Arkkipiispa Mäkinen "ymmärtää" Afrikan kirkkojen homoasenteellisuutta (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Homopallero
  • 21.9.2012 13:59
Kristillinen homofobiahan on mitä kolonialistisin tuote!
  • 2 / 3
  • ERKKI - VAASA
  • 21.9.2012 23:34
Tahtomattakin tulee mieleen että arkkipiispa Kari Mäkisen lausunto heijastelee sitä että asenneilmasto on kaiken kaikkiaan kylmenemässä ja muutoinkin koventumassa täällä “Pikkuvenäjällä”.
Sinänsä on mielenkiintoista ajatella mistä kyseinen asia johtuu? Vaikka uskontoa ja politiikkaa ei tulisikaan sotkea toisiinsa “räksyn” tavoin, väistämättä tulee mieleen että eräs tietty, tunnetusti homovastainen ja hyvin konservatiiviset arvot omaava puolue on nyt voimansa tunnossa näin ennen kunnallisvaaleja. Saattaapa Kari Mäkinen laskeskella ettei nyt ole “muodikasta” olla edistyksellinen kun kirkossakin suurta ääntä pitävät hyvin vanhoilliset voimat joilla on kytköksiä mielipiteissään hyvin jyrkkiin herätysliikkeisiin!
  • 3 / 3
  • Anonyymi
  • 22.9.2012 0:34
Afrikassahan ihmisoikeuksien puolustajia on ollut nimenomaan enempi Afrikan anglikaanisten kirkkojen piirissä, esim. Etelä-Afrikassa piispa Desmond Tutu ja Ugandassa piispa Christopher Senyonjo.

Sen sijaan katolinen ja helluntailainen puoli on ollut enempi niitä ihmisten vihanlietsojia ja niissä heijastuu paljolti etelä-eurooppalainen paavin panna lähimmäisenrakkautta kohtaan, sekä jenkkiläläis-umpiuskonnollinen "tee toisille sitä, mitä et haluaisi itsellesi tehtävän" -"henkevyys".

Umpimielisimmät uskovaistahot syyttävät homoja Afrikan hiv-tilanteesta ja samaan aikaan paavi kieltää jyrkästi edelleenkin kumien käytön. Tai umpi-itsekkyyttähän tuon tahon asenteet ovat, sillä sen että tuo vatikaanipoppoo koettaa elää selibaatissa, ei pitäisi tarkoittaa sitä, että kaikkien muidenkin liki pitäisi. Lähimmäisenrakkauteen voi hyvin kuulua myös rakastelu. Tuskinpa kristin- tai islmainumpiuskovaistenkaan jumala olisi luonut miehille munia ja naisille pimppaa elimellisen selvästi, jossei se heidän jumalansa olisi myös ajatellut niitä käytettävän, eikä pidettäväksi vain tyhjän panttina.

Toki erinäisellä joukolla edesvastuuttomia länsimaisia seksituristejakin on huono vaikutus, käydä vastuuttomasti leikkimässä afrikkalaisten homojen tunteilla ja jättää heidät selviämään muuten oman onnensa nojaan.

Kari Mäkinen ei kyennyt tietenkään, henkisesti esteellisenä, käsittelemään SK:ssä lainkaan sitä, millainen seksuaalisuus oli Afrikassa ennen mamu-kristin&islamin-uskomusta.

Ikävä kyllä afrikkalaisia iskostettiin siirtomaavalta-aika silloisiin eurooppalais-uskomuksiin ja lait sorvattiin Afrikkaankin eurooppamallisiksi. Sitten Afrikan maiden itsenäistymisaikoina 60- ja 70-luvulla jenkkileiri ja neukkulaleiri sotivat kylmää sotaansa suuressa osassa Afrikkaa ja maanosa ei sen vuoksi päässyt kehittymään yhteiskunnallisesti, eikä vapautumaan uskonnoista, kuten Eurooppa sai tehtyä. Ja sitten lähetyssaarnaajat ovat edelleenkin keskittyneet synneistä paasaamiseen, eivätkä siihen lähimmäisenrakkauden sanomaan. Perin juurin kummallista kuitenkin, sillä lukee raamatunkin miten päin tahansa, niin miten vaan elämällä sen mukaan "pelastuu" - paitsi umpiuskovaisten edesvastuuttomasti valittujen raamattu-palojen perusteella. Siellä sitä Afrikassakin pappismiehet paasaavat saatanallisia säkeitään homoista... ja pappisvikittelevät nuoria.

Etelä-Nigerian homojen riippakivi:
http://www.crwflags.com/fotw/images/q/qq-rb-xr.gif
Pohjois-Nigerian homojen riippakivi:
http://www.crwflags.com/fotw/images/q/qq-rb-m1.gif

Kommenttia muokattu: 22.09.2012 klo 01:32