Kyseisellä uskontodiktatuurilaillahan umpiuskovaiset olisivat saattaneet aiheuttaa sen, että yrittäjien pitäisi kieltäytyä palvelemasta umpiuskovaisia asiakkaita - ainakin jos umpiuskovaisten uskomuksen ohjeiden mukaisesti pitäisi toimia: "tee toisille niin, kuin haluat itsellesikin tehtävän".
Myönnän heti aluksi, että en ole lukenut lakiesityksen tekstiä. Uskonnonvapauden nimissä operoivilla on usein hyvin samanlainen toimintatapa. Pitäisi saada erityiset oikeudet, mutta ei mitään velvollisuuksia, vaikka kyse olisi asiasta nimeltä uskonnollinen vakaumus. Eli uskonnollisen vakaumuksen vuoksi pitäisi saada kieltäytyä tekemästä jollekin muulle asiaa X, mutta jos joku toinen kieltäytyy tälle henkilölle asiasta Y, niin se on "syrjintää uskonnon perusteella". Ainakin marttyyriys kuuluu näiden henkilöiden logiikkaan vahvana.
Tässä kohtaa on kyllä syytä kysyä, että miten yrityksellä voi olla uskonnollinen vapaus? Siis oikeussubjektilla, joka on olemassa vain paperilla, ja joka ei itsessään osaa ajatella.
Hyvin pieni ja äänekäs ryhmä aiheuttaa sen tavallaan surullisen tilanteen, että esim. seksuaalivähemmistöjen ja uskonnollisten ryhmien välit ovat usein molempiin suuntiin hankalat. Ja juuri tämän kitkan tuottama lämpö on näiden riitelijöiden käyttövoimana. Kaiken kritiikin voi torjua henkilökohtaisen uskonnonvapauden nimissä.