Kolme asenneoikeistolaista nuorisojärjestöä jää pois koko kentän yhteistyöstä (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • jnsto
  • 30.11.2011 6:23
Lähtijöiden kokoonpano on poliittisten asenteiden näkökulmasta paljastava. Suomessa on pitkään valinnut laaja konsensus yhdenvertaisuus- ja monikulttuurisuuskysymyksissä. Tämä konsensuksen repeäminen alkaa nyt nuorisojärjestöistä. Kokoomuksen nuorisojärjestö näkee aatteellisina velijinään kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten järjestöt.
  • 2 / 3
  • Hannu, Tre
  • 30.11.2011 16:57
Vaikuttaa vahvasti siltä, että Allianssin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelmat sekä monikulttuurinen nuorisotyö ovat karkottaneet rasismia ja homovastaisuutta suosivat.

Allianssihan on niin kutsuttu syrjinnästä vapaa alue. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskoulutuksessa (HLBTI) käytetään lain ja asetusten lisäksi Pelastakaa lapset ry:n, Seta ry:n ja muiden järjestöjen yhdessä laatimaa materiaalia, joka käsittelee kouluissa, oppilaitoksissa ja työpaikoilla tapahtuvaa syrjintää ja siihen puuttumista.

Allianssin toimintaperiaatteet tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sekä niiden puolesta toimiminen karkottivat käsitykseni mukaan kristilliset, perussuomalaiset ja kokoomuslaiset nuoret, sillä he eivät halunneet sitoutua pohjoismaisiin yleisinhimillisiin arvoihin.

Kyseisten puolueiden nuorisojärjestöjen tasa-arvovastaisuus käy selvästi ilmi niiden ohjelmista ja johtohenkilöiden lausunnoista. Kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten kannat tiedämme. Kokoomusnuoret haluavat lisäksi lisätä eriarvoisuutta myös konkreettisesti. Heidän tavoitteenaan on tasaverotus eli kaikki maksavat veroa esim. 20 % tuloistaan, tienaisi sitten 1500 tai 100 000 euroa kuukaudessa. Kymmenien tuhansien suomalaiskerjäläisten ilmestyminen katukuvaan romanialaisten rinnalle tuskin ilahduttaisi ketään.

Joku kommentoi tänään, että kokoomusnuorissa on menossa taistelu natsien ja liberaalien välillä. Siltä se vaikuttaa.
  • 3 / 3
  • yhteistyön avaimet
  • 1.12.2011 0:17
Keskeisesti yhteistähän noille yhteistyöstä irtautuneille nuorisojärjestöille on myös "arvoksemme" väittämänsä kristillisyyden korostaminen vastakkainasetteluna "ääri-islamin" uhaksi nimittämäänsä ja kuulemma "vihervasemmistolaisten" tukemaa "uhkaa" vastaan.
Seksuaalivähemmistöt ovat heille siinä hankalasti puun ja kuoren välissä ja heidän mielestään islam uhkaa homoja ja kristillisiä arvoja, joilla tosin homoja täällä juuri on keskeisesti lyöty.

Jotenkin tuntuu että "kahtiajaon ajan ohi olosta" puhujat juuri ovat sitä kahtiajakoa nostamassa taas esille. Noissa piireissähän, etenkin kokoomuksen nuorisojärjestön leirissä on ollut puheita myös luokkayhteiskunnan saamisesta. Korostunutta seillä on myös sotimisen arvostus ja etenkin sen osalta uhkakuvien maalailu ja sotimisen näkeminen keskeisenä välineenä.

Pelottavaa on se, että noissa nuorisojärjestöissä on ihmisiä, joiden kokemus tästä maailmasta alkaa vasta jostain 90-luvulta ja muu heille on vain luetun ymmärtämistä, tai ymmärtämättä jäämistä.

Nykyään, enemmän kuin koskaan, maapallo tarvitsisi yhteistyötä ongelmien mahdollisessa ratkomisessa. Olemme jo niin kovasti sidoksissa muista, että eristäytyminen ja vastakkainasetteluitten lietsominen johtaa vain ikäviin asioihin kaikille - ja erityisesti vähemmistöille, syntipukeille.