Tukholmassa Pride boikotoi venäläistä vodkaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4
Vain vettä, please!

Ruotsissa Tukholman Pride kokonaisuudessaan liittyy niiden gay-baarien joukkoon, jotka kansainvälisesti protestoivat Venäjän koventuneita lakeja vastaan. Venäläistä vodkaa ei tarjoilla. Idean isä oli amerikkalainen gayaktivisti Dan Savage. Hän halusi, että maailmanlaajuisesti osoitetaan mieltä Venäjän ns. homopropagandalakeja vastaan.

Dan Savage kirjoitti blogissaan, että on osoitettava solidaarisuutta Venäjän homoja, lesboja ja transihmisiä kohtaan. Putin luo fasistista Venäjää. "Lopettakaa venäläisen vodkan juonti". Näin viime viikolla.

Tukholmassa Clean Group järjestää tällä viikolla suuria pride-juhlia. He ovat päättäneet vetää venäläiset vodkat pois myynnistä. He valitsevat itse juomatoimittajansa. Projektijohtaja sanoo: "Päätimme luopua venäläisestä vodkasta. Juhlimme vapauttamme, mutta joudumme samalla huomioimaan, onko muilla vapautta". Asiassa toivotaan mediajulkisuutta ,jotta ihmiset ymmärtäisivät, miten ihmisiä kohdellaan Venäjällä. Ulkoministeri Bildt esitti samaa twiittauksessaan eilen.

Nyt toivotaan, että vodkaboikotti leviää kaikkiin Tukholman baareihin - homobaareihin ja kaikkiin muihinkin. Kampanja leviää myös muualla maailmassa: Kanadassa, USAssa, Englannissa, Australiassa. Gaybaareissa on lopetettu venäläisen vodkan tarjoilu.

Stolitjnaja julkaisi avoimen kirjeen, jossa se tuomitsee Venäjän hallituksen ja osoittaa solidaarisuutta HLBTI-maailmaa kohtaan.


Miten Suomessa? Jokainen baarissa tai yökerhossa kävijä voi omalta osaltaan ottaa kantaa asiaan.

4 kommenttia

Venäjän sateenkaariaktivistien piirissä tämä vodkaboikotti on herättänyt myös kriittisiä äänenpainoja.