Ruotsin ja Venäjän välillä sanasotaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 11

Facebookissa yli 20 000 ruotsalaista on kehottanut Moskovan suurlähetystöä nostamaan lähetystön salkoon sateenkaarilipun. Ruotsin ulkoministeriössä mietittiin asiaa maanantaina, ja päädyttiin siihen, että lippua ei nosteta salkoon. Normaali käytäntö on, että lähetystöjen saloissa liehuu vain Ruotsin lippuja. Ulkoministeriöstä kuitenkin sanotaan, että sateenkaarilippu lähetystössä ei loukkaisi mitään lakia.

Tämän vuoden Tukholman Pridessä keskeisenä teemana on Venäjä. Pride-viikko avataan virallisesti tänään. Ruotsin Venäjän suurlähetystö julkaisi tänään kotisivullaan lausunnon Venäjän homojen, lesbojen ja transihmisten tilanteesta. Lausunnon mukaan ulkoministeri Carl Bildt on ilmaissut huolensa venäläisten HLBTI-ihmisten tilanteesta, ja hän vakuuttaa, että heidän järjestöihinsä yhä pidetään yhteyksiä. Ulkoministeri myös kiittää kaikkia niitä, jotka kantavat huolta HLBTI-ihmisten ihmisoikeustilanteesta.

Huomiota on herättänyt myös ulkoministeri Bildtin twiittaus eilen. Siinä hän ilmaisi vastenmielisyytensä Venäjällä lisääntynyttä homovastaisuutta kohtaan. Venäjältä vastattiin nopeasti. Venäjän Ruotsin suurlähetystö ilmoitti, että homopropagandalaki ei rajoita homojen ja lesbojen oikeuksia. Lehdistöattasea korosti maan moraalisia arvoja, ja hänen mukaansa on haluttu estää, että pieni kansalaisryhmä aggressiivisesti tyrkyttää lapsille näkemyksiä, joita enemmistö venäläisistä ei hyväksy.

(SvD)

Tukholman pride-viikon viralliset avajaiset ovat tänään. Tukholman Pride näkyvästi kehottaa ruotsalaista valtaeliittiä käymään taistoon Putinia vastaan.

Tukholman pride-puisto avautuu huomenna suurella avausgaalalla. Paraati on lauantaina, alkaen klo 13 paikallista aikaa. Paraati kulkee läpi kaupungin Medborgarplatsilta Stadionin vierelle Östermalmin urheilukentälle.

11 kommenttia

  • 1 / 11
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 30.7.2013, 16.42
Venäjää varmaan kiinnostaa?