Euroopan parlamentti antaa vahvan tuen hlbti-vähemmistöille (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Jacob
  • 2.3.2018 16:22
Mikä olisi hyvä tie Suomessa saada näille puoskarointihoidoille stoppi ja ne kieltävä laki? Itse olen muutamalle kansanedustajalle asiasta puhunut/kirjoittanut. Ainakaaan toistaiseksi en ole havainnut mitään tapahtuneen.
Eduskunnassa Päivi Räsänen (muut lääkäriedustajat???) on ilmeisesti ajamassa puoskarointiin liittyvää juttua mutta HÄN tuskin sisällyttää "eheytysterapiaa" siihen.
Sanoisin, että paras tie on lisätä tietoisuutta eheytyspuoskaroinnin haitallisista vaikutuksista - ja kansanedustajat. Mikäli Räsäsenkin ajama uskomushoitojen suitsiminen ( http://ranneliike.net/teema/paivi-rasanen-vaatii-uskomushoitojen-suitsimista-mutta-ei-ota-kantaa-ns-eheytyshoitoihin?aid=13464 ) lähtee edistymään, niin on syytä pitää huolta siitä, että eheytystoiminta tunnistetaan juuri tällaiseksi uskomushoidoksi.

Kansalaisaloite tukin tulee kyseeseen; Suomessa kyse on hyvin marginaalisesta ilmiöstä, eikä riittävää kannatusta todennäköisesti ole mahdollista löytää. Toki kansalaisaloitteen vireillepano voi olla yksi mahdollisuus lisätä eheytyspuoskaroinnin vahingollisuuden tunnettuutta.

Kansainvälisesti ja Suomessakin koko eheytystoiminta on aika tavalla karilla. Suomessa eheytystoimintaa harjoittanut Aslan ry on aikaa sitten kuopattu. Eheytystoimintaa on kuitenkin yhä niissä ympyröissä, joissa vaikuttamassa ovat esimerkiksi Suomen Elävät Vedet ry ja Aito avioliitto ry.

Vahingollisin tilanne on sellainen, jossa ympärillä olevat aikuiset eivät anna lapselle/nuorelle tilaa elää omana (hlbti-vähemmistöön kuuluvana) itsenään, vaan painostavat tätä "luopumaan" pahana pidetystä ominaisuudestaan.