Stubb vastustaa olympialiikkeen ilmaisukieltoa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 1

Suomen Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin Alexander Stubin (kok) mielestä linjaus kieltää urheilijoilta mielenilmaisut seksuaalisen suuntautumisen tasa-arvosta on vastoin olympia-aatetta. Suomen olympiakomitea antoi kieltolinjan mukaisen kannan keskiviikkona.

Stubb pitää Iltalehden mukaan "hölmönä" Kansainvälisen olympiakomitean sääntöä, jonka mukaan urheilijoilta on kielletty kaikenlainen poliittinen kannanotto olympialaisten aikana.

"Toivon sydämeni pohjasta, että olympiakomitea ei kiellä urheilijoita ilmaisemasta näkemystään seksuaalitasa-arvosta. Kyseessä on ihmisoikeudet, ei politiikka", Stubb sanoi Iltalehdelle.

Stubbin mukaan kielto olisi olympia-aatteen vastainen.

-Mielestäni on tärkeää, että näissä asioissa mennään inhimillisyys, ihmisoikeudet ja tasa-arvo edellä, ja järki kädessä, sanoi Stubb.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suomen olympiakomitea totesi eilen kokouksessaan, että suomalaisurheilijoilla ei ole oikeutta esimerkiksi seksuaalista tasa-arvoa koskeviin kannanottoihin ensi talvena Sotšin olympialaisissa.

-Ei Suomen olympiakomitea kiellä, vaan toimimme kansainvälisen olympialiikkeen sääntöjen mukaan. Olympiakomitea on sitoutunut noudattamaan näitä sääntöjä", Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen selitti keskiviikkona Helsingin Sanomille.

Myös Ruotsin olympiakomitea on tehnyt samansisältöisen linjauksen.

Uutinen HS.fi:ssä

1 kommenttia

Mitä muuta kuin poliittisen mielen ilmaus (ja kansalliskiihkoa) on valtion lipun kantaminen kisojen avajaisissa ja palkintoja jaettaessa?