Thaimaa saattaa hyväksyä tasa-arvoiset avioliitot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Avoin asenne sateenkaariväestöä kohtaan on tehnyt Thaimaasta halutun matkailukohteen homoseksuaalisille pareille. Maan suvaitsevaisuus on vastakohtana alueen muille maille kuten Burma, Singapore, Malesia ja Brunei, joiden lainsäädäntö kieltää miesten väliset seksisuhteet.

Siviililiittoa koskevan lain hyväksyminen, mikä toisi muassaan homoseksuaalisille pareille samat oikeudet kuin heteroseksuaalisille, voisi sen lisäksi avata häämatkailuun keskittyvän uuden markkinaraon. Thaimaalaisen kansanedustajan mukaan laki saatetaan hyväksyä ensi vuonna. Tällä hetkellä laki määrittelee avioliiton miehen ja naisen väliseksi.

Vuonna 2012 ryhmä kansanedustajia ja sateenkaariaktivisteja perustivat komitean, jonka tehtävänä on valmistella lakiehdotus homoseksuaalisten parien tunnustamiseksi. Lakiehdotus on saanut osakseen arvostelua, koska siinä on suojaikäraja nostettu 20 vuoteen, kun se heteroseksuaalisten parien keskuudessa on 17. Ehdotuksen mukaan transsukupuolisten on merkittävä synnyinhetkensä sukupuoli avioliittotodistukseen. Lakiehdotus ei salli ihmisten korjaavan sukupuoltaan henkilöllisyystodistuksessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Laillisten kysymysten lisäksi monet epäilevät, josko Thaimaa, muissa suhteissa sangen vanhoillinen maa, on todella valmis ottamaan tämän askeleen. Homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin vuonna 1956, mutta vuoteen 2002 asti sitä pidettiin mielisairautena. Suurin osalle Thaimaan buddhalaisista pitää homoseksuaalisuutta rangaistuksena aikaisemmassa elämässä tehdyistä synneistä.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!