ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Lohjan pride keräsi väkeä piknikin merkeissä Aurlahden rantaan

Camille • 16.07.2017 00:30 UUTISET: PRIDE

Lohjan ensimmäinen pride järjestettiin piknikin ja jatkobileiden merkeissä. Tapahtumaa olivat järjestämässä (vasemmalta oikealle) Mirva Lehtonen, Nina Weckström ja Nea Weckström. (Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

Lohjan historian ensimmäistä pridea vietettiin lauantaina 15. heinäkuuta piknikin ja jatkobileiden merkeissä.

Kello 14 jälkeen väkeä alkoi kerääntyä Aurlahden rantaan. Iltapäivästä ohjelmaa oli koko perheelle. Paikalla oli mahdollisuus esimerkiksi pelata pihapelejä, osallistua perhelavatansseihin sekä talutusratsastukseen ja seurata tankotanssiesityksiä. Lisäksi tarjolla oli pop up -syötävää.

Lohjalla lukuisat paikalliset yritykset ja muut toimijat olivat tavalla tai toisella lähteneet mukaan tukemaan pridea. Pride piknikin viralliset jatkot käynnistyivät illalla kello kymmeneltä Nightclub Exitissä.


Ranneliike.netin haastattelema Nea Weckström, Lohja Priden ideoija, kehittelijä ja yksi järjestäjistä, kertoo tapahtuman synnyn taustaksi sen, että kaupungissa ei ole ollut käytännössä mitään hlbti-vähemmistöihin kuuluville suunnattua toimintaa tai tekemistä.

Nyt toteutetun pride-tapahtuman lisäksi aikeissa on kehitellä alueelle pysyvämpääkin toimintaa, palveluita ja tapahtumia. Tarkemmin Weckström ei vielä tiennyt sanoa, syntyykö Setan paikallisjärjestö vai jotain muuta.

Weckströmin mukaan ilmapiiri ja asenteet Lohjalla ovat hlbti-vähemmistöjen kannalta myönteisiä. Hänestä kaupungissa vähemmistöillä on tilaa olla ja elää - toisaalta hlbti-vähemmistöt ovat olleet varsin vähän esillä. Palautteen pridestä hän kertoo olleen hyvin myönteistä ja negatiivisten kommenttien määrä on laskettavissa yhden käden sormilla.

Lohjan kaupunki ei ole ollut erityisesti mukana priden toteuttamisessa, mutta lupa käyttää rantaa on saatu kaupungilta.

Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net
Lohjalla lukuisat paikalliset yritykset ja muut toimijat olivat tavalla tai toisella lähteneet mukaan tukemaan pridea. Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net
Piknikillä oli mahdollisuus ostaa myös sateenkaariteemaista tavaraa. Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net
Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net
Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net
Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net

Katso myös nämä
 
 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy