Helsingin Bulevardin baari ja Mannerheimintien dtm (juttukommentit)

  • 3 / 38
  • Public eye
  • 23.9.2016 11:01
Ulkopuolisten havaintojen mukaan Helsinginkadun Fairytale on viime aikoina näyttänyt kovin suljetulta. Mahtaneeko johtua taloyhtiössä nähtävästi meneillään olevasta laajemmasta remontista vai jostakin muusta syystä.
Ja sitten odotellaan...joko joku vanhoista baareista sulkee ovensa tai joku näistä uusista ottaa turpaansa ja häipyy markkinoilta.
Tässä taloustilanteessa ja Helsingin väkiluvun (ja vuokratason) huomioon ottaen täällä on aika lailla maksimi määrä homobaareja.
  • 5 / 38
  • Public eye
  • 23.9.2016 16:14
Yleisellä taloustilanteella ei liene kovin ratkaisevaa merkitystä juuri homobaarien menestykseen.
Pikemminkin yleinen asenneilmasto on etenkin suuremmissa kaupungeissa johtanut siihen, että väki käyttää baarivalikoimaa paljon laajemmin ja hyvin varteenotettavia tai jopa varteenotettavampiakin homobaarien kilpailijoita illanviettopaikoiksi on yhä enemmän tarjolla. Pelkkä homobaaristatus ei ole enää vuosiin ollut ratkaiseva kriteeri, vaan paikan palvelu, viihtyisyys ja yleinen omien mieltymysten kanssa korreloiva ympäristö määräävät sen, mihin ihmiset euronsa kantavat.
Kun homot ei enää vain baareista löydä toisiaan, kun joskus muinoin oli. Nyt sen viran hoitaa netti.
Jotkut ehtivät ihmetellä sitä, miten tuo baari sijoittui isohkon Restel-ketjun talon alakertaan ... mutta kun muistaa että Restel-ketjun Cumulus-hotellit ovat olleet viimeaikaisten Pridejen majoitus-yhteistyökumppaneita, niin asiaa ei tarvitsekaan enään niin ihmetellä.

Veikkaanpa että tuosta paikasta tulee ns. sekapaikka-baari, kyseisen talon asiakaskunnasta ja paikan hieman syrjäisestä sijainnistakin johtuen.
Ja onhan kaupungissa melko lailla sitä vanhempaa väkeä, joilla ei tanssijalka ole noussut enään pitkään aikaan ja joille muutamat muut baarit ovat liian "kansanomaisia", niin tuo baari voi houkutella sitä porukkaa heidän kotikoloistaan ihmisten ilmoille.

Vaikka Valtanen ei saanut Roballa DTM:ää menestymään ja Kampin keskuksessakin hänellä baarinpidon yritys oli floppi, niin voihan sitä vanhempi ja viisaampi ehkä saada avitettua miestä tuossa uudessa baarimäessä.

Kommenttia muokattu: 23.09.2016 klo 22:11
Toivotaan uuteen paikkaan kaikki tervetulleiksi, niin homot, lesbot kuin bi-ja trans-ihmisetkin kaikki samaan aikaan :)
Ymmärtääkseni nykyisessä paikassaan dtm on menestynyt olosuhteisiin nähden ihan kohtuullisesti, Valtasen pitkään luotsaamana. Roban dtm:n elinkaari oli ns. luonnollisista syistä johtuen auttamatta lopussa aikanaan sen loppuaikoina, mutta K23 oli toki oma tarinansa.

Room-baareilla puolestaan on ollut aina uskollinen ydinasiakaskuntansa, ja todennäköisesti on jatkossakin.

Nyt avattu Room on Helsingin keskustan sateenkaarevista baareista eteläisin, ja Forumin kulmalta matkaa on jokseenkin saman verran kuin miltei vastakkaisessa suunnassa olevaan Herccuun. Homoisan yöelämän singulariteetti muutti perjantaina paikkaansa korttelin verran etelään, suunnilleen Annankadun ja Eerikinkadun risteykseen.

Kaikki sateenkaarevat paikat eivät ole suoranaisia kilpailijoita toisilleen, ja oman tien löytämällä voivat menestyäkin.

Niin homobaareissa kuin muissakin tosiaan palvelu ja viihtyisyys ovat menestyksen taustalla; omien mieltymysten kanssa korreloivuus tuo parhaimmillaan samanhenkistä muuta asiakaskuntaa - ja se muu porukka nimenomaan on se, jonka myötä jossain paikassa on hyvä olla aikaa viettämässä. Homobaarissa ehkä pitämällä "homoisuutta" vahvasti läsnä, mutta ei sidosryhmiä luontaantyöntävästi.

Kuten tuossa jo todettiin, ovat parinhaku ja "lihamarkkinat" siirtyneet nettiin. Baareihin tullaan yhä vähemmän etsimään (uutta) seuraa ja yhä enemmän viihtymään oman tuttavapiirin kanssa. Tuo tuntuu vahvasti sateenkaarivähemmistöille suunnatuissa baareissa. Lisäksi yhteiskunnallinen kehitys on vähentänyt tarvetta vähemmistön keitaille, ja tietyllä tavalla leimattuun vähemmistöön kuuluminenkaan ei enää samalla lailla yhdistä ihmisiä.

Toivotetaan onnea uudelle paikalle ja toki vanhoillekin.
Älä nyt Zephyr syrji heteroita taas, sillä homot ja heterothan tunnetusti ovat toisensa parhaat kaverit, koska kiinnostuksissa ei heidän kesken tule mitään ristiriitojakaan, eikä itsensä tai muiden pettämisiä olla muka muuta, kuin mitä on :)
Kerropa Human taas se sama jumala-poika-isätön juttu jota ei ikinä jaksa lukea vaikka se sinun joka postauksessasi onkin :D
smo: "... Kuten tuossa jo todettiin, ovat parinhaku ja "lihamarkkinat" siirtyneet nettiin. Baareihin tullaan ..."

Siirtyivät jo 90-luvulla, kun Suomessa vielä supistiin homoudesta. Deitti.net tarjosi palveluitaan parinmuodostukseen vuodesta 1997 lähtien, myös samansukupuolisille. Ruotsissa oli puolestaan chat.ix.nu, joka oli kuulemma suomalaisten suosiossa, sillä netissähän ei ole varsinaisesti fyysisiä rajoja.

Netti on vanha keksintö. Sama kuin kertoisi, että meillä pestään astiat astianpesukoneella.

smo: "... Baareihin tullaan yhä vähemmän etsimään (uutta) seuraa ja yhä enemmän viihtymään oman tuttavapiirin kanssa ..."

Tuttavapiirin kanssa voi viihtyä myös muualla kuin baareissa, kuten keilaamassa, salilla, taidenäyttelyssä, kahvilassa, lenkkipolulla tai kotibileissä. Suurimmaksi syyksi baarikuolemille on julkisuudessa nähty kuitenkin raskas alkoholiverotus, kiihkokristilliset aukioloajat ja suomalaisen keskiluokan kitulias köyhtyminen. Eikä siitä niin kauaa ole, kun Suomessa oli erillinen huvivero ja pyhinä oli kiellettyä tanssia.
Cadence, deittinettejä ja kissintsättejä oli jo ysärillä, ja niihin liittyvä pariutumiskehitys alkoi hissukseen tuolloin. Mutta varsinaisesti vasta some reilusti tämän vuosituhannen puolella ja pariutumis-nettisovellusten tulo mobiililaitteisiin muutama vuosi sitten mullistivat kaiken.

Mainitsemasi huomiot baarien kiristyneeseen taloustilanteeseen ovat varmaankin ihan oikeita. Huvit jäivät Suomessa verolta kai joskus 80-luvun alussa. Tanssikiellot koskivat ymmärtääkseni sunnuntaiden ja muiden (kirkollisten) pyhäpäivien aamuja. Saattaa olla, että ainakin pääsiäispyhien aikana ovat rajoitukset olleet kattavampia. Sotien aikana oli voimassa tanssikielto.
smo: "... Mutta varsinaisesti vasta some reilusti tämän vuosituhannen puolella ja pariutumis-nettisovellusten tulo mobiililaitteisiin muutama vuosi sitten mullistivat kaiken ..."

Olen eri mieltä. Liian paljon tarinoita 90-luvulta siitä, miten treffejä on sovittu chätissä vartin varoitusajalla kampuksella tai työpäivän jälkeen toimiston nurkille. Yhtä helposti se kännykän puhelinnumero vaihtui tuolloinkin, myös kuvien kera. Sekään ei ole vierasta, että ollaan päädytty saman tien vällyjen väliin.

Nettiin vain selaamaan ilmoituksia, eikä mitään tarvetta baareille. Syystä tai toisesta niitä baareja perustettiin 2000-luvun alkupuolella _lisää_ eivätkä ne vähentyneet.

Säpinää tapahtuu aina ja kaikkialla, missä ihmisiä kokoontuu yhteen, ja netissä edellistä on tapahtunut parisenkymmentä vuotta. Nähdäkseni "some" ei ole tuonut edelliseen yhtälöön mitään uutta lukuunottamatta astetta suoraviivaisempaa toimintaa. Koska "somen" käyttäjät ovat keskimäärin nuorempaa joukkoa, heillä saattaa olla harha siitä, että kyseessä on radikaali muutos siinä, miten ihmiset tapaavat ja harrastavat seksiä.

Pidän myös outona, kuinka "somea" brändätään Internet 2.0 -versiona. Tekniseltä kannalta se on sitä samaa TCP/IP, Linux, Apache, PHP, Java script -teknologiaa, mitä on ollut vuodesta 1995. Ehkä kyseessä on milleniaalien hybris?
Sosiaalinen media (jonka esimuotoja toki oli jo ysärillä) ja myöhemmin mobiiliaplikaatiot tuotteistivat nettiä uudella tavalla. Ysärin alkupuolella www ja etenkin graafiset selaimet aiheuttivat vastaavantasoista tuotteistumista. Tietotekniikkaan varauksellisemminkin suhtautuneiden kynnys osallistua laski molemmissa yhteyksissä aika tavalla. Teknisestihän kehitystä on ollut toki taustalla enemmän-vähemmän tasaisesti koko ajan.

Ei some ole ollut mikään yksinomainen syy (homo)baarien kohtaamispaikkana toimimisen vähenemiseen, mutta sen palvelut ovat merkittävästi vähentäneet sitä tarvetta. Toinen erityisesti homobaareihin kolahtanut asia yhdessä edellisen kanssa on se, ettei homobaareja yhteiskunnallisen kehityksen ansiosta tarvita enää suojaisana keitaana.

Maailma vaan tuppaa muuttumaan.
Maailma vaan tuppaa muuttumaan, valitettavasti homobaarit eivät vain ole pysyneet tässä kehityksessä mukana. Ilmankos niitä kaatuilee tuon tuosta. Helsingin yöelämän terävin tarjonta on tällä hetkellä aivan jossain muualla kuin ydikeskustassa ja sen lieppeillä. Kiinnostavaa sillti mitä sinne Etu-Töölön seuraavaksi katoaa...
Saa nähdä, mitä Kalliossa tapahtuu, kun/jos yöelämän aukioloaikoja vapautetaan. Ja etenkin, miten se vaikuttaa ydinkeskustaan.
smo: "... Ei some ole ollut mikään yksinomainen syy homobaarien kohtaamispaikkana toimimisen vähenemiseen, mutta sen palvelut ..."

Aivan samalla logiikalla voisi väittää, että Tinder vähentää heterobaaritarjontaa. Ei ole näkynyt uutisia aiheen tiimoilta. Ilmeisesti homot ovat sitten ainoa taho, jolle baarit toimittavat pikaseksin virkaa, vai miten tämä nyt pitäisi ymmärtää?

Ne mobiiliapplikaatiot eivät ole tuoneet mitään uutta sen enempää teknologian kuin conveniencen tasolla tähän seuranhaun nimellä kulkevaan aktiviteettiin. Jos ne olisivat, sama olisi tapahtunut myös heteroiden kohdalla.

smo: "... Toinen erityisesti homobaareihin kolahtanut asia yhdessä edellisen kanssa on se, ettei homobaareja yhteiskunnallisen kehityksen ansiosta ..."

Pieni vilkaisu tietää kertoa, että suurkaupungeista löytyy pitkälti mustaan musiikkiin, kiinalaiseen ruokaan ja moneen muuhun keskittyneitä (ajanvietto)paikkoja, joiden olemassaolo perustuu pitkälti sosiaalistumiselle ja toisaalta myös erikoistumiselle. En ole havainnut, että olisi vaatimuksia iskelmän soittamisesta jazz-baarissa enkä hamppareiden tarjoamisesta nuudeleiden kera. Nykyisin markkinat pyrkivät segmentoitumaan kuin että tarjonta geneeristyisi.

Näköjään ainoastaan homobaareissa esiintyy itsekeistä napanöyhdänkaivantaa, joka kaipaa tuuletusta baarien sulkemisen ja heteroistuvan asiakaskunnan muodossa. Samaa jos menet ehdottomaan mustaan jazz-baariin, niin on BLM-aktivistit sen jälkeen varmasti kimpussa. (ironiaa)

Tässä kohtaa kannattaa huomata sana "community", joka tarkoittaa jonkinlaista yhteisöä. Aika usein näiden yhdistelmää pidetään myös sen paljonpuhutun diversiteetin lähteenä, joka tuntuu olevan punavihreiden maailman kulmakivi. Nyt sama porukka on ensimmäisenä lyömässä ovia säppiin naama virneessä ja vaatii assimilaatiota. Aivan kuin nämä baarit ja yhteisö polttaisivat näppejä tavalla, mistä on päästävä eroon ASAP. Hus, pois!

smo: "Maailma vaan tuppaa muuttumaan."

Muuttuu, muuttuu, vaan mihin suuntaan.
smo • 10:20: ”Saa nähdä, mitä Kalliossa tapahtuu, kun/jos yöelämän aukioloaikoja vapautetaan. Ja etenkin, miten se vaikuttaa ydinkeskustaan.”

En kauhean paljon lähtisi laskemaan noiden aukioloaikojen toteutumisen varaan. Ensinnäkin lakiuudistukset ovat vasta lähdössä käsittelyyn. Toiseksi on varsin todennäköistä, että keskusta onnistuu jarruttelemaan uudistuksen käsittelyn vaalien yli. Uudistuksissa on esitetty aika monta sellaista liberaalia uudistusta, jotka eivät kauheasti miellyttäne keskustan körttiläisiä äänestäjiä.

Senkin jälkeen, jos nuo aukioloaikauudistukset menevät eduskunnassa läpi, tulee niiden toteutumiseen jäämään varauksia. Todennäköisesti sivulauseessa jätetään esim. poliisille ja / tai taloyhtiölle (kiinteistölle) mahdollisuus rajata aukioloaikoja.

Tälläkin hetkellä Kallion linjoilla alueella, joka rajautuu Helsinginkatuun, Hämeentiehen ja toiseen linjaan, on voimassa aukioloaikojen suhteen poikkeustilanne muuhun Helsinkiin ja maahan nähden. Tuolla alueella ei ole voimassa yhtään jatkoaikalupaa johtuen kaupunginosayhdistyksen ja poliisin vastustuksesta. Alueella toimivat mm. ravintolat Lepakkomies ja Cafe Mascot, jotka ohjelmatarjonnaltaan täyttävät yksiselitteisesti lain vaatimukset 03.30 jatkoajalle ja lukuisa joukko ravintoloita, joiden ohjelmatarjonta täyttää edellytykset 02.30 jatkoaikaan.

Onhan meillä lisäksi myös muuhun maahan nähden poikkeuksellinen tilanne Helsingissä, jossa kaupungin järjestyssääntö määrää terassit pääsääntöisesti suljettavaksi jo klo 22. Erikoinen sääntely, joka herättää hämmennystä muualta Suomesta tulevien ja ulkomaalaisten turistien keskuudessa.

Muiltakin osin suhtaudun hyvin skeptisesti alkoholilain uudistuksen läpimenoon siinä muodossa, kun siitä tähän mennessä on uutisoitu. Jo 80- / 90- luvuilla silloiset Alkon nuoret lakimiehet (Erkki Lahtinen, Juhani Hakala ja Kari Paaso) tekivät virkatyönä eduskunnalle niin liberaaleja alkoholilaki uudistusesityksiä, että ne vesittyivät suurimmalta osin jo ennen eduskuntasaliin pääsyä. Noista entisistä liberaaleista Hakala ja Paaso ovat sittemmin tulleet tunnetuksi hyvinkin tiukan alkoholisäännöstelyn kannattajina.
Joku sanoi että "lihamarkkinat" ovat siirtyneet nettiin. On vaikea kuvitella mitään vielä tylempää kohtaamispaikkaa kuin esim Gay Romeo (tai Planet Romeo), jossa kukaan ei tapahdu mitään, kaikki vaan posearaa kuvineen vailla mitään kommunikaatiota. Siellä voi vaan selata eestaas tylsää naamavalikoimaa. Jos se on edistystä ja tulevaisutta, mä valitsen mielummin erakoitumisen. Tai sitten menen baatiin katselemaan ihmisiä.
Ikävää, hyvä 1965, jos pidät naamaani tylsänä, Gayromeota paikkana "jossa kukaan ei tapahdu mitään". Tämä on varmaankin totta, mutta mitäpä jos laittaisit tapahtumaan? Tosin lue profiili ensin ja mieti ihan oikeasti onko ky. tyyppi nyt sinun kanssasi ihan samalla "aaltopituudella", ja jos mielestäsi on, keksi jokin omaperäisempi lähestymistapa kuin "mitä jäbä, mikä kuuluu?" tai "haluan tuntea miltä partasi tuntuu mun perseessäni kun samalla imet mun nännejä". Nämä ovat vai yleistyksiä, eivät välttämättä liity sinuun tai saamiini viesteihin.

Scruff lienee Romeota aktiivisempi nykyään.
Pahoitteluni, parhain xxx, koska en löydä kommentistasi yhtään kirjoitusvirhettä, en "lainaa" siitä mitään. Oma profiilini kuvineen kiinnosti kovasti Romeon porukkaa, ja ”Visitors” valikossa näkyi parhaimmillaan 50 kävijää. Mutta äärimmäisen harva (paitsi pari pervoa) otti minkäänlaista sanallista yhteyttä. Minusta se on outoa. Genitaalejani en aio esitellä siellä enkä täällä.
Itse luki ja kirjoitushäiriöisenä ei ollut tarkoitus mitenkään pilkata tekstiäsi. Pahoittelen, jos näin tämän lainaamani kohdan ymmärsit.



Jep, Romeossa "kruisalu" on käännettynä suomeksi "kyräily", saman ilmiön huomaa myös baareissa. Itselle nämä saitit ovat lähginnä yhteydenpitoa ulkomaille, Romeossa on paljon tuttuja saksasta, Scruffissa muulta Euroopassa ja jenkeistä.

Seuraa saa netistä siinä missä ennen baarista, sen oikean löytäminen on yhtä hankalaa kuin ennenkin. Se tule eteen jos on tullakseen, netin välityksellä kotiinkuljetettuna tai take-away baarista.
"Mutta äärimmäisen harva (paitsi pari pervoa) otti minkäänlaista sanallista yhteyttä."

Ilmeisesti itse kuitenkin otit koko ajan aktiivisesti muihin yhteyttä?
xxx,

Mulla on koko ajan ollut se tunne, että Romeossa on aikalailla sama fiilis kuin baareissa, eli jengi vaan poseeraa, ja odottaa että joku tulis juttelemaan.

Yesman,

Kyllä mä laitoin viestiä sinne sun tänne. Ehkä pitäisi olla aktiivisempi, skarpimpi ja asiallisempi. Tulee tunne että huumorintaju on siellä monella kadoksissa, ja tosikkous pinnassa.
Ehkäpä Tinder tosiaan vähentää "heterobaaritarjontaa", tai vähentää tarvetta mennä "heterobaariin" kontaktia hakemaan. Toki Tinder on myös ei-heteroiden väline.

Cadence, heteroilla on perinteisesti ollut laajempi tila seuranhakuun pidempi- tai lyhyempikestoista kumppanuutta silmälläpitäen. Sähköiset palvelut ovat tuoneet uutta myös heteroiden seuranhakuun, mutta homojen kohdalla mahdollistava vaikutus on ollut suurempi.

Ennen nettiaikaa monille homoille homobaari oli keidas, jossa saattoi kohdata muita ja olla hetki "itsensä". Vastaava tarve heteroilla oli vähäisempi.


Irokeesin mainitsemalla Linjojen ja muun Kallion alueella jatkoaikakielto on sikäli perusteltu, että pääosa kippoloista sijaitsee asuintalojen kivijalassa. Mainittu Lepakkomies kuuluu harvoihin poikkeuksiin, mutta mainittu Mascot puolestaan sijaitsee asuintalossa ja myöhään jatkuva "lain vaatimukset täyttävä ohjelmatarjonta" häiritsisi nykyistäkin pahemmin talossa öitään nukkuvia asukkaita.


On vaikea sanoa, mikä on oikea tapa ottaa kontaktia uusiin ihmisiin baarissa, nettipalvelusssa tai muualla. Itse ainakin olen aina ollut huono lähestymään muita ihmisiä, ellei ole aivan erityistä asiaa, syyksi lähestymiselle.
"Tulee tunne että huumorintaju on siellä monella kadoksissa, ja tosikkous pinnassa."

Kannattaa lukea ne proifiilit ja lähteä siitä liikkeelle, jos siellä olisi jokin "vitsi" mihin tarttua. Huumori voi olla kiva tapa lähestyä mutta jos se on ensimmäinen kuva minkä haluat itsestäsi laittaa, ei tehoa ainakaan tähän "tosikkoon".

"Ennen nettiaikaa monille homoille homobaari oli keidas, jossa saattoi kohdata muita ja olla hetki "itsensä"."

Ennen riitti kun oli homobaari, se oli koko sisältö ja syy mennä sinne. Nykyään vaatimukset ovat kasvaneet esimerkiksi musiikin kohdalla. Kun ei ole tuota erityistä syytä mennä homobaariin, valitsen iltani klubitarjonnan perusteella tai musiikkityylin perusteella ja olen vähän enemmän "itseni" kuin homonaarissa koskaan.
Bulevardin uusi baari testattu. Paikalla oli sattumalta ennalta tuttuja. Hyvä niin. Eiköhän homma ole ihan vakaissa kantimissa.
Paikan kuin paikan testaus on vielä puhuvampi tapauksessa, että sinne tulee yksin, tuntematta ketään ja kaikille tuntemattomana.
Miten tulija otetaan vastaan, kokeeko hän olevansa varauksettoman tervetullut ja otetaanko hänet vastaan ystävällisesti ja avoimesti. Jos vastaanotto on arvioiva, ylimielinen tai välinpitämätön, ja ihmiset näyttävät kääntävän tulijalle selkänsä ja antavat hänen tuntea itsensä ulkopuoliseksi ja ylimääräiseksi, hän tuskin viihtyy paikassa kauaa, eikä varsinkaan tule sinne enää uudestaan. Tällaistakin kohtelua olen joskus kokenut, mutta toivottavasti Room Bulevardissa on kuin onkin toisenlainen meininki.
Yleensäkin baarien henkilökunnalla pitäisi olla selkäytimessä sääntö, että jos joku asiakas on ilmeisen yksinäinen, häneen kuuluu kiinnittää erityistä huomiota ja baarimikon tulee ottaa vaivihkaa selvää, haluaako vieras vaihtaa muutaman ystävällisen sanan (työkiireiden salliessa) vai olla omissa oloissaan.
"Paikalla oli sattumalta ennalta tuttuja."

Onko "sattumaa", että näin pienessä kaupungissa näkee "ennalta tuttuja" joka paikassa....+

Public Eye:n huomioon liittyen: Kävin toisessa sateenkaariväestölle suunnatussa "ravitsemusliikkeessä" viikonloppuna. Seisoin tiskillä hetken ajan tyhmänä, kun henkilö baaritiskin takaa selaili Youtubea. Lähdin pois, tuskin edes huomasi. Vietin hauskan illan ei-sateenkaariväestölle suunnatussa baarissa tuttujen kanssa. Näinkin voi käydä.
On se tietysti sattumaa. Moisenlaisia sattumia on ollut ainakin Berliinissä ja Amsterdamissakin, joista ensiksi mainittu on paljon Helsinkiä isompi kaupunki :)
Public eye puhuu asiaa.
Jos yritys meinaa pärjätä, koko prosessin pitää toimia alusta loppuun. Jokainen asiakas on tärkeä.

Amerikkalainen sanonta
Rule #1: If we don't take care of our customers, somebody else will do.

Siis jos et pidä huolta asiakkaistasi, he häipyvät jonkun toisen asiakkaiksi.

Jostain syystä laadukas asiakaspalvelu on aika usein suomalaiselle yrittäjälle vaikeaa taikka jopa mahdotonta. Toisaalta me asiakkaat myös hyväksymme huonon kohtelun aivan liian usein.

Itselläni on tapana tehdä huonosta palvelusta yrityksen johdolle kirjallinen reklamaatio. Palvelun huono laatu on kuvailtu kirjeessäni tarkasti ajankohtineen kaikkineen ilman "isoja kirjaimia". Lähetän aina paperikirjeen, koska sähköpostisanoma on helppo ohittaa. Kaikkiin reklamaatioihini on vastattu ja usein tarjottu myös kompensaatiota. Reklamaation lähetän vain siinä tapauksessa, että olen yleensäkään kiinnostunut palaamaan asiakkaaksi.

Olen monasti todennut, että yrittäjälle kauhistuttavin asia on asiakkaiden kaikkoaminen, eikä yrittäjä tiedä siihen mitään syytä. Siksi kunnollinen reklamaation käsitteleminen on yritykselle todella tärkeä asia.
Onko tämä uusi baari samankokoinen kuin Roban Room? Pitää käydä joku viikonloppu tsekkaamassa, harvemmin tulee homobaareissa käytyä, pari kertaa vuodessa.
Olisikohan hieman suurempi. Jotenkin tilana mukavamman oloinen kumminkin.
Tuon baarin vetäjät kertoivat, että vuokraaja on edellyttänyt vuokrasopimuksessa, että baari ei saa mainostaa julkisivussaan olevansa hlbt-paikka, eikä baarissa saa järjestää mitään erityisesti hlbt-henkisiä tapahtumia tms.

Eli se siitä ...
Toisaalta on ymmärrettävää, että hotelli haluaa kiinteistönsä näyttävän ulospäin mahdollisimman neutraalilta. Liehuvat sateenkaariliput tai mikä tahansa muu tiettyyn kansanryhmään viittaava symboliikka sisänkäynnin liepeillä saattaisivat pelästyttää osan asiakaskunnasta ja aiheuttaa väärinkäsityksiä yrityksen toimintaperiaatteista.

Kyllä baarissa voi viihtyä vaikka siellä ei dragshow raikaakaan, vai mitä, human?
"--attaisivat pelästyttää osan asiakaskunnasta ja aiheuttaa väärinkäsityksiä yrityksen toimintaperiaatteista."

...kun nyt asiakkaat voivat yllättyä vasta muutaman drinkin jälkeen. "Tämähän onkin homobaari!".

Hienoa, jos myös osattaisiin tehdä homobaareja ilman ohjeistustakin. Sateenkaariväestölle suunnattuja baareja, jotka eivät näyttäisi homobaareilta, vaan ihan tavallisilta baareilta ilman sateekaarikuorrutusta tai ylituunattua ulkoasua.
Tietyn viiteryhmän puskaradion kautta leviävä tieto tietyn paikan erityisestä avoimuudesta tietylle viiteryhmälle on ihan kelpo keino saada kuorrutukseltaan "neutraali" paikka olemaan tietyn viiteryhmän suosiossa.