Nigeria käynnisti tutkimuksen Sveitsin suurlähettilään homoseksuaalisuudesta (juttukommentit)

voisi olla aiheellista muiden(kin) maiden vetää diplomaattinen edustus pois mikäli diplomaattista koskemattomuutta ei tunnisteta
No siinähän olikin taas abrahamilaista lähimmäisenrakkautta oikein kerrakseen :D
  • 3 / 7
  • JETT
  • 13.4.2016 22:51
Aikoinaan minulle yritettiin pakottaa asemaa Nigeriassa. Kieltäydyin vedoten parisuhteeseeni. Suomen ulkoministeriö pelasti. En ehkä kirjuuttelisi tätä nyt. Kadun laki on nimittäin Abujassa vielä rankempi.
  • 4 / 7
  • Havainnoija
  • 14.4.2016 1:50
Sveitsin parlamentti
tuomitsee Nigerian käynnistämän noitavainon jyrkästi. Alahuoneen eli kansallisneuvoston edustaja Martin Naef ( http://www.martin-naef.ch/ ), joka toimii myös Zürichin sateenkaarijärjestön johtokunnassa, vakuuttaa Sveitsin yksin päättävän, kenet se lähettää maansa edustajaksi, eikä seksuaalinen suuntautuminen vaikuta siihen mitenkään. Naef tuomitsee myös jyrkästi hyökkäyksen Sveitsin suurlähettilästä kohtaan vain sen vuoksi, että tämä elää miehen kanssa.

Sveitsin ulkoministeri
Didier Burkhalter korostaa, että seksuaalisella suuntautumisella ei ole eikä tule olemaan mitään vaikutusta siihen, kenet valitaan diplomaatiksi edustamaan Sveitsiä ulkomailla. Sveitsi kunnioittaa diplomaattiensa yksityiselämää ja sveitsiläisiä perusarvoja.
Nigerian hallitus on vakuuttanut arvostavansa yhteistyötä Sveitsin kanssa ja ulkoministeri Burkhalter toteaa, että tällä hetkellä ei ole ”syytä paniikkiin”. Saa nyt sitten nähdä, kuinka suurlähettiläs Mayorazin lopulta käy.
Sveitsin yleisradioyhtiön uutinen:
http://www.srf.ch/news/schweiz/burkhalter-sexuelle-orientierung-spielt-weiterhin-keine-rolle

Eric Mayoraz toimii Sveitsin täysivaltaisena suurlähettiläänä Nigeriassa, Nigerissä ja Tšadissa, pääpaikkanaan Nigerian pääkaupunki Abuja, sekä tarkkailijana Länsi-Afrikan maiden talousyhteisössä.
---
Sveitsin suurlähettiläänä Argentiinassa toiminut Johannes Matyassy oli ja on naimisissa edelleen miehen kanssa. Sveitsi tunnusti heidät aviopuolisoiksi eli suurlähettilään mies nautti diplomaattista koskemattomuutta. Siinä asiassa ei Argentiinassa tietenkään ollut mitään ongelmia, sillä siellä on voimassa tasa-arvoinen avioliittolaki.
(Suomensin pikaisesti, mutta pääasiat lienevät oikein.)

Kommenttia muokattu: 14.04.2016 klo 03:01
  • 5 / 7
  • vaeltaja2006
  • 14.4.2016 18:22
Siltä varalta, että joku ei ole huomannut, panen tähän perään tv-suosituksen. Tv:ssä pyörii parhaillaan sarja Amerikkalainen lähettiläs. Hän on Tanskassa asuva USAn lähettiläs, jonka kotoa löytyy koira, labratorin noutaja, ja miespuoliso (teksityksessä nimetään lähettilään miesystäväksi).

Löytyy areenasta osasta 1 alkaen.
  • 6 / 7
  • Havainnoija
  • 19.4.2016 0:08
Kaikki ok?

Nigerian ulkoministeri Geoffrey Onyeama kertoi olevansa ”shokeerattu ja tyrmistynyt Mayorazia halventavasta lehtijutusta”. Hallitus ei ole kuulemma sekaantunut koko asiaan ja artikkelin kirjoittajasta käynnistetään tutkinta ”väärinkäytöksen” selvittämiseksi yms. eli Nigerian hallitus ei siis ota kantaa Mayorazin yksityiselämään. Suhteet Sveitsiin ovat mitä parhaimmat edelleen, vakuutti Nigerian ulkoministeri.
Sveitsin ulkoministeriö EDA julkaisi lyhyen tiedotteen, jossa se kiitti Nigerian hallitusta selvennyksestä sekä suurlähettiläs Mayorazia erinomaisesta toiminnasta Sveitsin suurlähettiläänä.

Suurlähettiläs Mayoraz eli miehensä kanssa yhdessä myös Mayorazin toimiessa Sveitsin suurlähettiläänä Madagaskarilla ja Argentiinassa.
  • 7 / 7
  • Olli Stålström
  • 21.4.2016 8:44
Pelästyin tästä uutisesta, koska Forum-vaihtariohjelmassa New Yorkissa samaan aikaan kanssani oli Bolaji Akinyemi -niminen nuori mies, josta sittemmin tuli Nigerian ulkoministeri, jonka tapasin Lagosin messuilla vuonna 1978.

Otin asiasta selvää,olisiko minun tuntemani Bolajin poliittinen kanta muuttunut täydellisesti.

Eninnäkin Bolaji on suhteellisen yleinen etunimi. Lisäksi uutisessa puhutaan ulkoministeriön tiedottajasta, mikä on paljon alemman asteinen virkamies. Uutisessa mainitun henkilö täsmällinen sukunimi on Akinremi.

Minun luokkatoverini Bolaji Akinyemi on aivan eri henkilö, päälle 70-vuotias humanistinen ja huumorintajuinen ihminen, jolla on paljon homoystäviä, kuten esim. minä.

Kannattaa siis olla tarkkana ja eriytynyt vieraiden kulttuurien asioista tiedotettaessa. Muista myös, että vaikka Nigeria tänään on kovin tuomitseva homoja kohtaan, eivät suinkaan _kaikki_ nigerialaiset poliitikot ole homovihaajia.

Lisäksi homovihainen lainsäädäntö Nigeriassa on alun perin tullut entisen emämaan, Ison Britannian valkoihoiselta ja moralistiselta hallitsijattarelta, kuningatar Victorialta. Nigeria oli Britannian ns. protektoraatti vuodesta 1851 vuoteen 1960, jolloin se itsenäistyi.

Minun Forum-kursillani vuonna 1962 oli pari juuri itsenäistyneen Afrikan maan edustajaa, Bolaji Akinyemi Nigeriasta ja Richard Turkson Ghanasta. He ovat fiksuja ja sivistyneitä yksilöitä.

Kommenttia muokattu: 21.04.2016 klo 08:47