Venäläisaktivisti sai turvapaikan Espanjasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Aleksei Kiselev, joka tunnetaan Moskovan gay pride-marssien järjestäjänä, joutui pakenemaan kotimaastaan vangitsemisuhan alla sen jälkeen, kun hänet oli monta kertaa pidätetty hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin osallistumisesta ja sateenkaariväestön oikeuksien puolustamisesta. Sen lisäksi hän on valittanut huonosta kohtelusta pidätysten aikana.

Nyt Kiselev on saanut poliittisen turvapaikan Espanjasta hänen Venäjällä kärsimänsä ajojahdin perusteella.


Hymyillen hän totesi: ”Vankila on Venäjällä homolle pahempi paikka kuin kuolema.” Hän tietää, että pakolaisaseman saaneena hän ei joudu luovutetuksi kotimaahansa. Hän tietää myös, että tuskin pystyy palaamaan Venäjälle niin kauan kuin ”Putinin hallinto on vallassa”, mutta tämä tietoisuus suo hänelle ennemmin rauhaa kuin surua.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Hänen viimeiset muistonsa Venäjältä ovat kuitenkin ”onnellisia”, koska hän pystyi näkemään, miten monet venäläiset kadottivat viranomaisia kotaan tuntemansa pelon ja menivät kaduille esittämään vastalauseensa ja puolustamaan oikeuksiaan. Nyt hän aikoo pysyä Barcelonassa, vaikka hänelle myönnetty espanjalainen oleskelulupa sallii hänen liikkua ongelmitta ympäri Euroopan. Tärkeä syy olla haluamatta lähteä Katalonian pääkaupungista on se, että hän pystyy elämään siellä homoseksuaalina paljon rauhallisemmin mielin kuin kotimaassaan.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!