Tasa-arvon tukeminen lähes unohtuu suomalaispoliitikkojen Norja-kommenteissa (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • rakkaus hyväVSpaha-ajattelun t
  • 28.7.2011 14:05
Todellakin. Erityisesti kristilliset poliitikot tuovat mediassa esiin kaikkia muita, kuin oman aatemaailmansa asioita, tapahtuneen syyksi. Tai jopa selittävät oman aatemaailmansa asioita, joiden pohjalta Breivik toimi, ratkaisuna tapahtuneen kaltaisen välttämiseen jatkossa.

Eija-Riitta Korhola panostaa Uudessa Suomessa hyvään pahaa vastaan - mutta juuri niinhän Breivik mielestään teki, taisteli mielestään "pahaa" vastaan, mielestään "hyvällä". Korhola viljelee tekstissään ylenmäärin hyvä vs paha -jakoja ja vain itsenikin jakama ihmettely Breivikin isän kommentista pitää hänet vähän pinnalla, uppoamasta mukaan Breivikin ajatuksiin.

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79133-hullu-vai-paha

Samoin "rakkaus"demari isä Mitro haluaisi Breivikin piiloon, motiiveineen ja näkee syitä siellä täällä, mutta kiertää itse uskonvaikuttimia.

http://mitrorepo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79182-hullun-puheet

Päivi Räsänen tietysti tuomitsee uskonaatteensa hyvä / paha -ajatteluun äärimmilleen sortuneen vaatimalla hänelle äärituomiota, lyömällä aatteensa pauloihin ääriään myöten lyötyä - eikä kykene tunnustamaan perimmäisiä syitä.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/114253-ministeri-allle-julmat-rikolliset-loppuelamaksi-vankilaan

Kaikki he puhuvat hyvästä ja pahasta, heidän uskonideologiansa kulmakivistä, eivätkä kykene myöntämään että juuri se hyvän ja pahan mustavalkoiseen jakoon keskittyminen ja sen pohjalta ääriinkin menevät ajatukset tehdä "hyvä veriteko pahaa vastaan", ovat Breivikin teon ydinasiaa. Nuo "hyvä" ja "paha"han ovat vain subjektiivisia asioita, eivätkä mitään objektiivisia. Toisen "hyvä" on useimmiten toisen "paha" - siksi niihin keskittyminen ja niiden pohjalta toimiminen luo ristiriitoja.

Näiden uskonihmisten oman uskonideologiasta ja osalla myös puolueen nykyviestistä löytyy kuitenkin se ehkä pätevämpi ratkaisu asiaan, nimittäin Rakkaus. Ja ehdottomasti sen useana ilmentymänä yhdessä: tarvitaan itsensä rakastamista, rakkautta toisilta ja myös toisten rakastamista. Kun tuo rakkauden kolminaisuus toimii, sitä edistetään ja jätetään mustavalkoinen hyvä VS paha -ajattelu sivuun, ollaan inhimillisesti potentiaalisen kelvolla pohjalla. Rakkautta tuntevalla, rakastetulla ja rakastavalla ihmisellä ei ole puutetta hyvästä, eikä tarvetta pahaan. Rakkautta voi soveltaa ihmissuhteisiin, poliittiseen toimintaan, töihin, muihin kansoihin ja uskontoihinkin, maailmaan, kaikkeen. Hyvä VS paha -ajattelun kelvottomuus keskeisenä ajatteluna on jo nähty umpikujaksi moneen kertaan, monessa asiassa.
  • 2 / 5
  • Jukka
  • 29.7.2011 1:39
En pidä edellä olevan artikkelin mielialasta ja Huhdan kommenteista. Tässäkin on nyt nähtävissä se, että Norjan tapahtumia käytetään maahanmuuttokritiikin vaientamiseen. Ikään kuin kaikki muu kuin "Ovet ja ikkunat auki" -politiikka olisi syypää terroritekoihin.

Itse olen nähnyt ja kokenut omakohtaisesti mitä Hollannissa, Belgiassa ja Saksassa harjoitettu maahanmuuttopolitiikka on saanut aikaan. Minusta tuota kehitystä pitää voida arvostella ilman, että joutuu saman tein luetuksi terroristin tukijoihin.

Maahanmuutto ei ole ihmisoikeus, vaikka jotkut sitä sellaisena esittävätkin.

Jos jollekin on edelleen epäselvää: En tue terroritekoja, oli niiden syy mikä tahansa.

Mutta politiikkaa pitää voida arvostella ilman, että saa terroristitukijan leiman päällensä.

Kommenttia muokattu: 29.07.2011 klo 01:42
  • 3 / 5
  • Janne Nousiainen
  • 29.7.2011 3:32
Demokratian ja tasa-arvon kannalta on tuhoisaa, jos joillekkin mille tahansa etnisille ja kulttuurisille ryhmille tai henkilöille "annetaan alennusta" lakien tulkinnassa. Se on myös nopea tie rasismin kasvulle.

En yhtään puolusta Breivikin tekoa,mutta uskon että tälläisiä tekoja ei tapahtuisi, jos enemmistöjen mielipiteitä kuuneltaisi päätösten teoissa..
  • 4 / 5
  • Torontolainen
  • 29.7.2011 7:04
Todettakoon, että perjantain 29.7 HS julkaisi ministeri Räsäsen kirjeen (s B6), jossa tämä kertaa sisäministeriön turvallisuusasioiden johtoryhmän jälkeisen tiedotustilaisuuden antia tiistailta. Räsänen kertoo mielellään (viite HS:n artikkeliin) olevansa "peruskristillinen arvojohtaja". Räsänen kirjoittaa, että kristillisiin arvoihin kuuluu se, että muukalaista ei vihata, vaan rakastetaan ja hänen ihmisarvoaan kunnioitetaan. -
  • 5 / 5
  • Havainnoija
  • 29.7.2011 7:40
Artikkeli ja Huhdan kommentit olivat asiallisia. Soinin ja Räsäsen ei. Molemmista roskapuolueista löytyy kiihkoilijoita ja vihanlietsojia, mutta Soini ja Räsänen haluavat ummistaa silmänsä.