Britannia sai kruununperijän - kansa hyväksyisi tämän mahdollisen homoseksuaalisuuden

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 34
Vanhemmat Catherine ja prinssi William, sekä heidän noin vuorokauden ikäinen poikansa.

Britannian kruununprinssi William ja hänen puolisonsa herttuatar Catherine saivat maanantaina pojan. Tämä on kolmantena kruununperimysjärjestyksessä, isoisänsä Walesin prinssi Charlesin ja isänsä Cambridgen herttua prinssi Williamin jälkeen.

Uusi kruununperijä kasvaa maassa, joka on hyväksynyt samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot, sillä tämän isoisoäiti oli muutamaa päivää aiemmin hyväksynyt lain tasa-arvoisesta avioliitosta.

Myös homojärjestö Stonewall on onnitellut vastasyntyneen vanhempia uuden lapsen syntymisestä.

Järjestön teettämän mielipidekyselyn mukaan 83 prosenttia briteistä suhtautuisi myönteisesti tai vähintäänkin neutraalisti, mikäli uusi kruununperijä osoittautuisi seksuaaliselta suuntautumiseltaan ei-heteroksi. Kyselyyn haastateltiin 2 074 aikuista ihmistä.

- Miljoonat ihmiset juhlivat päivän uutista, aivan kuin miljoonat juhlivat edellisellä viikolla Englannin ja Walesin tasa-arvoista avioliittoa. Onnellisesti, viime viikosta lähtien jokainen Britanniassa syntyvä lapsi syntyy yhteiskuntaan, jossa homot ovat yhdenvertaisia lain edessä, sanoi Stonewallin johtaja Ben Summerskill kruununperijän syntymäpäivänä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Prinssi William avioitui Catherine Middletonin kanssa huhtikuussa 2011. Lapsi on heidän ensimmäisensä. Maanantaina 22.7.2013 kello 16.24 Britannian aikaa St Maryn sairaalassa Lontoossa syntynyt kruununperijä painoi noin 3,8 kiloa.

Tarkennus 25.7.2013: Stonewall-järjestö tilasi tutkimuksen YouGov-markkinatutkimustoimistolta.

Stonewall: Stonewall congratulates Kate and William
GayStarNews: Four in five Brits would be happy for royal baby to grow up gay
PinkNews: Study: Majority of British public would be comfortable if future King turns out to be gay

34 kommenttia

Mahtavaa! Vive le futur prince de Galles (et le-même qui sera le roi d'Angleterre et Commonwealth)!
Juuri tätä olen odottanut, että hallitsija voisi olla myös homo.
  • 2 / 34
  • Onnellinen mies
  • 23.7.2013, 23.06
Onnea elämään Pikku Prinssille, isälle, äidille ja allekirjoituksellaan lain tasa-arvoisesta avioliitosta hyväksyneelle isoisoäidille. Jokainen tähän maailmaan ja elämään syntyvä poika ja tyttö ansaitsee syntymänsä perusteella arvostavan, rakastavan ja kunnioittavan kohtelun kokonaisena ihmisenä, johon myös seksuaalisuus ja seksuaalinen suntautuminen kuuluvat luonnollisina osina nyt, aina ja kaikkialla.