Homofobia on voimakkainta homoseksuaaliset tunteensa tukahduttavilla

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Lassi Valve
  • 23

Psykologi Richard Ryanin ja muiden tutkijoiden tekemä tutkimus tukee psykoanalyysin laajalle levittämää teoriaa siitä, että henkilöt, jotka pelkäävät homoja ja lesboja sekä tuntevat vastenmielisyyttä näitä kohtaan, tuntevat tukahdutettua homoseksuaalista vetovoimaa.

”Useassa tapauksessa on kyse henkilöistä, jotka ovat sodassa itsensä kanssa ja vievät kiistansa itsensä ulkopuolelle.” toteaa Rochesterin yliopiston psykologian professori Ryan. Hän lisää. ”Nauramme ja tällaiselle naurettavalle tekopyhyydelle ja laskemme leikkiä sen kustannuksella, mutta todellisuudessa tällaiset henkilöt ovat oman usein oman alistamisensa uhreja ja pelkäävät liioitellusti uhkaa. Homofobia ei ole naurun asia.”

Kokeisiin osallistui noin 160 yliopisto-opiskelijaa Saksasta ja Yhdysvalloista. Heidän välittömiä reaktioitaan seksiä sisältäviin sanoihin ja kuviin mitattiin. Heitä pyydettiin kertomaan oma perhehistoria, minkä jälkeen heille näytettiin kuvia homo- ja heteropareista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tutkimuksessa paljastui, että niillä osallistujilla, joiden isät tukivat heitä ja hyväksyivät heidät, oli kaikkein selvin ja avoimin kuva omasta seksuaalisesta suuntautumisesta ja toiveista.

Universo Gay (Espanja)

23 kommenttia

Tutkimus jälleen kerran tietenkin puhuu vain homoista ja homoseksuaalisista tuntemuksista, vaikka eiväthän biseksuaalit ole homoja ja heillähän on biseksuaalisia tuntemuksia - joissa on se kahtiajakoisuus, että sitä toista kiinnostustaan, etenkin uskonnollisessa vaikutuspiirissä tms, voivat alkaa pitämään "hyvänä" ja toista "pahana".

Tuohan kuvio tuli esille esim. Nokia mission johtaja Markku Koivistoisen kuviossa. Hänhän on ilmeisen biseksuaali, avioliitto vaimon kanssa ja tuomionjulistuksensa homoille ... mutta sitten jäikin kiinni seurakuntalais-nuorenmiehen seksuaalisesta pahaksikäytöstä.

Kommenttia muokattu: 20.08.2013 klo 20:48
Täydensin muuten suomenkieliseen wikipediaan kohtaan suuteleminen, lemmensuudelma, kuvan, joka on englanninkielisessä wikipediassa kissing -tiedoissa:

http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Suuteleminen&stable=0#Lemmensuudelma

wikipedian ylläpito on varsin helppoa (tunnukset ja sitten muokkaa-linkeistä voi katsoa, miten sisältöä kirjoitetaan), joten kannattaa käyttää hieman aikaa esim. joidenkin henkilöhistorioiden täydentämiseen suomenkielisessä wikipediassa, homo- tai lesbo-henkilöhistoriallisuuksilla.

Tietohan vähentää tunnetusti tuskaa.

Kommenttia muokattu: 20.08.2013 klo 20:58