Ovatko Yleisradion uutisjohdon linjaukset kunnossa? (juttukommentit)

  • 1 / 11
  • Auta Armiasta
  • 24.3.2017 15:48
Hlbti-vähemmistö maksaa yhdenvertaisesti YLE-veroa, mutta ei vaadi tai ainakaan saa yhdenvertaisesti Hlbti-ohjelmistoa YLE tv-kanaville.

YLE-jumalanpalveluksiin ja muuhun YLE-roskaan silti syydetään Hlbti-verorahaa joka viikko.
En oikein tiedä, mitä "hlbti-ohjelmisto" noin yleisesti on. Yle on kyllä varsin kohtuullisesti esittänyt hlbti-teemaisia dokkareita ja fiktioita. Hlbti-aihepiiri on uutisissakin ihan hyvin esillä. Omasta mielestäni suurempaa huomautettavaa ei juuri ole kuin tällaisissa yksittäiskysymyksissä, ja tämä aika räikeä asia kietoutuu nimenomaan uutistoiminnan ja sitä johtavan Atte Jääskeläisen ympärille.

Onhan hlbti-vähemmistössäkin yleisöä, joka haluaa jumalanpalveluksia ja "muuta YLE-roskaa".
Yle on porskuttanut viime vuodet nenä pystyssä anteliaiden verotulojensa turvin, kun taas muut mediat, lehdistö etenkin, on kamppaillut hupenevien levikkien kanssa. Yle on myös houkutellut muista medioista parhaita toimittajia ynnä muuta asiantuntijaa palkkalistoilleen. Kilpailutilanne on vääristynyt ja epäoikeudenmukainen, koska Ylellä on ollut monta vuotta selkeä kilpailuetu muihin medioihin verrattuna. Parhaimmillaan Yle tekee erittäin laadukasta journalismia, mutta kuinka kauan? Monia huippuammattilaisia onkin lähtenyt Ylestä muihin mediataloihin, ja se onkin tulehtuneessa tilanteessa ainoa myönteinen asia. Hlbti-vähemmistön asioita Yle on mielestäni huomioinut riittävällä tasolla.Yle on porskuttanut viime vuodet runsaan verotuen ansiosta, kun taas muut mediat, lehdistö etenkin, on käsinyt hupenevien levikkien kanssa. Yle on myös houkutellut parhaita toimittajia ynnä muuta mediaosaajaa menetyvään palkkalistoilleen.
YLE on nykyään oikeistokonservatiivininen paskapulju. Vasta viime syksynä esimerkiksi Yleisradion toimittaja Ylellä julkaistussa kolumnissaan avoimesti kutsui transnaista mieheksi (Sanna Ukkola siis) ja näemmä agendana on selvästi ajaa jotain homo- ja transvihamielistä agendaa Ylellä.

Jos suunta ei muutu puolueettomaksi niin en voi muuta kannattaa kuin Euroopalle poikkeuksellisesti yleisradiotoiminnan täyttä laukkauttamista Suomessa ja siirtymistä täysin kaupalliseen televisio-, radio- ja uutistoimintaan.
Höps. Kokonaisuudessaan Yle on varsin puolueeton tai monimuotoinen. Sitten ovat nämä yksittäiskysymykset, kuten Jääskeläisen journalistisiin ratkaisuihin vaikuttavat sidokset ja henkilökohtaiset arvostukset sekä äänekkään ja vähän räyhähenkisen Ukkolan satunnaisesti esiin tuleva kevyeksi jäävä asiantuntijuus.
YLE:stä puhuttaessa aika usein ajatellaan vain tv-tuotantoja. YLE:n radio-ohjelmisto on monipuolinen ja tasokas. Kannattaa vilkaista sille puolelle YLE Areenassa.

TV sitoo katselupaikkaan. Radio-ohjelmia kuuntelen monessa paikassa, lenkillä, kuntosalilla, autoa ajaessa, illalla sängyssä unta odotellessa jne.

Muutama suosikkini:
Aristoteleen kantapää, kielen juttuja (klassikko)
Sari Valto, ihmisasiaa
Leikola ja Lähde, politiikkaa
Horisontti, kirkollisia ja uskonnollisia asioita analyyttisesti ja kriittisesti. Kiinnostaa meikäläistä pakanaakin.
Perttu Häkkinen, elämän tarkastelua monipuolisesti ja terävästi
Juuso Pekkinen, hämmästyttävän laaja repertuaari
Kaikki tiedeohjelmat
Eurooppalaisia puheenvuoroja, viisaita eurooppalaisia näkökulmia
Pyöreä pöytä, viikottain keskustellaan ajankohtaisista aiheista kieli poskessa
Roman Schatzin Maamme-kirja, maahanmuuttajan virkistäviä näkökulmia Suomeen ja suomalaisuuteen
Kalle Haatanen, maailman tarkastelua useimmiten kirjailijoitten näkemysten kautta

Mikään palvelu ei ole täydellinen. YLEn kohdalla kuitenkin enimmiltään varsin laadukasta. Maksan mieluusti YLE-veroa. Sille rahalle tulee vastinetta runsain mitoin.

Muuten olen sitä mieltä, että urheiluohjelmat pitäisi lopettaa kokonaan niin TV:n kuin radionkin puolelta. Ne rahat pitäisi käyttää kansalaisten oman liikunnan tukemiseen.
  • 7 / 11
  • haluaa oman
  • 1.4.2017 12:08
homoja ja lesboja on about yhtä paljon kuin suomenruotsalaisia, kaappihomot mukaan lukien varmaan enemmänkin, joten milloinkas me saadaan oma tv-kanava? tämä olisi todellista tasa-arvoa.
ja kyllä pinkkiaiheisten sarjojen, leffojen ja dokkareiden lisäksi lähetysaika saataisiin täyteen ranneliikkeen kaltaisilla 'uutisoijilla' ja pinkteemaisialla keskusteluohjelmilla ja pistämällä homoja autiolle saarelle exien kanssa jne...
Jospa lähdet mukaan mediabisnekseen ja perustat sen oman?

Mutta miksi pitäisi ghettoutua "omalle" kanavalle, kun hlbti-aiheet ovat nykyään ihan valtavirrassa mukana, ainakin omasta mielestäni riittävässä mitassa. Suurimmaksi osaksi meitä hlbti-vähemmistöihin kuuluvia kiinnostavat ihan samat asiat kuin muitakin - ja ainakin minä ymmärrän ne (kansallisilla kielillä puhuttuna tai tekstitettynä) esitetyt asiat ihan kohtuullisesti.
Atte Jääskeläisen kellistyminen pääministerin puudelina näkyy nyt vieneen Suomen ykköstilan lehdistönvapausvertailussa. Tämä toki oli odotettavissa.