Irlannin tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan (juttukommentit)

Loistavaa! Hyvå voitti pahan. Homoviha saa vähitellen väistyä. Yksikin homovihaaja on liikaa.



l
  • 2 / 22
  • Faster Quickie
  • 30.10.2015 18:10
Kehittyneissä maissa tasa-arvoiset avioliittolait toteutetaan heti/nopeasti äänestysten jälkeen.

Sillä aikaa peräsuomessa odotellaan vuosikaudet kädet ristissä nk. liitännäislakien runkkaamiseksi panokuntoon.
Lämpimät onnittelut Irlannille, euraasialaisten perinteisten arvojen palauttamiselle avioliitto-perinteissäkin - ja lähi-itämäis abrahamisten avottomuuksien synkän kauden päättämisestä tuoltakin osin.


Nythän vietämme lähipäivinä niiden kymmenien miljoonien ihmisten muistojuhlaa, joita on vainottu ja surmattu abrahamisten pakanauskomusten, etupäässä kristinuskomuksen ja myös islamin taholta.

Mutta Rakkaus voittaa.

Toisen miehen kanssa rakkaus on niin helvetin paljon hyvempää,
kuin isän&pojan tai allahin&muhammedin jumaloiminen miesparivihan ristiriitaisuudella.

Kommenttia muokattu: 30.10.2015 klo 19:58
Homo X:lle Jos homouteen suhtautuu kriittisesti, se ei ole mitään homovihaa. Pitää ymmärtää että ihmiset ylipäätään eivät pidä homoudesta taipumuksena, mutta he voivat silti pitää homoista ihmisinä. Ai miten niin eivät pidä taipumuksena, kuulen jo kysyttävän. No siten niin että n. 98 % ihmisistä on heteroja ja vain siksi, että homous tuntuu heistä enemmän tai vähemmän vastenmieliseltä omakohtaisena ominaisuutena.

Koko maailman ja myös Euroopan valtioiden selvät enemmistöt eivät hyväksy homoavioliittoja. Rekisteröity parisuhde piti riittää Suomessakin ja taivas aueta sen myötä, mutta takki kääntyi ja nyt meilläkin vaaditaan avioliittoa homoille. Jos tämä menee läpi meillä, mikä on erittäin epävarmaa vielä, niin mitä sitten seuraavana. Vastaan itse: moniavioisuus, jolle Setakin on jo valmistellut maaperää. Kolmen henkilön avioliitot ovat jo maailmalla todellisuutta. Seuraavaksi mennään eläinten kanssa naimisiin, ja siitäkin on jo esimerkkejä maailmalla. Samoin meillä Suomessa Sexpon edustaja ei pidä eläiseksiä vääränä eli rangaistavana. Mihin tämä kaikki johtaa. Vastaan: avioliiton arvon alasajoon, sekä eri sukupuolten merkityksen poistumiseen. Kuitenkin parasta tässä ihmiselämässä on juuri se että meillä on kaksi eri sukupuolta jotka täydentävät toisaan niin henkisesti kuin fyysisesti.
  • 5 / 22
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 31.10.2015 14:04
Jos on "hetero" ihan vain siksi, että homous tuntuu vastenmieliseltä omakohtaisena ominaisuutena, kannattaisi ehkä käydä asiantuntijan luona keskustelemassa miksi näin on. :)

On se vaan niin surullista, jos ei voi nauttia omasta avioliitostaan edellyttämättä että se varataan itsensä kaltaisille etuoikeudeksi. Sitähän se avioliitto olennaisimmillaan näille "Pekan" kaltaisille on: keino ylentää itsensä "parhaaksi tässä ihmiselämässä".

Avioliittolain muutos on muuten mennyt jo läpi Pekka hyvä, joten turhaan puhut läpimenon epävarmuudesta. Toki avioliittolain muutoksen vasta-aloitteen kohdalla läpimeno on äärimmäisen epätodennäköistä.

Ja voi ei! Joku random Sexpon edustaja ei pidä eläinseksiä "vääränä eli rangaistavana"?! Et kai nyt oikeasti ole niin sinisilmäinen, että uskot kaikesta enemmistönkin mielestä moraalisesti "väärästä" rangaistavan?

Nimimerkki "Pekan" kommentti on kyllä niin harvinaislaatuisen älytön homovihaajan aivopieru, että epäilen "Pekan" vain pilailevan kyseisen viiteryhmän kustannuksella. :D

Kommenttia muokattu: 31.10.2015 klo 14:08
Pekka: Onko sinulla kenties tapana suhtautua vaikkapa vasenkätisyyteen tai mustaihoisuuteen kriittisesti useinkin? Jos, niin miksi ja miten?

Näistä homouteen "kriittisesti suhtautuvista" voi hyvällä syyllä käyttää nimitystä homo-ongelmainen. Homoviha ei ole hyvä ilmaus, koska aina taustalla ei ole viha. Homoviha puolestaan on aina ongelma tai ongelmista kertova asia. Homoviha on siis homo-ongelmaisuuden alalaji.

Suurin osa ihmisistä on heterouden suuntaan kallellaan (on parempi jättää kovin ehdottomat prosentit väliin) siksi, koska heitä kiinnostaa enemmän ns. vastakkainen sukupuoli. Heteroseksuaalisuus ei edellytä vastenmielisyyttä ajatukseen homosuhteesta, sen paremmin kuin homoseksuaalisuus ei edellytä vastenmielisyyttä ajatukseen heterosuhteesta.

Selvitysten mukaan Euroopan unionin alueella samaa sukupuolta olevien avioliittojen tukijoita on nykyisin selvä enemmistö. EU:n ulkopuolisessa Euroopassa (mm. Venäjä, Ukraina ja Valko-Venäjä) asenteet ovat olennaisesti kielteisemmät. Toisaalta EU:n ulkopuolisissa Norjassa ja Islannissa asenteet ovat hyvinkin myönteiset.

Kenelle rekisteröidyn parisuhteen piti muka riittää? Ja kellä olisi edes ollut oikeutta väittää tällaista kaikkien seksuaalivähemmistöihin kuuluvien suulla?

Ja... tasa-arvoinen avioliittolaki on jo mennyt Suomessa läpi. Eduskunta sääti asiasta lain vuoden 2014 lopussa ja presidentti vahvisti lain vuoden 2015 alussa. Laki astuu voimaan 1.3.2017. Nyt päätetään enää tuon lain edellyttämistä muutoksista muuhun lainsäädäntöön.

Moniavioisuus ei muodosta minkäänlaisesta marssijärjestystä esimerkiksi homoavioliittojen kanssa. Moniavoisuutta voi olla ilman samaa sukupuolta olevien avioliittoja ja homoparien avioliittoja voi olla ilman moniavioisuutta. Ne ovat eri asioita.

Eläin tai vaikkapa esine eivät ole oikeustoimikelpoisia; eivät siis voi solmia ihmisen kanssa sopimuksia, jollainen avioliittokin on. Eläinseksi ei liity yhtään sen isommin samaa sukupuolta olevien avioliittoihin. Minäkään en pidä eläinseksiä vääränä tai rangaistavana, ainakaan ihmisten lainsäädännön osalta, koska minusta ihmisille ei kuulu muiden eläinlajien seksielämä. Toimikoon asiassa omilla ehdoillaan. Jos taas puhutaan eläimeen sekaantumisesta, niin minusta eläinsuojelulaki antaa riittävän mahdollisuuden puuttua ihmisen muuhun eläimeen kohdistamaan seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Mistä näitä "homouteen kriittisesti suhtautuvia" älykköjä oikein tulee?

Avioliiton arvon alasajossa avainasemassa ovat juuri tällaiset nimimerkin "Pekka" kaltaiset kohkaajat, jotka keskittyvät muiden elämän rajoittamiseen, eivätkä oman avioliittonsa laadun kohentamiseen. Mitä taas tulee sukupuolen merkitykseen, niin se tuskin luonnollisena ihmisyyteen kuuluvana asiana on poistumassa. Sen sijaan on toivottavaa, että pekkojen ja muiden kohkaajien hellimiä sukupuoliroolimäärityksiä kyseenalaistetaan.
Pekka- Heterouteen ei tarvitse suhtautua kriittisesti,minulle se ei käy.Nämä eivät ole mielipideasioita,kaikkia ihmisiä ei tarvita lisääntymiseen,ihmisiähän on jo muutenkin liikaa,ja lisääntymistä pitää rajoittaa.Ellei hyväksy omaa tai toisen seksuaalisuutta,tekee silloin väkivaltaa tärkeää ominaisuutta kohtaan ja se ei ole hyväksi kenellekkään.En usko ollenkaan, että pidät minusta kun omaan mielestäsi niin vastenmielisen taipumuksen. Tuleva parisuhdelaki vahvistaa aviolliittolakia,siihen saamme kaikki olla tyytyväisiä.Asenteet ovat muuttumassa pikkuhiljaa,suunta on hyvä maailmaakin ajatellen.
  • 8 / 22
  • Havainnoija
  • 31.10.2015 16:59
Hyvät uutiset ilahduttavat aina
Irlantilaiset äänestivät toukokuussa syrjimättömämmän, sydämellisemmän ja demokraattisemman maan puolesta. Kaikki Irlannin pääpuolueet ja hallitus kannattivat myös tasa-arvoista avioliittolakia, joten kansan tahto toteutui parhaalla mahdollisella tavalla.
Katolisen kirkon lietsoma homoviha, joka pakotti monet sateenkaarikansalaiset muuttamaan ulkomaille, ei enää purrut. Uskonnollisuus on vähentynyt toiseksi nopeimmin länsimaissa juuri Irlannissa. Useimmat pitävät katolisuutta lähinnä kulttuuri-identiteettiin kuuluvana aiheena. 21-vuotiaista ja sitä nuoremmista vain noin 33 % pitää itseään katolisina, 20 % ateisteina.

Pekan henk.koht. ongelmat
Pekka halusi välttämättä tuoda julki kommentillaan, mitä seurauksia on todellisuudentajun kadottamisesta, kun harhaisuus valtaa mielen. Samanlaisia tapauksia löytyy Patmos-säätiöstä, AA-joukkiosta ja monenmoisista hihhulilahkoista, joten niistä ei sen enempää. Koska homoseksi on Pekalle vastenmielistä, annan ohjeen: Älä harrasta homoseksiä. Mikäli taas muiden harrastama homoseksi vaivaa Pekkaa päivästä toiseen, kuten tuntuu tekevän, koska tännekin vaivautui vaivastaan valittamaan, suosittelen asiantuntevaa kallonkutistajaa.
Pekka voisi omalta osaltaan kastroida itsensä, niin voisi keskittyä rakentavampaan toimintaan omassa elämässään.
Eniten tässä ihmetyttää tämä Suomen hitaus:

Irlanti hyväksyi kansanäänestyksessä samaa sukupuolta olevien avioliitot toukokuussa 2015. Ensimmäiset samaa sukupuolta olevien parien avioliitot solmitaan marraskuun kuluessa 2015.

Suomen parlamentti hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot joulukuussa 2014. Ensimmäiset samaa sukupuolta olevien parien avioliitot solmitaan maaliskuussa 2017.

Turha selittää, että ero johtuu siitä että Irlannissa lakimuutos hyväksyttiin kansanäänestyksessä. Suomen hallintorakenteissa on jotain todella pahasti pielessä jos/kun tarvitaan pari-kolme vuotta oheislainsäädännön ajantasaistamiseen, kun kaikkialla muualla asiat saadaan kuntoon n. puolessa vuodessa.

Kertoo ehkä jotain Suomen byrokratiasta, ja tämä on ongelma tässä maassa. Eikä koske vain tätä asiaa/lainsäädäntöä. Kaikki muukin liikkuu juuri noin hitaasti tässä maassa, ja se ei ole hyvä se.

Kommenttia muokattu: 01.11.2015 klo 21:35
Oon ton tasa-arvoinen avioliittolaki käsitteen epätodenmukaisuutta kummastellur vähän aikaa. Mitäs sitten kun avioliitosa aletaan haluamaan lukumääräneutraalia? Puhutaanko silloin tasa-arvoisesta vai entsitäkin tasa-arvoisemmasta? Miksi tämän avioliiton nimike on tasa-arvoinen kun ei se sitä absoluuttisesti ole?
JAMPPA:
Suomessa on erittain tehokas byrokratiakoneisto ja osaavat viranomaiset. Asiaa tuntematta sallin itseni uskaltaa kuvitella, että jopa tehokkaampaa kuin Irlannissa.
Tässä on kyse poliittisesta haluttomuudsta ja lehmänkaupoista.
Olette siella Pohjolan nurkassa hallintoalamaisia sanan varsinaisessa merkityksessä.
Onneksi järki ja sydän voittavat viimein tässäkin.
Lakivaliokunnassa vasta-aloitteen (sen, jonka eduskunta lopulta hyväksyi tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi) tehneet jättivät tarkoituksella runsaasti aikaa ennen lain voimaantuloa, ettei liitännäislakien ja käytännön (esim. väestörekisterijärjestelmä) muutosten toteuttamisen suhteen tule hoppua, ja että missään yhteydessä ei voida tarttua siihen, että aikataulu olisi laadittu epärealistisen tiukaksi.

Toisaalta tämä laki on siitä poikkeuksellinen, että lain voimaantuloaika on lakia säädettäessä ja eduskunnassa päätettäessä kirjattu kyseiseen lakiin.

1.3.2017 voimaan tulevaksi säädettyä tasa-arvoista avioliittolakia ei voi muuttaa kuin toisella erikseen säädetyllä lailla - joten esimerkiksi viivyttely liitännäislakien laatimisessa tai muissa yksityiskohdissa ei vaikuta itse lain voimaantuloon. Viivästämiseen tai muihin muutoksiin tarvittaisiin uusi eduskunnan tekemä laki, koska eduskunta on tuollaisen paketin päättänyt.

Varmaan aikataulu olisi voinut olla nopeampikin, mutta tasa-arvoisen avioliittolain laatineet ovat päättäneet tällaisesta aikataulusta. Ei siinä ole sen suurempaa ihmeteltävää.
Kyselepä nimimerkki "Kysyjä" itseltäsi, kun kerran kysely näyttää olevan ihan verissä, seuraavaa kysymystä.
Millä ihmisryhmällä on Suomen lain mukaan oikeus moniavioisuuteen?
Koska et tietenkään vastaa niin vastaan itse. Ei kenelläkään vaan kaikki ovat asian suhteen aivan tasa-arvoisia.
Ren hyvä, ennen sukupuolineutraalia avioliittolakia kaikki olivat myös tasa-arvoisia. Kukaan ei voinut mennä naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa. Oletin ettei näin idioottimaista vatausta tule.
Vähän kuin joissain USA:n osavaltioissa rotuerottelulakien voimassaolon aikana lainsäädäntö oli ihan tasa-arvoista, kun kukaan ei saanut mennä naimisiin toista "rotua" olevan henkilön kanssa? Tuo lakihan oli sama kaikille.
Olisiko myös Suomessa tarpeen järjestää vielä kansanäänestys,tasa-arvoisesta avioliittolaista,olisi kuin piste iin päälle? Toisaalta mielipideilmasto on ihan suotuisaksi osoittautunut,olisi vain turhaa vääntöä.
Mielestäni voimaanastuva uusi sukupuolineutraali avioliittolaki on kyllä tasa-arvoinen kaikille: jokaisella on oikeus solmia avioliitto samoilla ehdoilla, siis huomioiden myös olennaisesti, että useimmat haluavat aviopuolisonsa olevan seksuaalisesti miellyttävä. Toki näin olisi asian laita myös silloin jos useamman kuin kahden aikuisen väliset avioliitot sallittaisiin.

Nimimerkki "Kysyjän" kysymyksen yhteydessä kannattaa pohtia, miten seksuaalinen suuntautuneisuus ja monisuhteisuus eroavat toisistaan.

Käsittääkseni (pyydän anteeksi, jos olen käsittänyt väärin)monisuhteisuudessa on kyse moraalisesta ajattelutavasta, eikä siitä että omat romanttiset ja seksuaaliset tunteet kohdistuisivat vain monisuhteisiin, kuten homoseksuaaleilla oman sukupuolensa edustajiin. Polyamorinen ihminen kokee pystyvänsä tai elää kaikkien osapuolten yhteisymmärrykseen perustuvassa intiimissä, seksuaalisessa ja romanttisessa suhteessa. Yksiavioisia suhteita ei pidetä ainoina varteenotettavina vaihtoehtoina, mutta ymmärtääkseni ne ovat sinänsä mahdollisia ja joillekin myös tasavertaisia vaihtoehtoja.

Toisin sanoen siis, jos asian hieman karkeasti ilmaisee: monisuhteisuudessa on kyse valinnasta, toisin kuin seksuaalisessa suuntauksessa. Kaikkien osapuolten yhteisymmärrykseen perustuvassa monisuhteessa ei ole kuitenkaan mitään väärää, enkä kyllä keksi miten sellaisten pohjalle rakentuvat avioliitot olisivat keneltäkään pois.

Uskoisin, että yhtenä syynä yleisten ennakkoluulojen ohella monisuhteisuuden tabulle ovat varmasti kauhukuvat yhdestä väkivaltaisesta aviomiehestä lukuisineen orjan asemassa olevine jalkavaimoineen. Sellaisethan ovat valitettavasti todellisuutta jossain päin maailmaa. Moniavioisuus on kuitenkin eri asia kuin monisuhteisuus/polyamoria.
Kysyjä:
saanko kysyä: miksi kirjoitat tälle palstalle?
Miksi haluat pikkuneitinäppäryydelläsi ärsyttää?
Voin kuvitella, että kuulut ihmislajiin, joka käy myös eri uskontokunnissa, puoleidien verkkosivuilla, feministipalstoilla jne. osoittamassa kaikkien muiden typeryyttä.

Muilta kysyn: miksi jaksatte vastata hänen lapselliseen provokaatioon?
Jatketaan me aikuiset keskusteuita ja jätetään 'Kysyjä' räksyttämään itsekseen.

P.S. Tykkäsin 'smo'n näpäytyksestä USAn rotusorto-asiassa. Sehän juuri yksinkertaisuudellaan osoittaa kuinka epäoikeudenmukaisuus lopuksi vahingoittaa myös valtaväestöä ja siten koko yhteiskuntaa.
  • 20 / 22
  • Beautiful Day
  • 10.11.2015 10:22
Onnea Irlanti!

Tämän myötä Italia ja Kreikka ovat ainoat isommat Länsi-Euroopan maat, jotka eivät tunnusta sateenkaariparien suhteita mitenkään.

13 Euroopan maata kahdeksastatoista (EU15 plus Norja, Islanti ja Sveitsi) on sallinut SPN-avioliitot, Suomessa ei tosin vielä ole lainvoimainen, mutta asia etenee. Saksa, Itävalta ja Sveitsi sallivat rekisteröidyn parisuhteen.

Isoista Länsi-Euroopan maista pahimpina kantoina kaskessa ovat enää Italia ja Kreikka.
Ensimmäiset samaa sukupuolta olevien avioliitot solmitaan Irlannissa maanantaina 16. marraskuuta.