Parisuhteen rekisteröinti; millaiset juhlat...

  • 1 / 8
  • Juni
  • 17.7.2006 20:38
Olemme vihdoin päättäneet virallistaa parisuhteemme ja kaipailisin vinkkejä mukavista juhlista. Oletko ollut tosi hyvissä homppelihäissä? Millaiset ne olivat? Onko meillä jotain erityistä, mitä kannattaisi ottaa juhlaan mukaan?
-Juni-
Jokainen tietystikin järjestää näköisensä juhlat - kuka isot, kuka pienet. Niinhän se hetskuhäissäkin on. Omat juhlamme järjestimme kotona, lähimmille ystäville (ja muutamille sukulaisille) kohdistettuna. Osan tarjoiltavista syötävistä valmistimme itse. Tunnelma oli välitön ja lämmin. Kaikilla oli hauskaa ja taisipa yksi potentiaalinen parisuhdekin saada alkunsa juhlissamme. (Toivotaan parasta).

Isommassa tilassa ongelmaksi voisi muodostua porukan "leviäminen" ja tunnelman hajoaminen. Mutta kuten sanoin, jokainen tavallaan... Onnea niin liitolle, kuin juhlien järjestelyille...
Me virallistamme suhteemme vajaan kuukauden päästä, maistraattivihkimisen jälkeen on luvassa isohkot juhlat kaikille ystäville ja sukulaisille. Meidän näköiset häät, joissa on kuitenkin samanlaista ohjelmaa kuin heterohäissäkin.

Polttarit pidetään kummallekin, kummallakin on kaasot ja kummallakin on hääpuku. Mekko siis kun naisia ollaan.
  • 4 / 8
  • Marco
  • 29.7.2006 1:39
Olin itse muutama kesä sitten ystäväni 'häissä' bestmannin roolissa. Koko prosessin ajan pidimme varsin tiukasti kiinni perinteisistä heterohäiden kaavoista, vaikkakin otimme melkoiset vapaudet aina kun piti keksiä "miten kaksi miestä hoitaisi homman".

Oli perinteisiä leikkejä ja sulhasten nolaamisia - paikalle oli kutsuttu niin ystävät kuin molempien sulhasten perheet ja muu suku.

Tunnelma oli vähintäänkin riemuisa, kaikki nauttivat olostaan ja tunnelmasta ja olivat syvästi onnellisia poikien puolesta.

Sanoisin hyvän tilaisuuden perusohjeeksi - tehkää se tärkeäksi läheisimmillenne ja olkaa perinteisiä. Älkää yrittäkö väkisin tunkea homo-teemaa joukkoon, siitä harvemmin tulee onnistunutta.
Eslinger Zeitung kertoo, että kaksi naista, Jane (34) ja Heike (31), kävivät maanantaina vahvistamassa reksiteröidyn parisuhteensa kotikaupungissaan Saksassa. He tutustuivat toisiinsa ohimennen pari vuottasitten, mutta sitten he oppivat tuntemaan toisensa paremmin. Ja nyt he kävivät virastossa solmimassa liittonsa. Molemmilla oli valkoinen paita ja mustat housupuvut. Heiken vnhemmat ja sukulaiset olivat paikalla. Jane ei ole kertonut asiasta sukulaisilleen Amerikassa. Sukulaiset eivät tiedä, mutta työtoverit postissa ovat asiasta perillä. Heike on teknikko ja työskenetelee pääosin miesten kanssa, ja tämä teema on monelle heistä tabu. Mutta Heike sanoo, että jos joku kysyy, hän sanoo suoraan.

Päätös reksiteröidystä parisuhteesta kypsyi viime kuukausina. On turvallisempaa olla virallisessa suhteessa. Esim. tosien sairastuessa ei olisi lupaa kyselää sairaalsta tosien tilaa, ehkä ei edes voisi käydä visiitillä, jos on vakavasti sairas.

Saksassa parisuhdelakia uudistettiin vuonna 2005 ja nyt parilla on lähes samat oikeudet kuin heteroparilla. Mutta verotuksessa heitä käsitellään eri tavalla. Heike ja Jane sanovat, että heillä taitaa olla enemmän velvollisuuksia kuin oikeuksia. Etelä-Saksassa samaa sukupuolta olevia pareja ”rangaistaaan” niin, että he eivät saa vahvistasa liittoaan henkikirjoitajantoimistossa, siellä missä heterot vaan alempiarvoisessa virastossa (nimismiehellä). Siellä halutaan tehdä ero avioliittojen ja homoliittojen välillä. Mutta naiset sanovat, että yhdentekevää. Heillä tämä on häät. Hääseremoniaan virastoon mentiin Mustangilla, sormuksia vaihdettiin ja lopuksi avattiin shampajapullo. Raintolassa oli juhlissa parikymmentä ihmistä mukana.
http://www.ez-online.de/lokal/esslingen/esslingen/Artikel615527.cfm
  • 6 / 8
  • HomoSapiens
  • 18.8.2006 9:07
Nuoresta saakka olen inhonut häitä koska ne kaikki muistuttavat toisiaan. Viikkokaupalla pohditaan jotain pieniä ykstyiskohtia jolla voisi erottautua muista hää juhlista. Sama humppa bändi, tuttu juttu-leikki ja neidon ryöstö, en tiedä kauheampaa.

Miksi tuhlaisin suuren summan rahaa juhliin joissa itse kokisin juhlan ohjelmiston tylsäksi.....me mielummin tulemme menemään naimisiin kirkossa ja sitten lähdemme sitäkin viihdyttävämmälle häämatkalle. Ehkä oma saari tropiikista vuokralle 2 viikoksi tms. Ystävämme voisivat liittyä juhlimaan kansamme viimeisellä viikolla.
  • 7 / 8
  • Enter
  • 18.8.2006 18:38
Yleensä häiden järjestäminen on kallista puuhaa, kun pitää syöttää ja juottaa ihmisiä ja maksaa tilavuokraa pitopalveluineen.

Kannattaisin venäläiseen tyyliin avioliittopalatsia. Miksei joku tila tavaratalossa, kuten jenkeissä? Jos ei ole liian suureelliset, niin on sitten helpompaa pistää bänät!

Suomalaiset ovat tosikkomaisia. Eihän se ole kuin muodollinen rekisteröityminen ja tunneasia, miten sen ottaa ja kuinka vakavasti. Yhdet hauskat bileet!
  • 8 / 8
  • vaeltaja2005
  • 20.8.2006 10:31
Mietin, kuuluuko tämä pikku tarina kohtaan ”Millaiset juhlat” vai ”Piilosyrjintää”. No, ainakin syrjintä on homoliittoasiassa joissakin Saksan osavaltioissa avointa ja tarkoituksellista. Tässä tarina Esslinger Zeitung –lehdestä:

Se, joka haluaa rekisteröityyn parisuhteeseen, saa mennä nimismiehen kansliaan solmimaan suhteensa. Jos kyseessä on heteropariskunta, he menevät henkikirjoittajalle. Tällainen ero heteroiden ja homojen välillä on arkipäivää Etelä- Saksassa. Siellä halutaan näyttää, mikä on toivottavaa ja mikä ei. Pohjois-Saksassa kaikki käyvät henkikirjoittajan luona seremoniassa. Jo pieni lapsikin tietää, että henkikirjoittaja on oikea paikka ja siellä on juhlasali hääseremonioita varten.

Rekisteröity parisuhde laillistettiin Saksassa vuonna 2001, mutta kristillisdemokraatit yrittivät kaataa lain. Laki ei kaatunut, mutta sitten osavaltiot joutuivat päättämään, missä seremoniat pidetään. Baden-Württembergissä päätettiin siitä, että nimismiehen kanslia on homoille sopiva diskriminointipaikka. Nimismiehen kansliat olivat ihmeissään. On olemassa selkeä järjestelmä eli henkikirjoittaja, jonka luona on häitä vietetty iät ajat. Nyt pitää rakentaa äkkiä uusi järjestelmä homoille ja lesboille. Viime marraskuussa Saksan sosiaalidemokraattinen puolue yritti muuttaa lakia niin, että kaikki häät pidettäisiin samassa paikassa, mutta lakiesitys kaatui taas kerran.

Karin Sailer Esslingenin alueelta nimismiehen kansliasta kertoo, että oli aika hermostuttavaa, kun ensimmäisiä homohäitä vietettiin. Piti rakentaa uusi seremenia. Joissakin asioissa on vuosien mittaan jouduttu jopa kysymään neuvoa henkikirjoittajan toimistosta. Karin Sailer sanoo, että he pyrkivät siihen, että homohäät eivät ole pelkkä muodollinen allekirjoitustilaisuus vaan juhla. Vihittävät saavat itse koristella huoneen mieleisekseen, ja parin toiveet otetaan mahdollisimman hyvin huomioon. On ollut sellaisiakin häitä, joissa on ollut musiikkia. runoja tai samban tanssijoita. Ja onpa ollut kuubalainenkin seremonia, jossa on kipattu sokeriruokosnapsit ja heitetty lasi olan yli taakse.

Karin Sailer tietää myös, että aina tarvitaan nenäliinoja kyynelten ja sydäntippoja heikotuksen varalle. On ollut joitakin hyvin mieliinpainuvia tapauksia. Syöpään pian kuoleva mies halusi naimisiin ulkomaalaisen kanssa, jotta tämä saisi pysyvän oleskeluluvan. Karin Sailer on jo hiukan ihastunut homoihin ja lesboihin. Useimmat ovat ihmisinä hyvin miellyttäviä. Itse seremonian jälkeen hän varaa usein hetken ollakseen juhlakansan mukana. Ja usein hän saa kiitoskortteja jälkikäteen. Mutta homot ovat monessa suhteessa kuin heterot: ikuisuuslupauksista huolimatta muutamat parit ovat jo ehtineet erota.