Helsingin homoyökerhojen talous tapetilla

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 3
Kuvituskuvaa

Hercules- ja Mann´s Street -ravintoloita Helsingissä pyörittävä Moek Trading tekee hyvää taloudellista tulosta. Ravintola-alan yleiseen tasoon verrattuna tulos on moninkertainen.

Asiasta kertoi Kauppalehti.

Moek Tradiningin viime tilikauden tulos oli 2,1 miljoonan euron liikevaihdolla 303 000 euroa. Liiketulosmarginaali oli 19,5 prosenttia, kun toimialla se on normaalisti hieman yli kolme. Osinkoa yhtiö jakoi tilikaudella 222 000 euroa. Viiden viime vuoden aikana osinkoa on nostettu 1,45 euron edestä. Yhtiön osakkeista Markku Olkkonen omistaa 67 ja Erkki Koski 33 prosenttia.

Anniskeluravintolat ovat vaikeuksissa yleisesti

Sateenkaarivähemmistöille suunnatut ravintolat ovat jo useiden vuosien ajan kamppailleet samojen vaikeuksien kanssa kuin koko muukin ravintolatoimiala. Esimerkiksi kilpailun koveneminen, yleisesti heikentyneen taloudellisen tilanteen aiheuttama kulutuksen ja asiakkaiden väheneminen sekä alkoholin verotukseen liittyvät asiat ovat tuoneet haasteita anniskeluravintoloille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helsingissä toiminnan ovat viime vuosina joutuneet lopettamaan legendaariseksikin mainittu heteroystävälliseksi homoravintolaksi itsensä asemoinut Lost and Found sekä baarimainen Fenix. Myös Seta-säätiön omistama Ravintola Oy Afrodite ajautui raskaiden tappioiden myötä konkurssiin keväällä 2012. Yhtiö pyöritti aiemmin pitkään toiminutta dtm-yökerhoa ja tähdenlennoksi jäänyttä K23-baaria Helsingin keskustassa.

Dtm-nimi siirrettiin uuden pääasiassa yksityisin varoin perustetun yhtiön omistukseen, joten dtm-niminen yökerho jatkaa olemassaoloaan. Gay night club dtm -ravintolan taustalla on nyt Äkä Oy. Ensimmäisen tilikauden liikevaihto oli 1,1 miljoonaa euroa. Tappiota kertyi Kauppalehden mukaan 26 000 euroa. Yhtiöön on sijoitettu rahaa 340 000 euroa.


Helsingin keskustassa toimivat Herculeksen, Mann´s Streetin ja dtm:n lisäksi leimallisesti homoravintolana Hugo´s Room ja Cavalier. Kalliossa toimivat Fairytale, Nalle Pub ja omistajaansa hiljan vaihtanut Terassibar. Lisäksi Karhupuistossa toimii anniskelutoimintaa harjoittamattomat Kulma-kahvila ja kesäisin Bear Park Cafe.

Turussa sateenkaarivähemmistöjä palvelee suXes, Tampereella Mixei ja Oulussa Yöhuikka.

Kauppalehti: Gay-baari teki huippuluvut ja jakoi kovat osingot

3 kommenttia

Siis Manskun jo heti alkuun tappiollisen dtm:n liikevaihto vain puolet Hercules & Mann's Stretin liikevaihdosta.

Eipä näytä olleen järkevä veto vuokrata kalliit tilat Manskun dtm:lle paikasta, jossa tällä vuosituhannella eivät ole muutkaan ravintolatoimijat menestyneet - ja osin entinen pissisasiakaskuntakaan ei taida tuloja paikkaan riittävästi kantaa. Sama ravintolapäällikköhän tuota Manskun dtm:ääkin vetää, kuin veti konkurssiin päätynyttä edellistäkin.

Toki Herculeskin voisi ehkä panostaa voitoistaan hieman esim. ravintolan wc-tilojen remppaamiseen ja ehkä muuhunkin.
Elon laskuopin mukaan Hercules ja Mann's Street on yhtä kuin kaksi ravintolaa, dtm on yksi ravintola. Samaisen opin mukaan yksi on puolet kahdesta.