia työkaluja tilanteen parantamiseksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia