Ahmed Ahne

  • 1 / 4
  • Kolmoisritti
  • 4.10.2009 0:05
HS uutisoi:

"Israelia jatkuvasti pieksevällä Iranin presidentillä on juutalaiset sukujuuret, kertoo brittilehti The Daily Telegraph. Lehden mukaan maaliskuussa 2008 otettu valokuva paljastaa asian.

Kuvassa Mahmud Ahmadinejad näyttää kameralle henkilöpapereitaan. Asiakirjoissa näkyy juutalainen nimi Sabourjian.

Lisäksi paperissa on merkintä, joka viittaa siihen, että perhe olisi vaihtanut nimekseen Ahmadinejad sen jälkeen kun he kääntyivät islaminuskoon Mahmudin syntymän jälkeen.

Asiantuntijat arvioivat The Daily Telegraphille, että Ahmadinejadin Israelin-vastaiset jyrähdykset saattavatkin olla yritys peittää arkaluontoiset sukujuuret.

"Tämä seikka Ahmadinejadin taustassa selittää paljon", sanoi Iran-asiantuntija Ali Nourizadeh.

"Jokainen eri uskoon kääntyvä perhe omaksuu uuden identiteetin arvostelemalla entistä uskoaan."

Sama puolustusmekanismi kuin homofobiassa.
  • 2 / 4
  • Statisti
  • 4.10.2009 0:51
>Sama puolustusmekanismi kuin homofobiassa.

Tämä meni hieman yli hilseen. Kun seksuaalisuutta ei voi rehellisesti ottaen vaihtaa, tarkoititko kenties sitä, että ne, jotka ikään kuin päättävät vaihtaa seksuaalisuuttaan homoseksuaalisuudesta heteroseksuaalisuuteen, pyrkivät homofobioimaan peittääkseen oikean synnynnäisen seksuaalisuutensa?

Itse hieman epäilen tällaisen yleistyksen pätevyyttä. Osa homofobiasta on varmaankin peruja henkilön yleisestä tietämättömyydestä, vääristä olettamuksista ja henkilön lähipiirin yleisestä asennemallista, jota henkilö haluaa laumasieluisuudessaan heijastaa.

Uskonnollisuuden voi vaihtaa järkeilyn ja omantunnon perusteella, mutta seksuaalisuus on ihmiselle luonnon lahja ja vakio ominaisuus. Tai muuten henkilö valehtelee itselleen.
  • 3 / 4
  • Public eye
  • 4.10.2009 10:38
Tässä, kuten aina, on tärkeää pitää erillään ne kuuluisat puurot ja vellit. On kolme eri asiaa: kansallisuus (syntyminen juutalaiseen sukuun), uskonto (harjoitettava juutalaisuus, juutalaiseen uskonyhteisöön liittyminen tai siinä pysyminen) ja valtio (Israel ja sen harjoittama politiikka).

Ahmadinejad käyttää kovaa kieltä ja arveluttavaakin poliittista retoriikkaa puhuessaan Israelin valtiosta. Silti hänen maassaan on Lähi-idän suurin juutalaisyhteisö Israelin ulkopuolella. Tuo yhteisö toki kokee syrjintää siinä missä mikä tahansa vähemmistö missä tahansa yhteiskunnassa. Sillä on kuitenkin kiintiöpaikka Iranin parlamentissa, vaikka populaation suhteellinen koko (n. 25000) ei sitä välttämättä edellyttäisi. Teheranissa on myös 20 toimivaa synagogaa. Ja referoidun uutisen mukaan Ahmadinejadin vanhemmat kääntyivät islamilaisiksi Mahmudin ollessa vielä lapsi, joten hänen henkilökohtaisesta käännynnäisyydestään tuskin voidaan puhua.

Se, että joku on kansallisuudeltaan täysin tai osittain juutalainen, ei missään päin maailmaa kerro vielä mitään siitä, mitä tämä ihminen ajattelee - saati mitä hänen pitäisi ajatella - Israelin politiikasta. Esimerkiksi Suomessa taitaa olla niin, että Israelin toimia kannattavat kaikkein varauksettomimmin juuri fundamentalistikristityt. Suomen juutalaisyhteisö käsittääkseni pyrkii edes arvioimaan sitä analyyttisesti, vaikka valtaosa kaiketi sympatisoi sitä jollain tasolla.

Iranin parlamentin juutalaisjäsen on arvostellut Ahmadinejadin väitteitä holokaustista, mutta muuten hän tukee presidentin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Hän on mielestään ensin iranilainen ja vasta toiseksi juutalainen.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/6257611/Mahmoud-Ahmadinejad-Jews-in-Iran.html
  • 4 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 4.10.2009 16:15
Kannattaa myös muistaa näiden valtioiden vihamieliset suhteet. Sopivia syitä etsitään vastapuolen mustamaalaamiseksi. Mitä tahansa seikkaa saatetaan paisutella ja käyttää aseena tiedottamisessa.

Me täällä kaukana pohjoisessa tiedämme paljosta uutisoinnista huolimatta verraten vähän todellisesta tilanteesta noilla alueilla ja tavallisten ihmisten ajatuksista. Niistä tiedotusvälineet kertovat niukasti, jos lainkaan, koska ne eivät nykykatsannon mukaan ole uutisia. Totuus, jos sitä edes on, sijaitsee jossakin vastakkaisten väitteiden välimaastossa.