Päivi Räsänen kiirehtii puoskarilakia Suomeen Ruotsin mallin mukaiseksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 32

Sisäministeri Päivi Räsänen on ottanut kantaa pitkään odotettuun uskomushoitoja koskevaan lakiin. Räsänen kieltäisi lailla uskomushoitojen käytön pikkulasten ja vakavien sairauksien hoitoon.

Tammelan Hakkapeliittapäivillä pitämässään puheessa Räsänen toteaa: "Kun kyseessä on vakava sairaus, tulee lainsäädännön sallia vain vaikuttaviksi ja riittävän turvallisiksi osoitetut hoitomuodot."

Asiasta uutisoivat YLE ja MTV3

***

Uskomushoitojen piiriin kuuluvat myös nk. homojen eheytysterapiat. Niiden tehoa ei ole pystytty tieteellisesti hyväksyttävästi osoittamaan toimiviksi. Sen sijaan on olemassa näyttöjä siitä, että eheytyshoidoilla ja -terapioilla on aiheutettu jopa elinikäistä vahinkoa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uskomushoitoja, joita myös nimitetään puoskaroinniksi, ei virhehoidannassa korvaa mikään vakuutus. Uskomushoitajien tiedetään myös välttelevän omaa vastuutaan vahinkotapauksissa.

YLE-uutinen Räsäsen kannanotosta

32 kommenttia

Onko Päivi Räsäsellä jälleen ketunhäntä kainalossa?

Tuo oli ensimmäinen ajatus, joka nousi mieleeni tästä hänen puheestaan tiedon saatuani. Oma käsitykseni on, että puoskarilaki ei kuulu hallituksessa Räsäsen tontille lainkaan. Uutinen on myös erittäin suppea.

Räsänen haluaa kieltää pikkulasten puoskaroinnin, mutta nuoret jäisivät hänen mielensä mukaisessa laissa vielä puoskaroitaviksi ja eheytysterapiat voisivat jatkua aivan kuten ennenkin. Minun epäluuloni on se, että Räsänen haluaa taata puoskarilaissa omien uskonveljiensä ja sisartensa puuhastelut ihmisten terveydellä aivan kuten ennenkin. Siispä homohenkiäkin voitaisiin manata pois vanhaan malliin. Sielunhoitoterapeutit voisivat hoitaa maksua vastaan pois homouden syntiä.

Toki Räsänen huomauttaa, että puskaroinnit pitäisi selkeästi erottaa markkinoinnissa (!) virallisesta terveydenhoidosta. Mihin se raja tulevassa laissa sitten vedettäisiin?

Kommenttia muokattu: 04.08.2013 klo 19:20
Mahtoiko päässä olla yksityishenkilön hattu vai sisäministerin hattu? Jos jälkimmäinen, niin on kyllä melkoinen koukkaus sosiaali- ja terveysministeriön ja osin oikeusministeriön tontille.