Viro: Mardna pyytää anteeksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Virolainen Peeter Mardna pahoittelee puheitaan, että homot olisivat sairaita. Hän myöntää, että aikoinaan opitut asiat eivät tänä päivänä enää päde. Hän pahoittelee ja pyytää anteeksi, että hän on lausunut sellaista, jota monet ovat pitäneet solvauksena.

Hän kertoo Delfille, että siitä on pitkä aika, kun hän on viimeksi käynyt psykiatrian kursseja. Yhteiskunta on muuttunut. Siinä on muuttunut myös käsityksemme homosekusaalisuudesta, kirjoittaa Mardna.

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime viiikolla Tallinnassa terveydenhoitoviraston tarkastusosaston päällikkö Peeter Mardna väitti, että homot ovat mieleltään sairaita. Eestin gei-nuoret esittivät vastalauseensa ja siitä alkoi lehtikirjoittelu ja asiaa on puitu radiossa ja tv:ssä.

Aikaisemmin ranneliikkeessä:
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=7390

4 kommenttia

Delfin sivuilla uutista on kommentoitu erityisen vilkkaasti - ja värikkäästi. Ennakkoluulot rehottavat. Siinä mielessä tilanne ei eroa mitenkään meikäläisten nettilehtien homoaiheiden kommenttirumbasta. Silmiinpistävää vain on se, ettei asiallista kommentointia ole senkään vertaa mitä meillä. Törkeät rinnastukset mm. pedofiliaan ja raiskauksiin rehottavat. Ja tämän anteeksipyynnön kohdalla pisti silmääni iänikuinen homosalaliitto, joka olisi nyt pakottanut Mardnan (oikealla asialla olevan perheiden ja säädyllisyyden puolustajan) pyörtämään sanomisensa.
Viron parlamentissa äänestettiin eilen kolmannen kerran syrjinnän vastaisesta laista. Laki meni läpi 55 äänellä (minimiraja 51 ääntä, joka jäi edellisissä äänestyksissä puuttumaan). Nyt tasa-arvoa tulee rodun, kansallaisuuden ihonvärin, uskonnon, vakaumuksen, iän, vamman tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Lain muoto on saatu Suomen ja Saksan vastaavista laeista.

(Delfi)