Oululaispoliitikko erotettiin helluntaiseurakunnasta - taustalla homosuhde (juttukommentit)

Onko Sebu itsemääritellyt itsensä homoksi? Vai mistä tuo jutun otsikko?
Ainakin aiemminhan Sebu on itsemääritellyt itsensä biseksuaaliksi.

Nykyään "Tynkkynen on julkisesti esittänyt suhtautuvansa myönteisesti samaa sukupuolta olevien avioliittoon."
Mutta aiemminhan Sebu suhtautui Suomen avioliittolakiin torjuvasti ja oli laatimassa siitä tätä persunuorten "uhkakuvakehitys"-kaaviotaan:
https://blogbook.fi/wp-content/uploads/sites/9/2014/11/HLBTI-tiekartta.png

Toki tuossa suhteessa ihminen toki voi hyvinkin eheytyä ja jättämään taakseen huonot uskomukset. Onhan Sebulla tullut asennemuutostarvetta myös siihen, miten hän aiemmin julisti poliitikkona pyrkivänsä poistamaan maahanmuuttajilta terveydenhoidon täällä - Mutta nyt kun hänellä on oma juttu ojassa, eli maahanmuuttaja kumppanina, niin hän ehkä kykenee ymmärtämään asioita inhimillisemmin, eli vähemmän persuillen (Eduskunnassahan helluntailaiset ovat keskittyneet persuihin; Mika Niikko, Laura Huhtasaari jne.).

Jenkkilästä Suomeenkin maahanmuuttaneen mamu-helluntailaisuuden asenne seksuaalisuuden monimuotoisuutta kohtaan ei pitäisi olla kenellekään yllätys, sillä pohjaahan tuokin kristinuskomuksen valinta-suuntautuminen luonnottomuuksiin.

Sebulle ja mieskumppanilleen voi vain antaa hyvän neuvon: vapautukaa uskomuksista, niin ainakin henkilökohtaisilla tasoilla elämä petraantuu mutkattomammaksi ja tervehenkisemmäksi. Voi parisuhteessakin keskittyä rakkauteen ja elämän oikeisiin iloihin.
Tätä asiaa on käsitelty ennenkin: sanassa homosuhde "homo" viittaa siihen, että osapuolten sukupuoli on sama. Se ei viittaa yksilöiden seksuaaliseen suuntautuneisuuteen. On tietysti olemassa lähtökohtaisesti suhteita (parisuhteita, ehkä rakkaussuhteita tai järkisuhteita). Jos jotain tunnettua yksityiskohtaa suhteen luonteessa tarvitsee korosta, niin sitten on paras käyttää sitä lähimmin kuvaavaa sanaa. Tässä tapauksessa asian ydin oli juuri homosuhde.

Tynkkynen kertoi jo Big Brother -aikoina olevansa biseksuaali, mutta on sittemmin ilmaissut olevansa homoseksuaali.
  • 3 / 4
  • Zephyr
  • 25.11.2018 19:26
human: ”Sebulle ja mieskumppanilleen voi vain antaa hyvän neuvon: vapautukaa uskomuksista, niin ainakin henkilökohtaisilla tasoilla elämä petraantuu mutkattomammaksi ja tervehenkisemmäksi.”

humanille voi vain antaa hyvän neuvon: vapaudu pakkomielteistä niin ainakin henkilökohtaisilla tasoilla elämä petraantuu mutkattomammaksi ja tervehenkisemmäksi.
  • 4 / 4
  • smo
  • smo
  • 26.11.2018 18:43
Aito avioliitto -seurakunnasta tuttu Susanna Koivula on parahtanut tästä Sebastian Tynkkysen tapauksesta otsikolla "Uskonnonvapaus haastettuna", kun Tynkkynen asettaa Oulun Helluntaiseurakunnan median valokeilaan ja syyttää sitä syrjinnästä.