Soini joukkoineen esiintyi ärhäkästi lakialoitetta vastaan (juttukommentit)

  • 1 / 15
  • Homopallero
  • 21.3.2012 23:10
Eiköhän se ole niin, että homovastaiset perussuomalaiset, tämä agressiivinen ja vastenmielinen Niikko etunenässä, eivät kertakaikkiaan vain suostu hyväksymään totuutta homoseksuaaleista. He vain pyrkivät ohittamaan tutkimuksista saadun tiedon, koska se ei miellytä heitä ja yrittävät sivuuttaa sen vähättelemällä ja vääristelemällä. Aika säälittävää ja varsin läpinäkyvää oman rajoittuneisuuden ja suvaitsemattomuuden peittelyä. Jopa Soinin kaltaiset sutkauttelijat ovat uskottavampia argumentoijia, sillä he eivät edes yritä esittää jotain muuta, kuin niitä ahdasmielisiä syrjijöitä kuin ovat.
  • 2 / 15
  • kyllästynyt
  • 21.3.2012 23:26
Miksi tällaista lakialoitetta pitää ylipäätänsä laittaa vireille? Ei suurin osa homoseksuaaleista halua avioliittoa vaan elää rauhassa ilman että aina näistä asioista väitellään
Soinin käytöksestä paistaa epätoivo. Perussuomalaisten ohjelma ei ole toteutunut, vaikka he ovat omasta mielestään koko kansan ääni.

Ei ollut hallituspuolueeksi, ei tullut markkaa, EU on edelleen pystyssä, ei tullut perussuomalaispresidenttiä eikä pääministeriä ja ammattiyhdistysten valloittaminenkin lässähti alkuunsa. Suomenruotsalaisilla on edelleen heille kuuluvat oikeudet eikä turvapaikanhakijoita panna vankilaan. Meteliä on kyllä syntynyt oikeusjutuista, viharyhmien perustamisista, uhkailuista, rasistisuudesta, homovastaisuudesta ja puolueaktiivien käytöksestä.
Tärkeimmäksi tehtäväksi on jäänyt pienen varuskunnan ja homojen oikeuksien vastustaminen.

Perussuomalaisten väsäämä manifesti syrjintää vastaan oli oikeusoppineiden mielestä perustuslain ja Suomen solmimien kansainvälisten sopimusten vastainen ja muut puolueet luonnollisesti irtisanoutuivat siitä.

Tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja homojen oikeuksien vastainen kampanja alkoi 25.9.2010, kun varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala ilmoitti rehvakkaasti koko Suomelle:

”Perussuomalaisten täysimääräinen menestys on edellytys sille, että vihreät voidaan sysätä pois hallituksesta ja vihreä vouhotus homo- ja lesboliittoineen sekä viherveroineen saadaan takaisin marginaaliin. Sinne, minne ne kuuluvatkin.”

Nyt on onneksi käynyt niin, että homofobi-Saarakkala on työnnetty marginaaliin, johon toivoakseni myös Niikko, Soini ja Mäkipää rukouspiireineen päätyvät.
Tällainen lakialoite pitää laittaa vireille siksi, että aloite laiksi tullessaan poistaisi viimeisen lainsäädännöllisen epätasa-arvon samaa sukupuolta olevilta pariskunnilta verrattuna heteropareihin. Siinä on riittävän selkeä ja samalla yksinkertainen syy.

EDIT:

Muistan, että vuonna 2001 oli ihan vastaavia äänenpainoja kuin nimimerkillä "kyllästynyt": "Miksi tällaista lakialoitetta pitää ylipäätänsä laittaa vireille? Ei suurin osa homoseksuaaleista halua rekisteröityä parisuhdetta vaan elää rauhassa ilman että aina näistä asioista väitellään"

En elänyt vielä 1970-luvun alussa, mutta olen kuullut silloinkin olleen samanhenkisiä äänenpainoja: "Ihan sama onko homoseksuaalisuus laillista vai ei, halutaan vaan elää rauhassa ilman että aina näistä asioista väitellään"

Kommenttia muokattu: 22.03.2012 klo 08:05
Keskustelua oli kiinnostavaa seurata eduskunnan nettitelevisiosta. Parisuhdelain käsittelyyn verrattuna oli kiinnostavaa, että nyt seksuaalivähemmistöjen oikeuksien kiivain vastustus oli siirtynyt Perussuomalaisten harteille puheenjohtaja Soinin paukuttaessa rumpua. Kiinnostavaa on, että Perussuomalaiset näyttäytyi aikaisempaa kuvaansa kristillis-arvolatautunemmalta, mikä ei varmasti edusta kaikkien puoluetta äänestäneiden arvoja. Soinin näyttävä esiintyminen oli yllätys. Halla-ahon maltillinen puheenvuoro kuvasi taas hyvin puolueen sisäistä dynamiikkaa, eli maahamuuttoon kriittisesti suhtautuva siipi ei ole niin vahvasti seksuaalivähemmistöjen oikeuksia vastaan.

Kansanedustaja Niikko kuulosti puheenvuoroissaan hieman kömpelösti argumentoivalta ja homokammoiselta maalaisedustajalta. Hän veti samaa roolia kuin Keskustan jotkut kansanedustajat parisuhdelain osalta. Erittäin kiinnostavaa oli Niikon kehon kieli, hän kun suti kädellä nenäänsä puheenvuorojensa aikana niin sanotusti "ihan homona", siis tosi usein. Joko hänellä oli kova nuha ja nenäliina puuttui, taikka kyseessä oli kehon kielessä muun muassa valehteluun tai puheen aiheuttamiin ristiriitaisiin tunteisiin liittyvä tiedostamaton ele. Tätä elehtimistä olisi hauska katsoa vaikka uudemmankin kerran.

Käsittelyn päätteeksi puheenjohtaja ilmoitti, että esitys lähetetään eduskunnan lakivaliokuntaan. Valiokunnassa se voidaan myös haluttaessa käytännössä "haudata", jolloin esitys raukeaisi ilman äänestyksiä suuressa salissa. Toivottavasti ministeritasoisten hallituspuolueiden kansanedustajien mukana olo esityksen tekemisessä auttaa varmistamaan käsittelyn jatkumisen. Jos olisin toimittaja kilauttaisin tässå vaiheessa valiokunnan puheenjohtajalle, jolla ainakin omassa mielessään lienee käsitys, mitä tuleman pitää.

Itse hieman epäilen, että adoptio-oikeuden liittäminen ehdotukseen olisi tässä vaiheessa liikaa joillekin kansanedustajille. On kovin ikävää, jos tämä lykkää tätä varmasti jossain vaiheessa toteutuvaa tärkeää uudistusta.

Oman monivuotisen kumppanini kanssa odotamme kovasti "hääkellojen soittoa" maistraatissa, kun taas lapsen roolissa ovat ja saavat toistaiseksi pysyäkin kaksi rakasta nalleamme.
  • 6 / 15
  • Rokkihomo
  • 22.3.2012 12:24
"heitteli välihuutoja jokaiseen tasa-arvoista avioliittolakia puoltavaan alkupuheenvuoroon"

Kas kas. Kyse ei ilmeisimmin siis olekaan joutavasta pikkuasiasta paljon tärkeämpien asioiden rinnalla, kuten tuosta puolueesta on tähän saakka tästä asiasta kuultu.

Vastustamisen intohimo on ihan hyvä syy pitää asiaa keskusteltavana tästä eteenpäinkin.
Että mikä tässä nyt niin pahaa on? Miksi? Mitkä tutkimustulokset?
Eli keskustellaan siis, sekä puheenvuoroilla että välihuudoilla, mutta joutavasta pikkuseikasta ei ole kyse.
  • 7 / 15
  • Homopallero
  • 22.3.2012 12:32
Oletteko huomanneet, että Soinilla on aina tapana heittäytyä mielipideuhriksi vastustaessaan tasa-arvoa tai ihmisoikeuksia? Hän teki saman jo presidentinvaalien aikana kun keskusteltiin abortista ja nyt hän julisti, että perussuomalaisia sorretaan heidän homovihamielisyytensä takia. Tekisi mieli kysyä Soinilta, että kummat tässä ovat suvaitsemattomia? He, joita laki syrjii ja he jotka haluavat korjata asian, vai he, jotka haluavat estää tasa-arvon lain edessä? Kuinka syvälle toisten ihmisten perusoikeuksiin voivat Soinin kaltaiset mielipiteenvapauteensa vedoten kajota?
  • 9 / 15
  • vaeltaja2006
  • 22.3.2012 22:05
Pelkään pahoin, että Timo Soinin tähti on laskussa. Viime päivinä eduskunnassa on kuultu hänen kimittävän vitsikkäitä iskulauseitaan, mutta uutta näkökulmaa ei Soinilta ole saatu eikä hän ole ollut juuri mitään mieltä kuin että "tämähän on pöyristyttävää". Puolustusministeri Wallinin luottamusäänestyksen jälkeen tänään Soini jatkoi samalla tavalla. Ei mitään sanottavaa, vain vitsejä vitsien perään. Naurattaako? Ainakin täällä nauru alkaa hyytyä. Tyhjää ei kannata nauraa.
Mitkä ihmeen antisankarit täällä ihastelevat perussuomalaisten homovihamielisyyttä? Ovatko jochananit muka homoja vai? Ranneliikkeen ohjeissahan sanotaan, että sivusto on tarkoitettu ensisijaisesti homoille ja heidän ystävilleen. Voisi vähän miettiä, että onko tämä oikea paikka kehuskella homoihin vihamielisesti suhtautuvia poliitikkoja. Uskon, että monet seksuaalivähemmistöihin kuuluvat käyvät tällä sivustolla jakamassa mielipiteensä seurassa, jonka on tarkoitus olla myötämielinen. Useat heistä voivat kokea syrjintää päivittäin. Jos Soinin saivartelua haluaa kehua ovat esimerkiksi Iltalehden keskustelupalstat siihen sopivampi paikka.
Timo Soinin lyhyt puheenvuoro alkoi: ”Nyt on sekin ihme nähty, että enemmistöhallituksen ministerit, jotka eivät saa hallituksen esityksiä tänne, toimivat lakialoitteiden esiintuojina. Tuokaa nyt hallituksen esitys sentään. Kai ministerit allekirjoittavat aloitteita, vaikka heillä on oikeus antaa näitä eduskunnan käsittelyyn. Tämä on aivan käsittämätöntä peliä” ja niin edelleen.

Täysistunnon pöytäkirja on kirjoitettu puhtaaksi, ja tässä on nyt aikajärjestyksessä kaikki 66 puheenvuoroa. Niikon ja Hirvisaaren puhuessa esitetyt välihuudot on myös kirjattu oikeisiin kohtiin:

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_27_2012_ke_p_4.shtml
Vaeltaja2006: Olet oikeassa siinä, että Soinin jytky lössähti hetkellisesti tuhnuksi, mutt jytky tekee comebackin jahka ajat tästä vielä huononevat.

Homopallero: ei Soini ole homovihaaja. Ei kristittyjen oikeuksien, arvojen ja uskonnonvapauden poliittinen puolustaminen ole kenenkään vihaamista, päinvastoin, se on rakkauden ajamista tähän rakkaudettomaan maailmaan, kristinusko kun on rakkauden uskonto, jonka suurin käsky on rakastaa lähimmäistä niin kuin itseä. Tämä on laki ja profeetat ja jos näitä edesajetaan, niin kuin Soini tekee, se on samalla lähimmäisenrakkauden edesajamista.

Ai niin, mut täällä Ranneliikkeessä piti vihata Soinia…

Bad Soini! Bad Soini! Vastustan! Vastustan! Vastustan!
  • 13 / 15
  • Onnellinen mies
  • 23.3.2012 10:06
Siinä tanner tömisee ja piennar pöllyää kun homoseksuaalisuutta syyttelevät ja synnittelevät temmeltävät pellit kiinni ja pillit tiukalla.

Vaeltaja 2006 ja hks! Kiitos teille molemmille mielenkiintoisesta tekstistä.
Hyvä Jochanan,

Totta kai saat kannattaa Soinia ja perussuomalaisia, jos koet heidän politiikkansa mieleiseksi. Et kuitenkaan voi kiistää, että Soini ja valtaosa perussuomalaisista suhtautuu homojen oikeuksiin ja heidän tasa-arvoonsa lain edessä kielteisesti, mikä johtuu asenteista ja ennakkoluuloista. En tiedä vihaako Soini itse homoja, mutta ainakin hän haluaa pitää meidät toisen luokan kansalaisina. Perussuomalaisten ja kristilisdemokraattien on aivan turha sotkea uskontoa mukaan avioliittolainsäädäntöön. Uskonnollinen kanta ei voi sanella, ketkä saavat solmia siviiliavioliiton ja homojen adoption vastustaminen puolestaan merkitsee jo käytännössä tosiasioiden kieltämistä. Ei kai Ranneliikkeessä pidä ketään vihata, mutta en usko sivuston olevan suunnattu homojen oikeuksia vastustavien tahojen kannustamiselle. Olet ilmeisesti uskossa, se on sinun valintasi. Politiikkaa ei ole kuitenkaan Suomen kaltaisissa länsimaisissa demokratioissa tapana tehdä uskon ja tunteiden, vaan järjen pohjalta. Lisäksi tasa-arvoinen avioliittolaki ei edes puuttuisi kirkkojen vihkimisoikeuteen.
Soinin, Jochananin ja heidän hengenheimolaistensa tarjoamalta lähimmäisenrakkauden muodolta minua ja meitä kaikki jumalat varjelkoot...

Mutta Jochanan siis odottaa kieli pitkällä aikojen huononemista. Niinhän se 30-luvun lamakin toimi. Oikein hyvin toimikin, niinkuin Euroopan historiasta muistamme. Ehkä kuitenkin kansa on nykyaikana keskimäärin edes hivenen valistuneempaa kuin silloin.