Liettua ei piittaa Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen päätöksestä koskien transsukupuolisten hoitoja (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 21.3.2011 23:05
Liettua on harvinaisen uppiniskainen, konkurssin partaalla oleva pikkuvaltio, joka pysyy pystyssä EU:n tuella ja ulkomailla asuvien liettualaisten rahalahjoituksin. Parlamentin (Seimas) edustajaksi pääsee siellä näköjään tietämättömän ja ymmärtämättömän papereilla. Suomi saattaa lähentyä vaalien jälkeen Liettuaa, kun persujen edustajat astuvat lavalle.

Mihin tahansa vaativaan työpaikkaan pyrittäessä joutuu testeihin. Kansanedustajaksi Liettuassa ja Suomessa pääsee, vaikka ei omaisi yleissivistystä eikä osaisi kirjoittaa, luetun ymmärtämisestä puhumattakaan.

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco julkaisi seksuaalivalistusoppaan, joka pitäisi ottaa käyttöön myös Liettuassa, jossa kansalaisten tietämys seksuaalisuutta koskevista asioista on huono. Samat uskovaiset ja konservatiivit hyökkäsivät oitis opasta vastaan. Heidän mielestään opaskirja viettelee nuorisoa ja johtaa harhaan. Selailin opasta, ja toden totta: siinä mainitaan sivulla 27 ohimennen homot ja lesbot. Tämä on tietenkin liikaa Liettuan kaltaisessa maassa.

Liettuassa on onneksi vielä sananvapaus, ja valistusta vaativat ovat korottaneet äänensä ja saaneet sen kuuluviin mm. päivälehti Lietuvos Rytasin avulla. Saattaa silti kestää kauan ennen kuin Liettua nousee sivistysmaiden joukkoon.