MSC Finland-Tom's Club Bar Stuffissa La 4.3.
MSC Finland - Tom's Clubin bileet Bar Stuffissa La.4.3.
Sisäänkäynti kakkosovesta Stuffin oikealta puolelta.
Bileet alkaa klo 20:00, VALID2006-tarralla varustetut ECMC-jäsenkortin
omaavat ilmaiseksi, muut 2 e.
Kevyt tai HEAVY dresscode, dresscoden mukaisesti pukeutuneet saavat
happy hour hinnoilla olutta/siideriä/lonkeroa klo 22:30-saakka.
Seuraavat bileet Stuffissa: La.1.4 ja La.6.5.
http://www.stuff.fi
Osoite: Eerikinkatu 14, Helsinki
Dresscode iltoja myös Dtm toka kerroksessa. Pe.17.3, Pe.21.4 ja
Pe.19.5 klo 22:oo alkaen. Happy hour hinnat klo 22-24 välillä.
http://www.dtm.fi Osoite: Iso Roobertinkatu 28, Helsinki.
Pääseekö DTM:ään sisään jättämättä nahkarotsiaan narikkaan?
Dresscode koskee vain 2.krs peräosaa, käsittääkseni koko 2. krs on kuitenkin men only.
Millainen on "kevyt dresscode"? Tarkoittaako se esimerkiksi villapaitaa ja puvunhousuja, kuten joissakin aikaisemmissa MSC:n "dresscode-tilaisuuksissa" on havaintojeni mukaan tarkoittanut?
"kevyt dresscode"? Tarkoittaako se esimerkiksi villapaitaa ja puvunhousuja
HEH!
Joissain nahka&kumipaikoissa dress coden on voinut kiertää omalla nahallaan eli alastomana
(paitsi bootsit tietty voi pitää jalassa).
Miksei tuollakin?
Miten ratkaisette pukeutumisongelman, kun lähdette virkamatkalle, esim. te Brüsselin kävijät. Jos nahkabaari vaatii tiukkaa koodia, montako matkalaukkua on mukana. Kuka kantaa kaiken? On virkamiehen puku, ehkä myös jokin ilta-asuste ja sitten noi nahkat tai kumit. Miten olette ratkaisseet asian?
"Millainen on "kevyt dresscode"? Tarkoittaako se esimerkiksi villapaitaa ja puvunhousuja, kuten joissakin aikaisemmissa MSC:n "dresscode-tilaisuuksissa"
Aika vähän noita poikkeuksia dresscodesta on ollut. Kaikkiin tietämiini poikkeuksiin on ollut myös joku ymmärrettävä syy. Esim. tilaisuuksien töihin (rakentaminen, tekniikka ym) osallistuneille on suotu mahdollisuus jäädä paikalle oma työrupeamansa päätteeksi.
Varsin yleinen käytäntö festivaali, konsertti ym tapahtumissa on päästää vapaaehtoistyöntekijät osalliseksi myös tapahtumasta. Ei se dresscodekaan voi olla niin pyhä asia etteikö siitä voisi myös poiketa perustelluista syistä.
"Pääseekö DTM:ään sisään jättämättä nahkarotsiaan narikkaan?"
Näin aamuyöaikaan aivot toimivat paremmin terässä ja hoksasin vastanneeni aiemmin väärään kysymykseen - ei aina ole virkeimmillään juuri herättyään =). Tai siis eihän kysymys ollut väärä vaan vastaukseni.
Oikea vastaus on: en tiedä.
Ainakin aiemmin järjestetyissä suuremmissa bileissä asiasta on sovittu etukäteen ravintolan kanssa ja takin päällään pitäminen on onnistunut ongelmitta. Dresscoden noudattamisen pitäisi olla DTM vahtimestareille aivan riittävä peruste siihen noissa pe iloissakin. Mikäli ongelmia esiintyy, ilmoita siitä paikalla oleville MSC:n järjestäjille - ei tarvitse itse käydä sen enempää keskustelua asiasta vahtimestareiden kanssa. Vahtimestarit toimivat kuitenkin vain esimiehiltään saamiensa ohjeiden mukaisesti tuollaisissa asioissa.
"Kevyt dresscode" on edelleen määrittämättä. Mitä sillä tarkoitetaan, tietääkö kukaan?
Jos tilaisuuden järjestämiseen osallistuvien palkka on se, että he voivat osallistua tilaisuuteen noudattamatta dresscodea, niin kovin erikoiselta palkalta se näin ulkopuolisesta tuntuu. Eikö MSC:n bileiden tarkoitus ole nimenomaan mahdollistaa kumi-, nahka- army- yms. fettareiden kohtaaminen? Jos näin on, eikö fetissipukeutumisen puuttuminen sodi juuri tätä tavoitetta vastaan?
MSC voisi seuraavaksi järjestää BikeRunin, jonne voi osallistua henkilöautolla. H.O.T.-yhdistys voisi järjestää homojen liikuntaryhmän, jossa ei tarvitse liikkua. Seta voisi perustaa nuortenryhmän, jonka toimintaan osallistuakseen ei tarvitse olla nuori.
Kylläpä nyt JohnnyFinlandia hiertää!
"Eikö MSC:n bileiden tarkoitus ole nimenomaan mahdollistaa kumi-, nahka- army- yms. fettareiden kohtaaminen? Jos näin on, eikö fetissipukeutumisen puuttuminen sodi juuri tätä tavoitetta vastaan?"
Nyt ei sitten mene yksinkertaiseen päähäni tämä, ei mene.
Millä tavalla fettareiden kohtaamista on mahtanut estää se, jos esimerkiksi Kaapelitehtaan Pannuhallissa järjestettyyn tilaisuuteen jäi paikalle joitakin yhdistykseen kuulumattomia ammatillista apuaan ja osaamistaan mm. valaistuksen, tekniikan, lavarakenteiden ym. rakentamiseen antanutta ihmistä ? Varsin onnistuneesti siellä kuitenkin yli 400 fettaria kokoontui. Pannuhallin rakentamiseen osallistunut naisinehmo ei bileitten alkaessa siellä enää ollut. Sen sijaan kaiken arvostelun yläpuolelle täällä ranneliikkeessäkin asetettu DTM:n edellinen naisravintolapäällikkö siellä pyöritteli ....., vaikka hänelle oli tehty varsin selväksi, ettei sinne ole asiaa.
Irokeesi kirjoitti: "Millä tavalla fettareiden kohtaamista on mahtanut estää se, jos - - -"
Ei varmasti mikään. Eihän mikään estä fettareita kohtaamasta ihan tavallisena baari-iltanakaan, ihan ilman MSC:tä ja pääsymaksua. Ilmaisin kysymykseni kehnosti, olen pahoillani. Yritän uudelleen.
Mainoksen mukaan tilaisuuksissa on "kevyt tai HEAVY dresscode, dresscoden mukaisesti pukeutuneet saavat happy hour hinnoilla olutta/siideriä/lonkeroa klo 22:30-saakka". Tämä virke herättää minussa kaksi kysymystä:
1) Mitä tarkoitetaan "kevyellä dresscodella"?
2) Onko niin, että "dresscode-iltaan" voi osallistua myös noudattamatta dresscodea ja näin on tarkoituskin?
Dresscoden noudattamattomuuden perusteluista en ole kiinnostunut. Villapaitamies on villapaitamies, olipa hän "antanut ammatillista osaamistaan" tilaisuuden järjestämiseksi tai ei.
Kysymysteni tavoitteena on saattaa tilaisuutta koskevat odotukset yhdenmukaiseksi todellisuuden kanssa. Jos tilaisuuksia mainostetaan "dresscode-iltoina", on aika keskeistä tietää, mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan.
JohnyFinland haluaisi saada yksiselitteisen vastauksen kysymykseen, johon ei yksinkertaisesti ole yksiselitteistä vastausta.
Lähestytäänpä asiaa esimerkkien kautta:
Nahkahousut, nahkasaappaat, nahkapaita, nahkaliivit, nahkatakki, koppalakki - JEE, JEE, ei tarvitse miettiä toteutuuko dresscode (samaan sarjaan tietysti kokovartalokumiasu, cowboyasu tms)
Nahkahousut + t-paita/paita - kaipa tässä housut todentavat dresscodea
Nahkahousut + villapaita - hmm JohnnyF karsastaa vilapaitoja
Pukumallinen nahka-asu kravatteineen - nahkaa on kyllä, mutta toteutuuko dresscode
Pitääköhän sen nahkan olla mustaa, että dresscode toteutuu.
Pelkkää sinistä denimiä, farkut, paita, takki - onkohan joku ero siinä, jos vaatteet ovat suoraan Dieselin hyllyltä tai ovat sitten puhkikulutettuja ja strategisista paikoista puhkikuluneet.
Farkut + t paita/paita - ratkaiseeko merkki, farkkujen kuluneisuus, paidan väri tms
Rakennusmies tulee suoraan duunista oluelle - fettarimies on pukeutunut näyttääkseen suoraan töistä tulevalle duunarille.
Skini vs fettariskini, pitäisiköhän vaatia, että fettariskini tunnustaisi väriä maihareiden nauhojen punaisella (tai keltaisella) värillä.
Itä-Suomessa asuvaa ystävääni lainaten: "kyllä sen näkee, kuka on oikea fettari". Kysymys ei ole yksittäisistä vaatteista, vaan kokonaisuudesta. Käytännössä jopa samat vaatteet, jotka toisen päällä voisi luokitella casual- tai jopa trendipukeutumiseksi, voivat muuttua fettarin päällä harkittuja yksityiskohtia hyödyntämällä fettaripukeutumiseksi.
"Kerhon tilaisuuksien sisäänpääsyvaatimuksena on ECMC:n pukukoodin mukainen (nahka- kumi-,farkkuasu, univormu, kumisaappaat, bootsit, maiharit sekä fetistinen kiinnostus miestenväliseen seksiin)" Lisäksi on tietysi myös: urheiluvaate-, lycra- ja lenkkarifetismiä.
Ei siis ole aivan helppo vetää rajaa pukukoodin toteutumiselle / toteutumattomuudelle.
On olemassa myös sellaisia fetismimuotoja, joihin ei (kaikilla) liity sen ihmeemmin minkäänlaista erityistä pukeutumista: SM, BDSM, Bondage, WS ym. MSC:n tilaisuudet ovat myös monille noiden asioiden harrastajille lähes ainoita kohtaamispaikkoja. Ainakin henkilökohtaisesti venyttäisin tällaisten miesten kohdalla dresscodea paljonkin. Erityisesti, jos pukeutumisesta löytyy omaan suuntaukseen liityvä "koodi"
Nahkojen mukana kantaminen ei ole koskaan ollut ongelma matkoilla. Ja osanhan voi hyvin pitää yllään matkaa tehdessä.
Alkuperäinen kysymys: mahdollinen pakko jättää takki narikkaan on minulle hankalampi tilanne. On hyvä, että kapakoissa on narikka niille jotka sitä kaipaavat. Mutta niille joille takki on osa omaa olemusta tulee narikkapaikoissa omituinen tilanne vastaan: takki on jätettävä narikkaan tai sisään ei pääse. Jos asiaa alkaa tiukasti "ihmetellä", niin yleensä riittää se, että narikkaan jättää *jotain* ja että siitä sitten maksaa. Vaikuttaa, että narikka onkin usein vain piilotettu sisäänpääsymaksu.
Minusta olisi ihan ok, että paikkoihin olisi sisäänpääsymaksu joka haluttaessa sisältäisi narikan. Mutta narikan käyttäminen piilosisäänpääsymaksuna ärsyttää minua aika paljon. En ole tähän törmännyt muualla kuin Suomessa, mutta onneksi on täälläkin olemassa paikkoja jotka pakkonarikkaa eivät harrasta (kuten pienemmät paikat Stuff, Albert's Room, Nallekin varmaan edelleen).
Ulkomaalaisten nahkamisten kanssa DTM:ään tai Herculekseen meno on aika omituinen kokemus: pakollinen fetissin jättäminen narikkaan juuri sillioin kun ollaan lähdetty ulos "nahat päällä". Vähän sama kuin drag-väen pitäisi jättää peruukkinsa ja hameensa narikkaan.
Kiitos analyysistäsi, Irokeesi. Ymmärrän kyllä, että pukukoodin kirjoittaminen auki yksikäsitteisesti on vaikeaa. Jokaisella fettarilla se fetisismin kohde on hieman erilainen - mikä on yhdelle fetissipukeutumista, ei ole sitä toiselle.
Vaikka pukukoodia on vaikeaa yksikäsitteisesti kirjoittaa auki, pukukoodia noudattavissa tilaisuuksissa joku kuitenkin ihan yksikäsitteisesti joko päästää sisään tai ei päästä. Onko näissä MSC:n nykyään järjestämissä tilaisuuksissa pukukoodi siinä mielessä, että sisäänpääsy ihan oikeasti evätään, jos asu ei - jollakin tapaa tulkittuna - ole koodin mukainen? Vai pääsevätkö sisään kaikki miehet, jotka maksavat sisäänpääsymaksun?
"Onko näissä MSC:n nykyään järjestämissä tilaisuuksissa pukukoodi siinä mielessä, että sisäänpääsy ihan oikeasti evätään, jos asu ei - jollakin tapaa tulkittuna - ole koodin mukainen? "
Toivottavasti noiden tilaisuuksien ovivalvontaan jatkossa(kin) löytyy ihmisiä, jotka näin toimivat.