Pääkaupunkiseudun partiolaiset sitoutuvat tasavertaisuuden tunnustamiseen partiossa (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • juupaseipäs
  • 22.3.2011 13:51
Koskahan kristinuskoon vauvoina pakkokastetut nuoret alkavat tekemään uskonpuhdistusta, eheyttämään kristinuskomuksia laajemmin tervehenkisempään suuntaan?

Elämää ohjeistamaanhan raamattu, läpeensä täynnä ristiriistaisia ohjeita, on harviinaisen huono ohjenuora. Jonkinverraan eettistä ja filosofista, ihmisyyden monimuotoisuuden, naiset ja miehet, muut kulttuurit ja uskonnot kestävää sisältöähän sieltä voisi löytyä, kunhan kaikki se ikävä aivan päinvastaisiin suuntiin toimimaan kehottava painolastimassa saataisiin siitä tervehdytettyä pois häiritsemästä.

http://www.vapaasana.net/artikkelit/2007/11/raamatun-julmuuksia-ja-ristiriitoja

http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu/raam1.html

Noista löytyy rippikouluun paljon hyviä kysymys- ja keskustelunaiheita.

Nykyinen raamattuhan toisaalla kieltä ja toisalla sallii kaiken, ihan miten kukin vaan haluaa sen eri kohtien mukaan ajatella. Siksi sitä käytetäänkin tekosyynä leimaamaan aikuisten ihmisten keskinäistä rakkauttaa pahemmaksi synniksi kuin naisten ja lasten huonoa kohtelua, jopa raiskaamista ja murhaamista, sekä hätää kärsivien lähimmäisten auttamisesta laistamista.
  • 2 / 2
  • Krister
  • 23.3.2011 13:56
Yhdysvalloissa sikäläisellä partioliikkeellä on maan korkeimman oikeuden lupa syrjiä homoja; vapaana kansalaisjärjestönä partiolaiset saavat erottaa, ja erottavat, homot partiosta.

Itse aikanaan jätin partion sen militarismin, uskonnollisuuden ja homofobian takia, mutta se nyt oli 1970-luvulla.