Kirkkohallitus: Papin vihkimä samaa sukupuolta olevien avioliitto on pätevä (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • human
  • 18.10.2016 23:34
"Piispainkokous ja kirkolliskokouksen perustevaliokunta ovat katsoneet, että kirkkokäsikirjan kysymykset sitovat toimituksen pappia eikä hän voi itsenäisesti muuttaa niiden sanamuotoa. Sen sijaan papilla on harkintavaltaa kaavassa ilmoitetuissa kohdissa, kuten lukukappaleissa, puheessa ja esirukouksessa."

Eikös noilla se vaimosta ja miehestä puhuva vihkikaava tuolla kässärissään, joten mitenkäs sen suhteen aikovat menetellä? Eikös sen vihkikaavan käyttö ole "pakollista" tuossa uskomuskerhossa?

Maallisen hyvässä maistraatti-vihkismyksessähän puhutaan maaliskuulta lähtien aviopuolisoista, joten siellä ei rakkauselämänkumppanuuden virallistamisen suhteen ole minkäänlaisia henkisiäkään ongelmia.
  • 2 / 3
  • human
  • 18.10.2016 23:40
Metka tuo krikkoharrastus, kun ovat siunanneet koiriakin, vaikka raamatun finito-osassa, johanneksen ilmestyksissä selväsanaisesti sanotaan, että koirilla ei ole asiaa sinne tuon uskomuksen jumalan valtakuntaan.

http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Ilm.22.html

"14. autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin!
15. Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät."

Nooh, tuo on semmoista rusinapulla-touhua ; )

p.s. tuolla raamatussa on ut:tä myöten muutama muukin kohta, joissa koirat tuomitaan ja sieltähän se koirien pitäminen epäpuhtaina sitten koraaniinkin kulkeutui - jos sitä on joku ihmetellyt, että mistä moinen.

Kommenttia muokattu: 18.10.2016 klo 23:54