Hovioikeus vapautti Päivi Räsäsen syytteistä (juttukommentit)

  • 2 / 4
  • human
  • 2.12.2023 15:33
Päivin ja uskonto(lahko)nsa julistama lähimmäisenrakkaudeton kristillisyys on toki varsin helvetillistä, rakkaita ihmisiä kohtaan. Viidesläisyyskin pitää noin Päiviä äänitorvenaan, vaikka se pappismiehensä siellä takapiruna onkin.

Se profeetta-jesse oli niin ajattelemattoman älytön sanoissaan, julistaessaan että "kaikki vanhat (vt) lait pätevät, kirjaimellisesti ... mutta kristityille voidaan antaa kaikki pahimmatkin väärinteot anteeksi" ... Eli Päivi ilmeisestikin joutuu sinne taivaaseen.
  • 3 / 4
  • Kolmoisritti
  • 7.12.2023 21:04
Minusta tämä henkilö on äärioikeistolainen. Minusta se tarkoittaa luokka- ajattelua jossakin määrin ja eriarvoistamista.Se tiedetään, ettei hän ole ainakaan kommunisti. Jeesus oli varmaankin enemmän kallellaan vasemmalle kuin tämä henkilö. Jeesus ei omistanut mitään ja eli kiertolaisen elämää. Jeesus istui siellä, missä oli näitä aikansa kurjia ja julkisyntisiä, antoi jopa koskettaa itseään.
Nyt kun mietin näitä Paavalin kirjoituksia, joista on varmaan yksi kirjastollinen tulkintoja, mitä hän tarkoitti milläkin kirjoituksella, että sieltä on mistä valita itselleen sopiva. Paavalilta jäi vain muutamia kirjeitä emmekä tiedä tarpeeksi, miten ne ihmiset silloin elivät ja millaista elämää aikansa kristityt elivät tai miten viettivät kokouksiaan.
Ei ole dokumentteja.
Paavali linkitti monijumalisuuden syyksi homoudelle, kun siellä se lukee: kuvaton Jumala vaihdettiin moniin jumalien kuviin ja siitä seurasi mm. homoilemista. Se lukee siellä selkeästi: polyteismi. Piste.
Mutta kun nyt polyteismi on melkein täysin kadonnut ja on kastettuja lapsia, jotka kasvavat kristityissä arvomaailmassa tai kulttuurissa ja heistä tulee ” noita ” tuollaisia.
Ei oikein ole looginen selitys, MUTTA sillä kuitenkin kielletään ja syrjitään. Eikö kukaan uskalla sanoa, että ei pidä paikkansa? Eihän se ole näin, mitä tuo kirjoittaa. Ne pennuthan ovat kasvaneet kristityiksi ja käyneet kirkossa: ei monijumalisuutta kuulleet tai nähneet, kastettu kolmiyhteyden Jumalan nimeen….!!!
Toinen, mikä unohdetaan on, että afroamerikkalaiset sivuuttivat aikoinaan kaikki Paavalin väittämät orjuudesta, kun oli tämä, että pakenivat ja auttoivat pakenemaan orjuudesta….varmasti tiesivät tämän ja takuulla oli siitä heille jankutettu, mutta kun orjuus oli sama kuin keskitysleiri tai työleiri sekä, että hengenlähtö lähellä joka päivä tai sarjaraiskatuksi tuleminen. Tämä naisten raiskaaminen alkoi heti Kap Verdellä ja jatkui loputtomiin, samoin jatkui miesten lynkkaaminen….vuosisatoja! Joku järki tässä pitää olla!
Toinen vieläkin tärkeämpi asia oli, että Paavali odotti ja opetti, että Jeesuksen takaisintulo on koht’sillään käsillä ja aivan tuossa nurkan takana. Ei ollut näin…sillä tätä kristityksi kääntymistä perusteltiin pakanoille. Eletään viimeisiä hetkiä ja maailma tuhotaan. Sitäpaitsi siirtyminen pakanuudesta kristinuskon kesti 500 vuotta ja se tehtiin väkivalloin: munkit tappoivat pakanoita temppeleihin. Ei saanut vapaasti valita mitään. Onko tämä samaa perinnettä, mikä vieläkin on menossa, voi kysyä.

Kun roomalaiset tuhosivat juutalaisten temppelin ja menivät siihen kaikkein pyhimpään, niin olivat yllättyneitä, että se oli tyhjä. Ei löytynyt mitään kuvaa jumaluudesta, mitä palvottiin. Tämä oli aivan poikkeuksellista siihen aikaan, koska polyteismi oli vallitseva kaikkialla. Sittenhän Paavalin oli ” helppo” esittää väite, että polyteismi on syynä ( mihin kaikkeen olikin syynä ). Myös kristittyjä syytettiin siitä, ettei ole kuvaa tai kuvia jumalista, siis ei ole uskonto ollenkaan ja mitä se sitten on.