Saksan vaalit 2013: Merkel vastustaa homoparien adoptio-oikeutta, perusteena "Kindeswohl"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2
Katukuva \"pahamaineisessa\" Neuköllnin kaupunginosassa.

Saksan vaaleihin on aikaa runsas viikko. Maan johtava poliitikko Angela Merkel on useissa vaalikeskusteluissa torjunut homoparien adoptio-oikeuden. Kun häneltä on tivattu perusteluita, hän suoraan ilmoittaa, että kyseessä on "minusta tuntuu" -perustelu. Heterovanhemmat ovat "lapsen paras" eli saksaksi Kindeswohl.

Tv-kanava ARD:n vaaliareenalla pari päivää sitten Merkel kertoi, että hän ei aio tuoda sellaista lakiesitystä, jossa homopareille myönnettäisiin adoptio-oikeus. Merkelin mukaan perustuslaissa on kirjattuna avioliiton ja perheen suoja ja avioliitolla Merkel ymmärtää klassista avioliittoa.

Tuomioistuimet ovat kuitenkin jo tehneet monta homopareille myönteistä päätöstä, ja Merkelkin lupasi, että jos adoptioasiassa tuomioistuin päättää toisin kuin kristillisdemokraatit, puolueessa ollaan valmiita muuttamaan kantaa. Mutta aktiivisesti ei tässä asiassa tulla toimimaan.

Kun radiolähetyksessä juontaja tiedusteli, onko tämä homofobiaa, Merkel vastasi, että ei sinne päinkään. Syrjintä on onneksi ohi, mutta täysi adoptio-oikeus on ihan eri kysymys. Merkel toivoi, etteivät hänen sanansa rohkaisisi homofobeja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Myös sosialidemokraattien johtohahmo Peer Steinbrück on herättänyt huolestuneisuutta. Hän kertoi eilen katoliselle uutistoimistolle epäröiden, että homojen avioliitot olisivat mahdollisia "pitkällä tähtäimellä". Vihreät vastasivat, että jos he ovat mukana hallituskoalitiossa, homoavioliittoasia etenee jo ensimmäisen sadan päivän kuluessa.


Eilen tuli Berliinistä puoluekannatuslukuja. Kristillisdemokraatit CDU saisivat Berliinissä 27%, sosialidemokraatit 26%. Molemmat ovat lisänneet kannatustaan edellisiin vaaleihin nähden. Vihreillä on selvä alamäki: 15%. Vasemmistopuolue Linke menestyisi hyvin: 16% ja piraatit: 5%. Liberaalit eli FDP jäisi alle 5%:n äänikynnyksen 3 prosenttiin. Mukaan on kuitenkin pyrkimässä uusi euro-kriitikkojen puolue Vaihtoehto Saksalle (AfD), joka saisi ainakin 4%.

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • puppeliassi
  • 12.9.2013, 10.19
niin no homojen ihmisoikeuksia ei voi vastustaa kuin musta tuntuu tai jonkun ikivanhan uskomuksiin perustuvan kirjoituksella. merkelin yms homofobien äö oli?

merkel on vähän kuin eräs jonka kuollessa kansa iloitsi bitch is dead, niin ja hitlerkin taisi olla valtakunnankansleri ja kristillisdemokraatit on monin tavoin aika lähellä natseja esim kaikille ei kuulu ihmisoikeudet ja ollaan yhteiskunnan tukiverkkoa vetämässä alas.
Homofobia ei ole homofobiaa jos sanoo ettei se ole homofobiaa? Helppoa kun sen osaa...