Väestörekisterikeskus ilmoitti vielä keväällä ettei aio ilmoitella erikseen samaa sukupuolta avioliittojen lukumäärästä. Mikä aktivoi tämän raportointi innostuksen ja mitä tällä tiedolla teemme? Aivan yhtä tärkeää olisi tietää kuinka monta monta romaania ja saamelaista on mennyt avioliitoon viime vuonna..........
Ymmärtääkseni ilmoitettiin, että yksittäiset maistraatit eivät asioita ilmoittele, vaan tilastot tulevat määräajoin nimenomaan vrk:lta.
Minusta "mitä tällä tiedolla teemme" on vähän tympeä kysymys. Onko tavalliselle ihmiselle mielekästä tietää, onko kuu hyvää hollantilaista gouda-juustoa, parasta laatua olevaa kipsiä vai jotain muuta? Mitä silläkään tiedolla teemme?
Ihminen nyt vain sattu olemaan utelias eläin.
Romanivähemmistöön tai saamelaiseen alkuperäisväestöön kuulumista ei kai väestörekisteriin kirjata, joten noihin sidokissa olevaa tietohakua ei kai voi tehdä.
"Aito avioliitto" porukka ja muut hurskastelevat "kristityt" tykkäävät näistä hetero- ja homoavioliittojen erittelytilastoinneista.
"Noin vähän homoliittoja ja nin kova homorummutus pienen vähemmistön vuoksi......jne.........jne......jne"
Vaikka samaa sukupuolta olevien avioliittoja olisi vain yksi, niin rummutukselle olisi peruste, nimittäin yhdenvertaiset mahdollisuudet, oikeudet ja velvollisuudet. Yli puolitoista tuhatta paria, siis yli 3 000 ihmistä on kumminkin jo iso luku.
Rekisteröidyssä parisuhteessa eläviä pariskuntia oli Suomessa yhteensä suuruusluokkaa 2 500, kun avioliitolaki maaliskuussa 2017 uudistui. Tuosta luvusta ollaan avioliittojen osalta vielä noin tuhannen päässä. Vasta puolen vuoden päästä on olemassa koko vuoden tilasto, ja silloin kalenterivuoden kaikki mahdolliset tärkeäksi koetut päivämäärät on takana. Tiedän, että moni ajoittaa parisuhdemuotonsa päivityksen rekisteröitymisen vuosipäivälle.
Uskoisin, että ensi maaliskuun tilaston jälkeen voidaan todeta höperehtimiseksi sellaiset puheet, että suuri(n) osa samaa sukupuolta olevista pareista valitisisi mieluummin avioliitto-instituutiosta irrallisen parisuhdeinstituution.