Lappeenrannassa käynnistyvät sateenkaarinuorten illat - pyrkimyksenä ehkäistä syrjäytymistä ja yksinäisyyttä (juttukommentit)

"Sateenkaarinuorilla on muita suurempi riski syrjäytyä ja jäädä yksin."
Törmätään taas tähän hyvinvoinnista osattomuuteen. Mitä kaikkea hyvinvointi-käsite sisältää?
Tässä myös väläytetään taas tätä syrjäytymisriskiä, joka on todellinen näillä syrjäseuduilla.
Edistys tapahtuu todella hitain askelin etenkin tällaisilla muuttovoittoisilla paikkakunnilla, mistä nuoret aikuiset lähtevät isompiin kaupunkeihin kuten Oulu, Jyväskylä, Tampere, Turku, Kuopio, Helsinki jne. Siksi tää toiminta on näille alle 20v, mutta Lappeenrannassa on korkeakoulu.

Jos nuoren elämää hallitsevat pelot, niin se ei voi olla vaikuttamatta suorituksiin. Yksinäisyyden kokemukset lähtevät siitä, että on heikot mahdollisuudet löytää ikäisiä nuoria ja harrastusmahdollisuuksia. Millä tavalla homonuori voisi esimerkiksi mennä pelaamaan lätkää, koska se on täysin heteronormitettu laji ? Ei mitenkään, vaan välttelee näitä tilanteita, missä voi tulla mobatuksi.

Mitä harrastusmahdollisuuksia yleensäkin on tuollaisilla takahikiöillä? Jo alusta lähtien alkaa eristäytyminen olosuhteiden pakosta- se ei ole tämän nuoren ( teinin ) oma vika.

Valistus noilla paikoilla ei paljoa vaikuta suuntaan eikä toiseen.

Sateenkaarikoulut olisi selkeä ratkaisu, missä nuoret otetaan pois tilaan, missä voisi kehittyä täydesti ja harrastaa, mitä haluaa. Erityiskoulu, missä ei tarvitsisi pelätä kiusaamista.

Se olisi myös suora puuttuminen ja parannus. Se olisi halpa, koska määrällisesti meitä on vähemmän. Tilat voisi löytyä mistä vain. Opettajien saaminen ei myöskään olisi ongelma. Rahoitus voisi tulla myös samoista rahoista, mitä muutenkin käytetään. Yksi mahdollisuus olisi sisäoppilaitos ts. olisi nukkumismahdollisuus. Voisi olla etä-ja lähiopetusjaksoja. Opetusta voisi osittain järjestää videokokouksina, kuten tehdään sairaaloissa. Etäisyydet eivät olisi mikään ongelma kenellekään.

Nykyään asiat ovat käytänössä päin helvettiä.
Tällaisilla sateenkaarinuorten illoilla juuri tehdään osallisuutta hyvinvointiin, paitsi hetkellisenä aktiviteettina, myös syntyvän ihmissuhdeverkoston muodossa.

Entä mitä tehdä nuorille, jotka eivät jostain syystä koe tällaista nuorteniltaa haluttavana kokemuksena - esimerkiksi itsesyrjinnän vuoksi?

Siihen aiheuttaa valistus.

Itsehyväksynnän puute aiheuttaa surullisimmat kohtalot; kaapista ei ole esimerkiksi mahdollisuutta kunnolla puolustautua, varsinkin jos kohteena on se itsessä, jota kaapissa piilottelee. Käytännössä ensin pitää saada solmussa oleva nuori jollain tavalla tutustumaan itseensä ja hyväksymään itsensä. Sitten ollaan jo puolessa matkassa.

***

En oikein taas ymmärrä tuota väsynyttä veivaamista "sateenkaarikouluista". Toden totta, sellaisessa "nuoret otetaan pois", mutta eristettäisiin kuplaan, ghettoon ja tynnyriin. Malli ei olisi puuttumista ongelmaan vaan ongelmien lakaisemista maton alle ajatuksella "kun kohtaamisia ei tapahdu, ongelmiakaan ei ole".

Toisaalla olen tähän puuduttavaan jankutukseesi liittyen jo tivannut sinulta Kolmoisriti vastausta saamatta kommenttia mm. siihen, että 1) kuka tekisi päätöksen jonkun siirtämisestä tällaiseen "sateenkaarikouluun" ja 2) missä vaiheessa koulutietä? Ja millä perusteella? Luulenpa, että hlbtiq+ -vähemmistöihin kuuluvat nuoret kasvaisivat tuolla mallilla pelkoon, häpeään ja muiden ihmisten välttelyyn. Kuvitteletko vakavissasi, että tuollaisissa eristyskouluissa yksisarviset sinkoaisivat sen kummemmin sateenkaaria?

On aivan toisenlainen asia mahdollistaa vertaiskohtaamiset osaksi vapaa-ajan aktiviteetteja.
Tämä on vain jollakin tapaa uusi ja vielä utopistinen ajatus. Mutta kun muutosta ei tule ja siihen on paljon uhkakuvia kuten nämä poliittiset konservatiivien liikehdinnät; konservatiivi ottaa leivän suusta. He eivät anna meille mitään koskaan. Turha kuvitella toista. Katsoin juuri dokkarin Intiasta, mssä yritykset ajavat köyhien kylät puskutraktorilla ja ottavat väkisin ja laittomasti maat ja jättävät kyläläiset heitteille: ei asuntoa, ei työtä. Korruptio on siellä niin levinnyt eikä siellä vähemmistöistä olla kiinnostuttu, ei seksuaalisista eikä muista.
Meidän on pakko ajatella toisin. 100 vuottako pitää istua perseellään ja odottaa edistymistä. Ei ole pakko ja varsinkin Eurooppalaisessa valtiossa. Me ei asuta Intiassa!
Koulutus on kaikista tärkein asia! siitä riippuu koko ihmisen tulevaisuus.
Kouluhallitus ei niele tätä, mutta kun he eivät TEE MITÄÄN. Seisova vesi. Mikään ei liiku, mitään ei tapahdu.
Nyt vielä vapaaehtoistyönä tehdään tätä Setaa ja näitä....tällä asteella ja asutaan maailman rikkaimmassa maanosassa. Meille ei tipu kuin pennosia.
Mun ajatusmaailma arvostaa yksilöä: kuinka tärkeätä on yhden ihmisen elämä: tässä sateenkaarimeikäläinen - ja hänen hyvinvointinsa, josta KUKAAN ei ole oikein kiinnostunut tosissaan. Miksi?

No varmaan sen AIDS epidemian jälkeen aloin ajatella toisin. Tähän vaikuttaa mun koko elämän historia.
Eihän edistystä istuen odoteta. Edistystä tehdään, koko ajan. En Kolmoisritti tiedä, mikä estää sinua huomaamasta sitä.

Kuten todettu, on koulutus tärkeää. Myös hlbti-aihepiiri on leivottava luontevaksi osaksi koulutusta. Poliittisessa konservatiivisuudessakin on mahdollista valistuksella murtaa ennakkoluuloihin perustuva hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuuden vastustaminen. Muutosta on tehtävä ja muutoksella vastataan uhkakuviin. Uskonnollisen konservatiivisuuden vaikutus kapenee koko ajan.

Kyse on siitä, että hlbti-vähemmistöihin kuuluville nuorille tarjotaan kontakteja vertaisiin, työkaluksi vaikkapa voimautumiseen yhdessä elämiseen muiden kanssa.
wikipediaa:
- " Ghetto tai getto on juutalaiskorttelin nimitys. Sana tuli alkujaan italian valimoa tarkoittavasta sanasta: vuonna 1516 Venetsian juutalaiset pakotettiin asumaan valimon alueelle, Venetsian ghettoon. Yöksi alueen portit suljettiin ja gheton asukkaat määrättiin valvomaan niitä. Suurimmillaan 1600-luvun lopussa pienellä suljetulla alueella asui 4 000–5 000 ihmistä. Vuonna 1797 Napoleonin joukot purkivat gheton portit, mikä aloitti juutalaisten emansipaation. Venetsian ghetto oli ensimmäinen suljettu alue, jonne juutalaiset eristettiin. Siitä sana ”ghetto” tuli myöhemmin viittaamaan muuallakin juutalaisten asuinalueisiin. Nämä toisaalta hakeutuivat yhteen, toisaalta etenkin Euroopassa heidät haluttiin usein eristää kristillisestä valtaväestöstä.

- Getto tai ghetto on asuinalue, joka on eriytynyt tietyn etnisen tai kulttuurisen ryhmän alueeksi. Gettoa pitää yllä toisaalta sen asukkaiden keskinäinen koheesio, toisaalta ympäröivän yhteisön sen ympärille asettama raja. Raja ei ole fyysinen, mutta se voi olla hyvinkin todellinen ja vaikuttaa asumisen hintaan ja siihen, miten muut suhtautuvat gheton asukkaisiin. Getto on usein kaupungin köyhempää aluetta. Tulot niissä ovat matalia, asunnot ahtaita, työttömyys korkeampaa, terveydentilat huonompia ja rikollisuus yleisempää ".

Oma koulu ei merkitse ghettoa tai ghettoutumista. Sen merkitys on puhtaasti oppimisympäristö. Se ei ole myöskään, mikään kupla tai tynnyri, koska koululaiset voivat olla yhteydessä ymäristöön tekemällä opintomatkoja tai tutustumiskäyntejä.
Tässä ei ole kysymys kohtaamisesta tai sen välttämisestä, vaan väkivallasta turvaan ottamisesta; ei kuitenkaan turvasäilöön eli putkaan, vaan järjestämällä turvallinen oppimisympäristö, joka nyt tässä olisi koulurakennus tai vastaavanlainen fyysinen paikka. Erityiskouluja ja erityisluokkia on olemassa ja suomenruotsalaisella hlbtqi:kin oma järjestö, niin minusta tämä olisi vähintä konkreettista puuttumista ongelmaan, joka on oikeasti olemassa eli tavoitteena olisi hlbtqi-koululaisten huomioiminen, jotta he voisivat kehittyä ja kasvaa ja opiskella rauhassa kiusaamiselta. Se olisi hyvä teko tai hyvä hanke.
 • 7 / 32
 • Kolmoisritti
 • 16.10.2018 19:42
Niin onkin, mutta minulle ei riittäisi pelkkä koulu, vaan haluaisin myös taidehallin, sosiaalisia tukia ja kiintiöitä, asuntoja kuten sateenkaariväelle oma vuokrakollektiivi, mikä olisi aika uutta Suomessa. Yhteiskunnan tuella. Milläs muulla? Me olemme mielestäni ne kaikki ansainneet. Kun kuuntelin keskustelua eduskunnassa tänään, niin tuli aika toivoton olo: tuolla rupusakilla ei kyllä saada mitään! No se on joidenkin toiveena täällä, että pysytään marginaalissa toisten kynnysmattoina. kaikki edut vaan itselle.
Olenko vaikkapa minä siis mielestäsi Kolmoisritti jotenkin ansainnut yhteiskunnan erikoistukia vain siksi, että satun olemaan homo?
Minä en mielelläni käyttäisi sanaa ansaita, vaan minusta sen tulisi olla itsestäänselvää, että yhteiskunta satsaa rahallisesti myös sinuun ja tukee sinun elämänunelmiasi, jotta ne todellistuisivat, koska ne voivat olla myös toisten unelmia. Yhteiskunta tarvitsee kaikkien panosta. Tämä on tärkeä oivaltaa, että ei voi vain rikastuttaa yhtä osaa toisten kustannuksella, koska se luo jännitteitä, jotka kytevät väkivaltaa ja tuhoa. Yhteiskunnan tulisi säilyä, muuten tulee tuho eli vaikkapa sota.

Minusta demokratia on tärkeä sana ja käsite: demokratian ja tasa-arvon vaalimiseksi yhteiskunnan tulisi panostaa myös normista poikkeavaan elämään, koska se on olemassa ja arvokasta: tunnustetaan tämä elämän monimuotoisuus. Tarkoitan myös, että vaikka ihminen on erilainen, hän voi olla hyvin lahjakas yksilönä ja kansalaisena eikä yhtään vähempiarvoinen ja jotta tämä lisäarvo ersim. joku erityistaito tulee osaksi yhteiskunnan kehitystä, pitäisi mahdollistaa hyvinvointi ja jakaa sitä. Jos on kurjuutta muodossa tai toisessa, tavallaan kadotetaan tämä yksilö sinne jonnekin, koska arkielämä huolineen estää ja kuluttaa voimavaroja. Moraali ja ihmisen tehtävä velvoittaa. Lähimmäisyys velvoittaa. Tulevaisuus velvoittaa.
Kehitysmaissa kadotetaan paljon potentiaalisuutta, koska esim. Intian kastilaitos laittaa osan ihmisistä orjuuteen. Ne niinkuin kadotetaan kokonaan, koska ne ei saa käydä koulua, koska ylempikastiset estää opettamisen.
Maailmassa on liikaa eriarvoisuutta ja sitten tätä oman edun tavoittelua korruptioineen ja seuraa sitten pakkovalta ja mielivalta.
Musiikkiteollisuus on hyvä esimerkki. Pop musiikki jne voikin olla tärkeätä koko kaupungin elinkeinoelämälle. Yhden bändin vierailu saattaa tuoda paljon rahaa ja työllisyyttä. Ennen vanhaan ei arvostettu bändejä. Nyt arvostetaan, kun tiedetään. Sama asia meidän kohdalla: satsaus voikin olla myös taloudellisesti kannattavaa. Kuka tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Syrjäytyneisyys sinänsä tuo mukanaan paljon pahaa ja se vaikuttaa koko yhteiskuntaan negatiivisesti: rikollisuus, epäsosiaalisuus, päihteet, kuolemat. Niiden hoitaminen vie paljon aikaa ja tekee yhteiskunnan turvattomaksi. Ne rahat tarvittaisiin toisaalle.
Sinä nimenomaan käytit sanaa "ansaita". Ajattelemme varmaan aika eri tavalla siitä, miten yhteiskunnan pitäisi käyttää rahaa. Itse ajattelen, että mahdollistan unelmiani omilla ponnisteluillani. Samalla niiden ponnisteluiden kautta voi syntyä jotain uutta. Eivät purjelaivatkaan liiku tyynellä. Vastikkeeton raha synnyttää lähinnä tyhjäkäyntiä. Liikenevää rahaa tarvitaan etenkin koulutukseen, terveydenhuoltoon ja erilaisiin harkinnanvaraisiin turvaverkostomekanismeihin, mutta myös vaikkapa kulttuuriin - kaikille yhteisesti. En näe, että homouden itsessään pitäisi olla peruste millekään erikoistuelle.
 • 11 / 32
 • Kolmoisritti
 • 17.10.2018 23:55
Muistaakseni Nokia sai täysin vastikkeetonta rahaa Suomen valtiolta, joka oli tähtitieteellistä eikä niitä koskaan ole julkistettu. Kyllä yrityselämää valtio vasta tukeekin monin tavoin ja tämän me kaikki tiedämme - ei siinä paljon köyhiä muistettu eikä muisteta, vaan mennään suoraan palkansaajan pussille.
Lopultahan siinä sitten Nokian kanssa kävi kuten kävi. Ei yhdessä paikassa tehty kyseenalainen toiminta ole pätevä perustelu tehdä kyseenalaista toimintaa muualla. Toisaalta, verotulojen muodossa Nokian tähdenlento toi sinne syydetyn rahan kyllä valtion kirstuun takaisin.
 • 13 / 32
 • Kolmoisritti
 • 20.10.2018 14:13
Minusta Sauditoimittajan murha oli järkyttävä esimerkki, miten ihmisarvo poljetaan asekauppojen takia. Lakaistaan maton alle.

Kuitenkin aion käytännössä ajaa näitä asioita, mistä olen kirjoittanut tänne. Jos saisin edes yhden muutoksen aikaiseksi: parannuksen. Minä vaan ihmettelen, että miten tämän ryhmän asioita voi ajaa, koska ei ole mitään lukuja, mitään rekisteriä - ei mitään, että kuinka suuresta ryhmästä on kyse. Miten voisi ajaa edes alennuslippua, vaikkapa julkisiin kulkuvälineisiin, kun on vain oma ilmoitus, että kuuluu hlbtqi- ryhmään, kun pitäisi laskea kustannusarvio sille ? Miten tähän ryhmään kuuluvan yksinasuvan yksilön etua voi edes käytännössä ajaa mitenkään, kun suurin osa lojuu missä lojuu? Tässä on tämä ongelma.
Rekisteriä hlbtqi-ihmisistä kaipaat? Sellaisen puuteko ongelma? Mitähän vielä?
 • 15 / 32
 • Kolmoisritti
 • 20.10.2018 16:48
Niin mut jos tekee aloitteen ja kaikki pitää laskea, niin miten voi tehdä aloitetta ollenkaan, kun meistä ei käytännössä tiedetä YHTÄÄN MITÄÄN. On vain arvio, joka on epätarkka. Miten asioita voi ajaa! Miksi te vttu ootte KAAPISSA!
Koska pikkuvauvat saavat äitiyspakkauksen, olisi syytä kehitellä sateenkaarinuorille oma homouspakkaus, jossa sisältönä voisi olla esim. lajitelma anustappeja ja tekopeniksiä, kumiasuja sekä peruukkeja, korkokenkiä, rintaliivejä, nailonsukkia ja keskivartaloa kuristava liivi, kullirenkaita yms. Siis vähintään nämä kaikki. Kolmoisriitti osaa varmasti kertoa mitä muuta vielä tarvitaan. Ja kaikki tietenkin yhteiskunnan tuella. Ai joo, meikkilaukku sisältöineen meinas unohtua.
No mutta Kolmoisritti, enhän minä ole kaapissa. Mutta en myöskään aio ilmoittautua mihinkään "homorekisteriin".
Sitten, kun jää eläkkeelle, saa eläkeläiskortin bussiin ja mikä ero sitten olisi, jos saisi alennuksen julkisiin liikennevälineisiin homona - ei sitten mikään.

Haluaisin tietää sen rahasumman, mitä (hetero)naiset saavat vuositalolla erilaisina tukina ja avustuksina, mutta varmaan ne luvut salataan. Terveet ihmiset siis. Kuka voisi selvittää tätä asiaa ? Millä tavalla tasa-arvo etenee siitä, että naisille annetaan cashia, jos he eivät muuten pärjää tai osaa tehdä asioita omillaan, kuten TE ajattelette? Mikä on logiikka? Mikä on rahan rooli? Onko tässä tämä, että heikompia autetaan elämässä eteenpäin, koska he ovat altavastaavia? Onko homo yhdenveroinen heteromiehen kanssa ? Käytännössä EI ole. Nyt kun siniset ovat hallituksessa, ei tule mitään edistystä - mutta minä en varmaan koskaan enää palaa Suomeen....et se siitä.
Suurin ero on siinä, että homouteen liittyvä alennus bussissa on mieletön, eläkeläisyyteen liittyvä ei.
Kolmoisriitti: "Sitten, kun jää eläkkeelle, saa eläkeläiskortin bussiin ja mikä ero sitten olisi, jos saisi alennuksen julkisiin liikennevälineisiin homona - ei sitten mikään."

Sä oot pihalla kuin lumiukko. Eläkeläiset maksavat ainakin Helsingissä ihan saman hinnan julkisella bussilla matkustelusta kuin muutkin.
Kolmoisritti voisi tietysti kysyä joltain tuntemaltaan heteronaiselta, paljonko hän saa vuodessa "cashia" siitä hyvästä, että on hetero ja nainen. Tämä tietysti edellyttää, että tuntisi jonkun heteronaisen....
Helsingin seudun liikenne ainakin on hyvin salannut sen, paljonko heteronaiset saavat alennusta matkalipun hinnasta heteroutensa ja naiseutensa perusteella. Ehkä niitä alennuslippuja jaetaan jossakin salaisessa paikassa tiskin alta.
 • 23 / 32
 • Kolmoisritti
 • 21.10.2018 14:18
https://www.etlehti.fi/artikkeli/raha/elakelainen-nain-saastat-katso-tasta-elakekortin-parhaat-edut

Matkahuollosta saa 30%
Lähijunista myös jne.

En tiedä miksi HKL ei anna alennusta.

Mä haluisin vaan tietää, että miksi te haukutte kuin pienet kakarat?

Minä yritän ajaa seks. vähemmistöille etuja. Minusta se on jo aika paljon, kun olen vakavasti paneutunut tähän ja oikeasti aion ajaa näitä, jotta tulisi parannusta edes yhdessä.

Mutta ehkä te haluatte eriarvoista yhteiskuntaa. Te ette halua muutosta!

Te haluatte vain riidellä, koska olette omaan napaan tuijottajia ettekä kykene/halua tehdä yhteistyötä keskenänne. Samaa tekevät nuo ruotsinsuomalaiset, jotka eivät halua tehdä muutosta yhdessä toisten kanssa. He haluavat olla omissa ryhmissään, mutta ovat oikeasti samalla ESTEENNÄ ja hajottamassa. Tämä on tällaista joka puolella.

Sitten, kun se hlbtqi - koulu tulee jossakin muodossa tulevaisuudessa, niin katsotaan miten kateellisia te ootte ( ja miten väärässä te olitte ).
Minä en halua ajaa etuja, vaan miettiä keinoja edistää yhdenvertaisuutta ja samanarvoisuutta. En halua muutosta, jossa etujen kohvoijaaminen nähdään ylevänä. Nimenomaan ajattelen, että (homouden liipaisemien) etujen haaliminen olisi omaan napaan tuijottamista, eikö? Edelleen Kolmoisritti odottelen sinulta perusteltua vastausta siitä, että 1) kuka tekisi päätöksen jonkun siirtämisestä tällaiseen "sateenkaarikouluun", 2) missä vaiheessa koulutietä ja 3) millä perusteella?
Hyvinvointi koostuu seuraavista

1) Terveys
2)Materiaalinen hyvinvointi
3) Koettu hyvinvointi tai elämänlaatu

Terveys on fyysisen, sosiaalisen ja henkisen hyvinvoinnin tila. Laajempi merkitys, kuin pelkkä vaivan tai sairauden puute.
Materiaalinen hyvinvointi sisältää mm. Toimeentulo, Asuminen, Palvelut, Ympäristö

Kokonaisvaltaisella hyvinvoinnilla tarkoitetaan yksilön fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä, jossa ihminen on myönteisessä vuorovaikutuksessa elinympäristönsä kanssa.

Yhteisötason hyvinvointi, joka ei ole erillinen yksilön hyvinvoinnista, vaan menevät käsi kädessä. Yhteiskunnan arvot vaikuttavat. Eriarvoistava politiikka lisää yhteiskunnallisia eroja. Parlamentarismi luo kurjuutta tai ehkäisee sitä riippuen siitä kuka tai ketkä parlamentissa pitävät valtaa. Konservatismi lisää aina yhteiskunnallisia eroja ja sitä myötä kurjuutta.

- terveys
- koulutus
- työllisyys
- asuminen
- taloudelliset resurssit
- vapaa-aika

Markkinataloudessa raha vaikuttaa kaikkeen em. toteutumiseen. Köyhyys estää kaikkea toteutumasta.

Yksilötason hyvinvointi
- Tulojen merkitys hyvinvoinnin rakentumisessa ei saa unohtaa. Köyhällä vain kurjuutta ja passiivisuutta. Sen lisäksi köyhyys tuo usein mukanaan syrjäytymistä ja muita ongelmia kuten ennenaikainen kuolema, päihteet jne.
- vaikuttaa edelliset: terveys, koulutus jne
- sosiaaliset suhteet
- itsensä toteuttaminen
- onnellisuus ja
sosiaalinen pääoma

Olen kirjoittanut että opetus tai kouluhallitus ovat epäonnistuneet tarjoamaan hyvää oppismisympäristöä meille eikä parannusta ole tulossa, koska he eivät halua korjata mitään, joten paras vaihtoehto on oma koulutussysteemi, koska se voidaan järjestää halvalla ja meitä on niin vähän. Verkostoitumalla saadaan parhaimmat mahdolliset opettajat, jos opetuskieli olisi esim. englanti. Tuntiopettajia voi tulla ympäri maailmaa.
Opettajat olisivat itse seks. vähemmistön jäseniä. Tämä voidan järjestää siinä vaiheessa, kun oppilas tiedostaa oman identiteettinsä esim. 14-16 - vuotiaana. Tätä koulua mitä minä mietin ei ole tarkoitus järjestää muille kuin meille. Opetussuunnitelma on sitten erikseen. Tässä voisi olla myös kansainvälistä vaihtoa ja kansainvälistä rahoitusta.

Jos on yksikin ihmisryhmä, joka kärsii hyvinvoinnin vajeesta, yhteiskunnan velvollisuus on kohdentaa palveluja ja rahaa tähän ryhmään, jotta tilanne kohentuisi. Homojen kohdalla suurin osa on kaapissa, joten palveluja on vaikeinta kohdentaa yksilöön, joten on ollut oloushteiden pakosta auttaa yhdistyksiä, mikä ampuu ohi maalin eikä kohenna tilannetta millään tavalla. Yhdistysten auttaminen on tehotointa ja hitainta. Nopein tapa on etsiä yksilöt ja kohdentaa parannukset heihin. Nopein tapa auttaa on raha muodossa tai toisessa. Työttömyys on vaikein asia. Mutta siihen auttaa erillinen raha, jolla voi työllistää hbtqi-henkilön, kun sen saa työnantaja. Mutta tämäkin on epävarmaa esim. ikärasismi vaikuttaa ja koulutuksen laatu ja vanhuus. Opiskeleminen uuteen ammattiin on noepin tapa työllistyä. Siihen voi tulla kiintiöt avuksi. Kiintiöitä oppilaitoksiin ja yliopistoihin jne.
Ts. olet Kolmoisritti valmis rakentamaan näille "eliittihomoille" kullalla silatut portaat, jolta potkivat "luuserihomot" sinne kuraportaaseen tallattavaksi ja alemmaskin. Fy faen...
Kun oman seksuaalisen suuntautuneisuutensa tai sukupuoli-identiteettinsä löytäneet ja hyväksyneet siirtyisivät pois yhteisestä (koulu)ympäristöstä, jäisivät vaille vertaisiaan ne, jotka eivät ole hlbti-vähemmistöön kuulumistaan löytäneet ja/tai hyväksyneet. Joutuisivat siis entistäkin ahtaammalle.

Sateenkaarinuorten illat ja vastaavat, muut erilaiset tapahtumat ja järjestötoiminta ovat syrjäytymisen vähentäjinä ja verkostoitumista auttavina asioina hyvästä. Niihin on perusteltua kohdentaa resursseja. Tarpeen on myös valistus, vaikkapa yhdenvertaisuusprojektien muodossa ja aihepiirin sisällyttämisenä kouluopetukseen.

Kaikenlainen karsinointi arjessa ja ihmisten eristämien toisista aiheuttaa huomattavasti enemmän vahinkoa kuin hyötyjä.
En toivo kenenkään ajattelevan, että homoseksuaalisuus itsessään olisi sen luokan invaliditeetti, että sitä pitäisi suoraan subventoida.
Jos homoseksuaali ihminen on jäänyt osattomaksi tai syrjäytyneeksi, niin sitten voidaan auttaa tuota osattomuutta tai syrjäytyneisyyttä aivan, kuten kenen tahansa muunkin kohdalla.

Edit: niin, mutta se pitää vielä lisätä, että vaikka en toivo yhteiskunnalta "homosubventiota", niin mikään ei estä sateenkaari-ihmisiä itseään perustaa rahastoja, apurahoja jne. yhteisölleen jaettavaksi. Näitä näkisin mielelläni enemmän.
Seta-säätiö jakoi aikoinaan apurahoja erilaisiin sateenkaariprojekteihin, kaiketi lähinnä kulttuurin ja tutkimuksen alalla. Sosiaaliturvan parantamiseen ei taidettu rahaa jakaa.
Nyt nekin rahahanat ovat kuivuneet, kun ravintolatoiminnasta ei herune sanottavasti osinkotuloja.
Minä en ymmärrä miksi ummistatte silmänne todellisuudelta? Tutkimukset puhuvat toista ja nimenomaan homoseksuaalisuus on hyvä perustelu. Viimekädessä on kysymys moraalista. Mitä me teemme? Millaista maailmaa luomme? Haluammeko tasa-arvoista yhteiskuntaa? Haluammeko auttaa heikommassa asemassa olevia?

Tässä on käymässä niin, että kohta peli on pelattu, kun konservatiivisuuden aalto saa vallan. Tosipaikka.

Nyt voi vielä tehdä jotakin. Kootkaa siis voimat ja vaatikaa niitä parannuksia, muuten teidät poljetaan. Rahalla saa.

No Suomessa konservatiivit tuhoavat, koska ovat vallan kahvassa. Miten kävi? Miten tulee käymään?

Katsoin sitä parlamenttia niin Zyskowich oli kuin vahtikoira ja haukkui koko ajan ammattiliittoja....sama levy vuosikymmenestä toiseen. Valehteliko? Mitäs luulet?
Muista en tiedä sanoa, mutta minä en halua ratkaista väheneviä, mutta yhä olemassa olevia ongelmia ghettoja, reservaatteja tai apartheid-tyyppisiä ratkaisuja yrittämällä.
 • 32 / 32
 • Kolmoisritti
 • 29.10.2018 19:46
En tiedä kenestä kirjoitat, koska ei täällä ole kukaan ehdottanut reservaatteja, ghettoja tai apartheid - tyyppisiä ratkaisuja.

Minä olen ehdottanut radikaaleja ja ennakkoluulottomia ts. edellä aikaansa olevia pohdintoja hyvinvoinnin nostamiseksi seksuaalisten vähemmistöjen ( en heteroiksi itseään identifioiden ) parissa. Heterot eivät tarvitse apua.

Aion myös ajaa näitä asioita aivan käytännössä ettei voi syyttää etten ole tehnyt työtä muutoksen eteen. Aikaisemmat sukupolvet eivät ymmärtäneet rahan merkitystä ja siitä ovat kärsineet kaikki ( me). Ehkä heidät estettiin niin tekemästä.