Kalifornia: 'Krooninen homoseksualisti'

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 22

Rutiiniluontoisessa lääkärintarkastuksessa avoimesti homoseksuaalinen mies sai lääkärintodistukseensa merkinnän 'krooninen homoseksuaalinen käytös' ja sairausluokituksen ikivanhan ja vuonna 1973 poistuneen numeron 302.0.

Matthew Moore kävi lääkärintarkastuksessa, jossa hänellä todettiin verenpainetta ja korkea kolesterooliarvo. Lääkärin lausuntoa tarkemmin tutkiessaan Moore näki siellä lisäksi merkinnän 302.0, joka tarkoittaa homoseksuaalista käytöstä. Ennen vuotta 1973 tuo numero kuului ryhmään seksuaalinen poikkeavuus taikka mielisairaus.

Moore yllättyi ensin diagnosista ja sen jälkeen suuttui. Hän keskusteli uudelleen lääkärinsä kanssa saamastaan diagnosista. Lääkäri puolustautui sanoen diagnoosin olevan ajakohtainen ja homoseksuaalisuuden ajatellaan edelleen olevan sairaus.

Tyytymättömänä lääkärin diagnoosiin, Moore kirjoitti kirjeen sairaalalle, vaatien heitä selvittämään asian. Hän sai nopeasti sairaalan vastauksen, joka sisälsi anteeksipyynnön. Hänelle palautettiin myös 30 dollarin toimistomaksu. Sairaalan vastaus: "Haluamme yksiselitteisesti ilmoittaa, että sairaala ei katso homoseksuaalisuutta sairaudeksi taikka krooniseksi tilaksi, emmekä hyväksy koodin 302.0 käyttöä homoseksuaalisuuden diagnoosina."

Jupakan yhteydessä lääkäri pyysi, ettei hänen nimeään julkistettaisi, koska sillä olisi vahingollisia seurauksia hänen uralleen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Matthew Moore kertoi halunneensa julkistaa tapahtuneen siksi, että jos tällaista vielä tapahtuisi, asiaa ei saisi jättää käsittelemättä.

"Kuvitellaanpa, että minä olisin 14-vuotiaana pikkukaupungissa Indianassa, josta olen alkujaan kotoisin. Jos lääkäri kertoisi minulle taikka vanhemmilleni, että olen sairas, koska he katsovat minun olevan homoseksuaali. Sellainen saattaisi olla todella vahingollista."


NBC:n uutinen homo-diagnoosista

22 kommenttia

Onhan meilläkin tapauksia, jotka elävät menneisyydessä.
Esimerkiksi Päivi Räsänen, joka ainakin väittää olevansa lääkäri, kirjoittaa homovihajärjestö Luther-säätiön kaupittelemassa "informaatiokirjasessa" muun muassa seuraavaa:

"tieteellinen todistusaineisto osoittaa vastaansanomattomasti, että homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö. Ne, jotka väittävät homouden olevan luonnollinen, “terve” seksuaalisuuden variaatio, mitätöivät perhetaustatutkimusten todistusarvon poliittisista syistä. Homoaktivistien painostuksen ansiosta poliittiset tavoitteet ovat syrjäyttäneet tieteelliset faktat."

Räsäsen pahuus ja hänen uskontopohjainen homovihansa ovat laaja-alaisia:

http://www.luthersaatio.fi/images/julkaisut/aamutahti/29_mieheksijanaiseksi.pdf

Kommenttia muokattu: 10.08.2013 klo 15:08
Onnistuisikohan kansalaisaloite:

Päivi Räsänen pois hallituksesta.