Lahti viettää pridea torstaista lauantaihin (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • jnsto
  • 30.1.2014 11:28
Pride-tapahtumissa on usein mielikuvitusolentoihin suuntautuva osuus. Lahdessa sateenkaarihartaus pidetään ohjelman mukaan NNKY:n tiloissa. Pari vuotta sitten Lahden kirkkopäivien yhteydessä (uutinen silloin tässä palvelussa) kaupungin srkyhtymä esitti toivomuksen, ettei sellaista järjestettäisi srkyhtymän tiloissa. Ei kaiketi järjestetty sitten muuallakaan. Mutta siis NNKY:stä on löytynyt vastakaikua nyt. Ja siis NNKY-tilat ovat ainakin lahdessa seurakuntayhtymän kiinteistömassan ulkopuolella.

Suomen NNKY:n historiasta löytyy tasa-arvovaiheita. 30-luvulla naispuolinen suurlahjoittaja ja hänen naispuolinen elämäntoverinsa lahjoittivat suuren summan Pohjoisen Rautatienkadun kiinteistöä varten. Ainoa ehto oli, että he saisivat taloon yhteisen asunnon -
ja saivat.
  • 2 / 2
  • Havainnoija
  • 30.1.2014 18:20
Lahden Setan puheenjohtaja Katriina Lampinen kertoo, että Priden viesti on yksinkertainen: jokaisen pitää saada olla sellainen kuin kokee itse olevansa. Lampisen mukaan heteronkin on syytä tarkastella maailmaa laajasta näkökulmasta, sillä on kaikkien etu, että ketään ei syrjitä. Lampinen nostaa esimerkiksi tasa-arvoisen avioliittolain, jota ajetaan nyt kansalaisaloitteella:
- Jos kansalaista voidaan syrjiä yhdessä asiassa sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen takia, se antaa signaalin, että ihmisiä voi syrjiä myös jossakin muussa asiassa esimerkiksi mutu-tuntuman tai vakaumuksen perusteella.
Lampinen ottaa esille myös homosaatio-termin, jota käyttämällä yritetään leimata niitä, jotka ajavat kaikkien oikeuksia.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/01/30/lahti-priden-jarjestaja-muistuttaa-tapahtuma-tekee-hyvaa-heterollekin