USA: Merkittävä lakifirma kieltäytyi taistelusta DOMAn säilyttämiseksi (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 8.5.2011 10:03
HUOM HUOM HUOM!!!!

Tämä kommentti on kirjoittajansa mielipide, eikä osa edellä olevaa uutista. Lukijan on ymmärrettävä tämä ennen kuin hän päättää lukea eteenpäin!

**************

Myös Suomessa on viime vaalituloksen jälkeen näkyvissä, että tasa-arvoisen avioliittolain aikaansaamiseksi on tehtävä vielä hyvin paljon työtä. Oma arvioni on, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoa ja oikeuksia parantavan lainsäädännön kehitys on pysähdyksissä seuraaviin eduskuntavaaleihin asti ja vielä hetken senkin jälkeen. Mitään poliittisia takinkääntöjä tässä seikassa ei ole näköpiirissä.

On mielestäni hyvin tärkeää, että sateenkaari-ihmiset sekä ruohonjuuritasolla, että järjestöissä jatkavat lobbaamista yhteisten asioiden puolesta. Juuri nyt on hyvä aika toimia.

Nykyisen lain pohjalta tapahtuu myös meille myönteisiä asioita. Äskeinen oikeuden päätös nk. Gay Pride -kaasuhuökkäysjutussa on yksi tällainen esimerkki.

Homoja syrjivistä käytännöistä terveydenhuollon piirissä on päästävä eroon. Homoja heteroiksi puoskaroivien toiminnasta on tehtävä loppu. Sielunhoitajaterapeuttinen toiminnan nostaminen julkisuuteen on yksi tällainen toimi.

On myös kiinnitettävä huomiota mm. Suomen valtion taloudellisen tuen jakamiseen organisaatioille, jotka ovat tai jopa toimivat sateenkaari-ihmisiä vastaan. Tästä esimerkkinä nimimerkki Torontolaisen Ranneliike-uutinen: Onko valtion rahoittamassa kehitysavussa ´astian makua´?
http://ranneliike.net/teema/onko-valtion-rahoittamassa-kehitysavussa--astian-makua?srt=2&cid=1&aid=5431