Benediktiiniläisnunna puolustaa homoseksuaaleja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Benediktiiniläisnunna Teresa Forcades puolustaa samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja ja heidän oikeuttaan adoptoida lapsia sen lisäksi, että hän vaatii katolisen kirkon uudistamista. Hän osallistuu Espanjan valtakunnallisen sateenkaarijärjestön Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Transexuales y Bisexuales (FELGBT) uskonasioiden osaston Madridissa runsaan viikon kuluttua järjestämään konferenssiin ”Seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti ja jumalkuva”.

Teresa Forcades on tullut kuuluisaksi vähemmän uskonopeille uskollisista asenteistaan katolisessa kirkossa ja vaatimuksestaan, että se avautuu tasa-arvolle ja suvaitsevaisuudelle. Sen lisäksi, että hän on lääketieteen ja teologian lisensiaatti hän on harjoittanut tohtorin väitöskirjaan tähtääviä opintoja julkisen terveydenhoidon ja antropologian alalla ja on queer-teorian ja feministisen teologian asiantuntija.

Tämä Kataloniasta kotoisin oleva nunna puolustaa julkisesti katolisen järjestönsä syvällistä uudistamista. Ensi askeleena hän vaatii, että naiset pääsevät papeiksi samoin ehdoin kuin miehet ja että heidät voidaan nimittää piispoiksi.

Hän puolustaa myös homoseksuaalien oikeutta mennä naimisiin keskenään ja saamaan lapsia. Hänen omine sanoineen: ”Yhden vanhemman ja homoseksuaaliset perheet eivät ole vahingoksi lasten varttumiselle. Ainoa, joka vaikuttaa yksilöön, on hänelle annettavan rakkauden laatu. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen yksilö omine sukupuolesta riippumattomine, Jumalan tai luonnon hänelle antamine piirteineen.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

FELGTB:n uskonasioiden koordinaattori Aurelio Lepe Gil muistuttaa, että on tarpeellista tuoda yhä uudelleen esiin asioita, jotka kyseenalaistavat katolisen hierarkian dogmaattisimmat asenteet. ”On aika, että naiset ja kaikki sateenkaari-ihmiset ovat tasa-arvoisia uskonyhteisöissä, kirkoissa, synagogissa, moskeijoissa, että he voivat mennä naimisiin, että heillä on yhteinen suunnitelma elämälleen rakastamansa ihmisen kanssa, että he voivat saarnata, opettaa, päättää.”

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!