MTV3: Lesbouden vuoksi vainottu venäläisnainen sai turvapaikan Suomesta (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Havainnoija
  • 1.11.2014 17:18
Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kertoi kesäkuussa, että turvapaikkahakemusten määrä on tänä vuonna ollut hieman laskussa, mutta toisaalta on hakijoita, jotka esittävät myös seksuaalisia syitä tai perusteita joutua vainotuksi.
http://yle.fi/uutiset/homoseksuaalit_pakenevat_venajalta_eurooppaan/7326713

Esimerkiksi Saksa päätti vuoden 2013 alussa, että vainotuille homoille on myönnettävä turvapaikka. Itävallan perustuslakituomioistuin päätti myös pari viikkoa sitten, että mikäli homojen täytyy ”piilotella” kotimaassaan eli avoimesti eläminen johtaisi vaikeuksiin, on Itävallan myönnettävä turvapaikka. (Pahoittelen epätarkkaa suomennosta.)
Maiden päätösten taustalla, myös Suomen, on nähdäkseni Euroopan unionin tuomioistuimen päätös.
  • 2 / 3
  • puppeliassi
  • 1.11.2014 19:26
Mielummin syrjittyjä homoja turvapaikanhakijoina kuin ääriuskovaisia jotka saattavatkin vihaa jakaa homoille.
MTV3 käsittelee aihepiiriä vielä kolmannella ja neljännelläkin jutulla:

Amnesty: Laki auttaa vihaamaan seksuaalivähemmistöjä Venäjällä ( http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/amnesty-laki-auttaa-vihaamaan-seksuaalivahemmistoja-venajalla/4471046 ). MTV3:n mukaan ihmisoikeusjärjestö Amnesty International pitää Venäjän seksuaalivähemmistöjen tilannetta erittäin huolestuttavana, jopa vaarallisena. Nykyinen lainsäädäntö johtaa esimerkiksi siihen, että hlbti-vähemmistöihin kuuluvat eivät voi ongelmatilanteissa turvata viranomaisiin. Nuoret eivät myöskään saa oikeaa tietoa seksuaalisuudesta.
Venäjällä koko kansalaisyhteiskunta on hyvin suuren paineen alla: kansalaisjärjestöjen työ vaikeutuu jatkuvasti, lehdistön vapaus supistuu ja internetiä sensuroidaan.

Seta: Venäjä on vähemmistöjen painajainen ( http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/seta-venaja-on-vahemmistojen-painajainen/4471594 ). Venäjällä elävien hlbti-ihmisten tilanteesta annetaan lohduton kuva. Setasta arvioidaan, että tulevaisuudessakaan venäläisen tunnelin päässä ei näy valoa, etenkään seksuaalivähemmistöjen osalta.

Kommenttia muokattu: 01.11.2014 klo 23:07