Suomen tunnetuin katolista painosta kristinuskosta tunnustava henkilö lienee perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Soini on ilmaissut vastustavansa samaa sukupuolta olevien parien oikeutta solmia avioliitto, unohtaen järjenkäytön - antautuen ennakkoluulojensa ja uskomustensa valtaan.
Soinin sitoutuminen Vatikaanin kirkkoon on Soinin mahdollisen hallitustyöskentelyn kannalta ongelmallinen asia, koska oikeaoppisesti hänen pitäisi asettaa Vatikaanin valta etusijalle maallisia asioitakin koskettavissa ratkaisuissaan. Soinin katolilaisuuden ja virallisen aseman suhteesta on Suomessa keskusteltu hyvin vähän, jos lainkaan.
katolisuuteen suuntautunut (mies)piispakunta haluaa vain rypeä hölynpölyssään - eiväthän he edes usko perheeseen, kun heillä, satu-jumalansa lapsina ei ole edes Äiti-jumalaa. Kaiken kukkuraksi he vieläpä ovat halunneet kieltä satu-jumalansa viimeisimmältä pojaltakin avioliiton.
Tosin heidän satu-jumala-miehensä oli kuulemma aluksi yksinäinen ja halusi luoda kaverikseen toisen miehen ...
Afrikassa sitten taas eräs, kait katolis-uskovainen (tai helluntailainen, islamisti tms, "samasta puusta veistetty") julisti että homorakkaus olisi luonnotonta, kun sitä ei (hänen tietääkseen) esiinny lehmillä.
Häneltä kysyttiin sitten luonnollisesti, onko hän muka nähnyt uskovaisen lehmän jossain?
Olipa kerran kaksi kaupunkia kauan sitten joissa myös kansalla oli homoutta johon kaupungin väki suhtautui suopeasti. Nimeltään Sodom ja Gom orra! Joiden rainiot sijaitseva Kuolleen meren pohjassa! Ja miksi näin? Siitä kerrotaan Raamatussa Lootin taåauksessa. (1Mos 19-1-29 luvussa tarkempi selostus tapahtumista!) Myöhemmin Paavali julisti "miehet jotka makaavat miesten kanssa eivät peri Jumalan valtakuntaa vaan ovat kuolemanan asianneet") Ihmettelen miksi kirkot eivät julista tätä Raamatullista totuutta. Vaan sovittelvat?
Voitaneen sanoa että kaikkeuden korkeinman hallisijan mielipiteen huomioon ottamattomuus pitäisi huolestuttaa myöskin niitä jotka suhtautuvat välinpitämättömästi!
Lopuksi pieni kommentti alla olevasta "asiat riitelevät, eivät ihmiset"
Kuitekin ihmiset ovat niitä jotka korottavat äänensä? Sotivatkin? Eikö näin?
Tämän päivän maailma näyttäsi olevan SUUREMPI Sodoma ja Komorra
kuin esimerkissä mainitut?
Minusta on oireellista, että homoseksuaalisuutta niin kovin kammoavat/vastustavat Raamattuun vetoavat nostavat Sodoman ja Gomorran näin vahvasti esiin. Kun tuota ensimmäistä Mooseksen kirjaa lukee, niin käy aika selvästi ilmi, että paha asia ei ollut mitkään homohommat, vaan paha asia oli se, että paikalliset miehet halusivat raiskata vieraat, eivätkä halunneet ensinkään olla vieraanvaraisia.
Sodoman tapahtumista kerrotaan 1. Mooseksen kirjassa (1. Moos. 19:5-8) seuraavaa: "Ennen kuin he olivat asettuneet levolle, kokoontuivat talon eteen Sodoman asukkaat, kaupungin kaikki miehet, niin nuoret kuin vanhatkin. He huusivat Lootia ja sanoivat hänelle: "Missä ovat ne miehet, jotka tulivat tänä iltana luoksesi? Tuo heidät tänne, me haluamme maata heidät!" Loot meni ulos heidän luokseen, mutta sulki oven perässään. Hän sanoi: "Hyvät miehet, älkää sentään tehkö niin pahaa tekoa." - johon tarinan kertominen jostain syystä usein päätetään, mutta se jatkuu vielä monen jakeen verran: "Minulla on kaksi tytärtä, jotka ovat vielä neitsyitä. Minä tuon heidät teille, saatte tehdä heille mitä haluatte. Mutta näihin miehiin älkää koskeko, sillä he ovat hakeneet suojaa minun kattoni alta." He sanoivat: "Pois tieltä! Tuo yksi on tullut muukalaisena tänne asumaan, ja hän pyrkii jo määräilemään meitä. Nyt sinun käy vielä pahemmin kuin noiden miesten!" Ja he kävivät Lootin kimppuun ja ryhtyivät murtamaan ovea."
Yhdyntä siis nähtiin vallan välineenä ja keinona alistaa toinen ihminen. Toisen samanarvoisen miehen alistuminen tai alistaminen naisen asemaan oli sopimatonta, normien vastaista. Kuvattu tapaus edustaa seksuaalista väkivaltaa raadollisimmillaan. Ei tuossa mistään homoseksuaalisuudesta ole kyse.
Ajatuksia herättävää on myös se, että Loot olisi antanut tyttärensä raiskattavaksi - ja silti Loot katsottiin pelastamisen arvoiseksi.
Punklegenda ja runoilija Patti Smith sai kutsun esiintyä Vatikaanin joulukonsertissa. Kutsu tuli samaan aikaan, kun Smithin Napolin Basilica of San Giovannin konserttia yritetään estää "jumalanpilkkana".
Patti Smithin debyyttialbumi "Horses" (1975) tunnetusti alkaa lyriikoilla "Jesus died for somebody's sins but not mine". Myöhemmin Smith haastoi konsertissa jumalan ja tipahti lavalta vahingoittaen niskansa.
Patti Smith on kertonut että hänellä on ristiriitaiset tunteen uskontoa kohtaan, hän irtautui Jehovan todistajista olessaan 13-vuotias. Somessa laulajan fanit ihmettelevät Smithin päätöstä esiintymisestä Katolisen kirkon tilaisuudessa, ei niinkään artistin uskonnollisuutta tai pikemminkin henkisyyttä.
Patti Smith tunnetaan myös valokuvaaja Robert Mapplethorphen ystävänä ja alkuaikojen muusana. Smith kertoo taiteilijaparin yhteisistä vuosista kirjassaan Just Kids (2010). Patti Smith on julkaissut albumeita, runo- ja valokuvakirjoja.