USA: Korkeimman oikeuden päätös johtaa homoavioliittojen sallimiseen 11 uudessa osavaltiossa (juttukommentit)

  • 1 / 11
  • Havainnoija
  • 6.10.2014 22:50
Pari tuntia päätöksen jälkeen alkoi tapahtua. Virginiassa vihittiin ensimmäiset samaa sukupuolta olevat pariskunnat ja laillistettiin ennen keskeytystä vihittyjen avioliitot:
http://www.washingtonpost.com/local/virginia-politics/same-sex-marriages-in-virginia-can-begin-almost-immediately/2014/10/06/97ceab2e-4d69-11e4-aa5e-7153e466a02d_story.html

Coloradon attorney general (~oikeusministeri) määräsi kaikki piirikunnat myöntämään avioliittoluvat myös samaa sukupuolta oleville pariskunnille, ja näin näyttää tapahtuneen:
http://www.denverpost.com/news/ci_26672658/colorado-ag-says-all-64-clerks-must-issue
  • 2 / 11
  • puppeliassi
  • 6.10.2014 23:23
Jotenkin en usko että koko yhdysvaltoihin tulee homoavioliittoja vuoden sisällä kuitenkaan.

Eiköhän tuulimyllyjä vastaan hihhulit taistele.
  • 3 / 11
  • Havainnoija
  • 6.10.2014 23:28
Myös Utahin mormoniosavaltion kuvernööri ja oikeusministeri myönsivät, että tämä on nyt maan laki. Salt Lake Cityssä alettiin myöntää avioliittolupia samaa sukupuolta oleville pareille, kertoo mormonien suurin lehti:
http://www.deseretnews.com/article/865612522/Same-sex-marriage-stay-lifted-in-Utah-marriage-licenses-issued-in-Salt-Lake-City.html

Samoin Indianassa:
http://www.indystar.com/story/opinion/columnists/matthew-tully/2014/10/06/tully-gay-marriage-decision-marks-great-day-indiana/16805531/?from=global&sessionKey=&autologin=
Kuten arvelinkin: Jenkkilä menee tässäkin asiassa takapajuisen Suomi-pohjolan ohitse niin että suhahtaa.

Onhan se kiva muistella, että Suomi oli todellinen edelläkävijä YLI sata vuotta sitten kun Suomi oli ensimmäisten joukoissa antamassa yhtäläisiä oikeuksia naisille politiikassa.
Korkeimman oikeuden päätös olla käsittelemättä valituksia tasa-arvoisesta avioliittolaista on kirvelevä isku Yhdysvaltain vanhoillisille tahoille, niin poliittisille, kuin uskonnollisille. Erityisen kova tuo isku on mormonikirkolle, joka Utahista on suoltanut aggressiivisesti seurakuntalaisten rahoja suuria määriä homoavioliittojen torjuntaan useissa osavaltioissa.

Nyt on mielenkiintoista seurata poliittisten ja uskonnollisten konservatiivien strategiamuutoksia tämän jälkeen. He ovat menettämässä hitaasti mutta varmasti heille niin tärkeän syntipukin, homot. Kenestä he kehittävät seuraavan syntipukin.
Maailmanpolitiikan kehitys näyttää viittaavan siihen, että USA:n äärikonservatiivit pääsevät taas vihoittelemaan venäläisille.
Kuinkahan kauan kestää, ennenkuin homojen oikeudet ovatkin "länsimaisina arvoina" lähellä teekutsurepublikaanienkin sydäntä mahdollistaen vanhan/uuden, ulkoisen, vihollisen markkinoinnin kansalle.
Jos ja kun näin tulee tapahtumaan, käy kyllä sääliksi Brighton Beachin väestöä...

EDIT: Totuushan on se, että nämä oman elämänsä Arto T:t, EAH:t ja vastaavat eivät enää edes käy jo hävittyä taistelua, vaan nuolevat haavojaan koloissaan miettien mikä olisi seuraava syntisyys jota vainota.
Ainakin minun mielestäni homofobisten kirjoitusten ja kommenttien määrä on vähentynyt aika dramaattisesti sekä meillä täällä kotona että maailmanlaajuisesti.
Varmaankin esim. USA:ssa on yhtenä syynä monien "ex-homo" -johtajien täydellinen takinkääntö vastustajista puolustajiksi.
En seuraa Suomi 24 -palstaa enkä vauvasivuja, mutta ainakin minusta vaikuttaa siltä, että Hauveli-Oinoset, Teuvo "kirkkohopeat ja ehtoollisviini" Hakkaraiset ja "Musta vaan tuntuu siltä" Mikaniikot ovat olleet viime aikoina harvinaisen hiljaa...

Kommenttia muokattu: 07.10.2014 klo 17:07
  • 7 / 11
  • Jäitä hattuun
  • 7.10.2014 20:50
JAMPPA, löytyyhän länsi-Euroopasta vielä Irlanti, Saksa, Itävalta, Sveitsi, Kreikka ja Italia, joista yhdessäkään mies- ja naisparit eivät edelleenkään voi avioitua. Kaksi viimeksi mainittua eivät salli edes rekisteröityä parisuhdetta.

Vauraista ja kehittyneistä teollisuusmaista myöskään Australia, Japani ja Etelä-Korea eivät salli SPN-avioliittoa.

Eli Suomi ei todellakaan ole länsi-Euroopassa (vanhat EU-maat plus Norja, Sveitsi ja Islanti) yksin, saatikka sitten teollisuusmaista.
Kyllä tuota homo-ongelmaisuutta on yhä. Nyt se on siirtynyt sinne, missä vielä on tarttumapintaa. Yleensä pakettiin liittyy uskonnollis-konservatiivisuus.

Yle julkaisi maanantaina verkossaan jutun "Ranskan uusi sukupolvi vastustaa homojen oikeuksia - ja poliitikot peesaavat" ( http://yle.fi/uutiset/ranskan_uusi_sukupolvi_vastustaa_homojen_oikeuksia__ja_poliitikot_peesaavat/7511421 ). Huomasin, että Ranskan homo-ongelmaisten käyttämä grafiikka on ihan samaa kuin mitä näin sunnuntaiaamuna Tallinnassa parisuhdelakia vastustavien mielenosoittajien lavarakennelmassa ( http://ranneliike.net/teema/viro-taistelu-parisuhdelaista-kuumenee?aid=11324 ).

Tuon perusteella käynnissä näyttää olevan jonkinlainen uskontokonservatiivisen verkoston tiukempi järjestäytyminen sekä määrätietoisempi ja koordinoidumpi aktivoituminen.

Odotan Suomessakin homo-ongelmaisten hyökkäystä laajalla rintamalla siinä vaiheessa kun eduskunta alkaa käsitellä tasa-arvoista avioliittolakia. Tämä on vain tyyntä myrskyn edellä.
  • 9 / 11
  • Havainnoija
  • 8.10.2014 1:48
Lista piteni ilmeisesti ainakin kahdella osavaltiolla.

Liittovaltion yhdeksännen piirin vetoomustuomioistuin, joka sijaitsee liberaalissa San Franciscossa, kumosi hetki sitten Nevadan ja Idahon osavaltioiden homoavioliittokiellot perustuslain vastaisina:
http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2014/10/07/court-strikes-down-idaho-and-nevadas-marriage-bans

Tämän saman vetoomustuomioistuimen piiriin kuuluvat myös Montana, Alaska ja Arizona, joten päätös koskettaa myös niiden homoavioliittokieltoja.
USA Today kirjoittaa, että tasa-arvoinen avioliittolaki tulee ilmeisesti voimaan myös edellä mainituissa Montanassa, Alaskassa ja Arizonassa, joten listassa olisi pian 35 osavaltiota:
http://www.usatoday.com/story/news/nation/2014/10/07/federal-appeals-court-gay-marriage-idaho-nevada/16872117/

Kommenttia muokattu: 08.10.2014 klo 02:12
Tasa-arvoinen avioliittolaki on nyt voimassa 31 osavaltiossa ja Washington D.C:ssä, kun Arizonassa vihittiin ensimmäiset samaa sukupuolta olevat pariskunnat pari tuntia sitten:
http://www.azcentral.com/story/news/arizona/politics/2014/10/17/arizona-gay-marriage-legal-couples-react/17435571/

32. osavaltio on Alaska, sillä tuomari kumosi lopullisesti homoavioliittokiellon yhdellä lauseella. Alaskan piirikuntien maistraateissa voi maanantaina olla kiirettä.
http://www.adn.com/article/20141017/supreme-court-denies-emergency-stay-state-holiday-delays-alaska-same-sex-marriages

http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2014/10/17/supreme-court-takes-alaska-marriage-equality-ice

Hetki sitten ilmestyi uutinen, jonka mukaan Wyoming ilmeisesti on 33. osavaltio, sillä liittovaltion tuomari kumosi homoavioliittokiellon ja Laramien piirikunnassa oletetaan/toivotaan, ettei oikeusministeri tee valitusta.
http://trib.com/news/state-and-regional/judge-strikes-down-same-sex-marriage-ban-in-wyoming/article_7d3d1a03-ac81-5088-b785-ce2eae556b39.html
---
Lisäys
Homoavioliiton sallineiden osavaltioiden määrä vaihtelee eri uutisissa, mutta pääasia on tietenkin, että luku suurenee.

Pohjois-Carolinassa on ollut ongelmia kahden piirikunnan maistraateissa, kun jotkut työntekijät ovat kieltäytyneet vihkimästä homopareja uskontoonsa vedoten, mutta onneksi mitään sen suurempaa ei ole sattunut.
http://www.wral.com/nc-men-wed-after-initial-denial-by-magistrate/14080100/

Kommenttia muokattu: 18.10.2014 klo 01:25
USA:ssa on taas edistytty

Liittovaltion tuomari on nyt lopullisesti kumonnut Montanan osavaltion homoavioliittokiellon eli samaa sukupuolta olevat pariskunnat voivat solmia avioliiton heti kun ehtivät. Tasa-arvoinen avioliittolaki on nyt voimassa 35 osavaltiossa ja Washington D.C.:ssä.

http://billingsgazette.com/news/state-and-regional/montana/federal-judge-rules-montana-s-anti-gay-marriage-amendment-unconstitutional/article_585e4df1-6c99-57ee-a72b-1d975a245975.html

http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2014/11/19/montana-same-sex-couples-now-free-marry
---
Montana kuuluu vuoristo-osavaltioihin, pinta-alaltaan hieman Suomea suurempi, mutta asukkaita vain miljoona. Pääkaupunki Helena, suurin kaupunki Billings.
Matkailijoille:
http://visitmt.com/

Kommenttia muokattu: 20.11.2014 klo 02:23