Suomenkielisen Tom-elokuvan tekijät tukevat Tahdon2013-kansalaisaloitetta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 2

Jonkinlainen mediasota on viime päivinä ollut käynnissä Tom of Finland -säätiön ja Tomia käsittelevän suomenkielisen elokuvan tekijöiden välillä. Nyt elokuvan tekijät julkaisivat Tomin (Touko Laaksosen) ja hänen elämänkumppaninsa, Velin rakkauslaulun. Samalla elokuvan tekijät ilmoittavat tukensa Tahdon3013 -kampanjalle. Allekirjoittamalla Tahdon2013-kansalaisaloitteen jokainen voi olla mukana muuttamassa yhteiskuntaamme suvaitsevampaan ja tasa-arvoisempaan suuntaan.

Tom ja Veli tapasivat vuonna 1953. He muuttivat asumaan yhteen, ja yhdessäelämistä jatkui Velin kuolemaan saakka eli vuoteen 1981 saakka. Veli menehtyi syöpään. Kerrotaan, että Tom ei koskaan toipunut täysin siitä, että hän loppuvuotensa joutui elämään yksin.

TOM the Movie -elokuvassa Toukoa esittää Olli Rahkonen ja Veliä Martti Manninen. Videossa he laulavat toisilleen romanssin.


Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Yksi kauneimmista rakkauslauluista sai juuri uuden, kauniin merkityksen.
Hyvin valittu kappale ja esitys. Sanoituksessa sekä miesten rakkautta, että "kuvas seuraa mun matkallain", viitteenä ToF-kuvatöihin.

Touko Laaksonenhan aloitti pianonsoiton ja säveltämisen opinnot Sibelius-Akatemiassa ja hän oli tehnyt mm. Vihmalintu-sävellyksen Aino Kallaksen runoon. Toukohan oli myös nuorempana, ennen armeija-aikaansa ja sen aikana laulanut kuorossa bassoa.

http://yle.fi/uutiset/tom_of_finlandin_kadonnut_laulu/5398832

Jotenkin mä niin sydämestänikin toivoisin että tuo olisi se elokuva Touko Laaksosesta, joka pääsisi valkokankaille ja meiltä maailmalle, kertomaan ... hänestä, heistä - ja meistäkin.

Kommenttia muokattu: 18.09.2013 klo 08:13