Tukholmassa Pride boikotoi venäläistä vodkaa (juttukommentit)

Venäjän sateenkaariaktivistien piirissä tämä vodkaboikotti on herättänyt myös kriittisiä äänenpainoja.
  • 3 / 4
  • Roskakuski
  • 31.7.2013 12:00
Boikotin puuhaajat ovat pahasti hakoteillä, sillä Stolichnayan omistama yhtiö on julkisesti sanonut tukevansa Venäjän homoliikettä eli nyt rangaistaan yhtiötä, joka vastustaa Putinin politiikkaa. Muiden venäläisten vodkien boikotointi on oikein kunnes tuomisevat Venäjän homovastaisuuden.

Homoaktivistien sekava boikotointi omaa liittolaistaan vastaan epäilemättä kirvoittaa makeat naurut Putinilta.
  • 4 / 4
  • Public eye
  • 1.8.2013 0:46
Boikotin ideana ei liene minkään yksittäisten yhtiöiden rankaiseminen, vaikka välittömimmät vaikutukset niihin kohdistuvatkin. Tarkoitus on kai pikemminkin osoittaa Venäjälle valtiona, että sen harjoittama politiikka todella vaikuttaa maan kaupallisiin intresseihin ja pienentää valuuttatuloja.

Samalla halutaan herättää venäläisten julkista kiinnostusta asiaan (suuri osa kansasta tuskin on edes tietoinen moisista lakiuudistuksista) ja kammeta yleistä mielipidettä pohtimaan perusteluitaan tasa-arvon vastaisten lakien kannatukselle tai hylkäämiselle.

Myös Stolichnayan kaltaisella brändillä luulisi olevan Venäjällä järeämpiäkin vaikutuskeinoja maan eliittiin kuin mitä tähän asti on tapahtunut. Esimerkiksi kelvannee Nokia kultaisina vuosinaan, joka varsin suvereenisti ilmoitti enemmän tai vähemmän peitellysti, millaista lainsäädäntöä se missäkin asiassa "toivoo" Suomessa otettavan käyttöön. Toki silloisen Nokian suhteellinen painoarvo Suomen taloudessa ylitti moninkertaisesti Stolichnayan osuuden Venäjän kansantaloudesta.